הפרעת קשב ומחוננות

tomey

New member
הפרעת קשב ומחוננות

אני בן 22 בשלבי אבחון של הפרעת קשב. קיבלתי במבחן טובה תחת השפעת רטלין 3.71 וזה ציון שיכול להעיד על IQ גבוהה כך נאמר לי. האם עוד מחוננים כאן סובלים גם מהפרעת קשב??? ואם יש, כמה קיבלתם במבחן טובה? איך חיים עם שילוב כזה מנוגד שמצד אחד אתה חכם ומצד שני אתה לא יכול להשתמש בחוכמתך?
 

raisingod

New member
קשר בין הפרות קשב למחוננות

במצב הפסיכולוגי -פזיולוגי המודרני הרבה מחוננים סובלים מבעיות קשב. המקרים הקיצונים ביותר הם סוונטים וחצי סוונטים( איינשטיין היה חצי סאוונט), אך לרוב מדובר בסוג מסוים של דיסלקציה או דיסקלקוליה.
 

pazro

New member
אין קשר בין מבחן טובה ובין מחוננות

מבחן טובה בודק רמות קשב (וגם זה בקושי) וזה הכל.
 

pazro

New member
מבחן טובה נועד לבדוק הפרעות מסוג

ADD ADHD . כמוכן המבחן יכול לתת אזהרה לקיומם של הפרעות, דמוי הפרעות קשב, מסוגים אחרים. חשוב לזכור כי למבחן יש רק 80% הצלחה.
 

חגית35

New member
מסתבר שזה הולך בהלימה גבוה יחד

אני אם לילד כזה והוא מתפקד מעולה בזכות מודעות וטיפולים שקיבל כולל תרופתי עד היום וכך ממש את יכולותיו הנעלות בהחלט הולך יחד- אין סתירה מזמינה אותך ללמוד על ADHD יש כאן שני פורומים מצויינים האחד למבוגרים והשני להורים לילדים ובכלל לכולם. להת' ** אגב, נושא זה עולה חדשות לבקרים בפורום כי המון הורים לילדים ADHD מגלים באיבחון שילדם לא להפתעתם גם מחונן.
 

kellogg

New member
קיבלתי 4.58

ללא ריטלין... ואני מרגיש שיש לי הפרעת ריכוז בכל זאת... (שוכח לעשות דברים, לא מרוכז בהרצאות, לא מרוכז בשיחות עם אנשים, נראה מעופף וכו') (אני מרגיש שהבחינה בדקה אותי רק במצב של חוסר הפרעות ושל ישיבה על מחשב וביצוע מטלה פשוטה (ועל מחשב אני תמיד מרוכז...) מה דעתכם?
 
למעלה