הפרעת קשב וקבלה לעבודה

תלויה

New member
הפרעת קשב וקבלה לעבודה

שלום, לצורך קבלה לעבודה התבקשתי להמציא אישור רפואי.
הרופא משפחה הוציא לי אישור שם כתוב שיש לי הפרעת קשב (עשיתי במהלך התואר כי שקלתי לקחת ריטלין ולבסוף החלטתי לוותר)

האם זה יכול להרוס לי? יכולים למנוע ממני להתקבל לעבודה בשל כך?

יש לציין כי יש לי מספר ממליצים שכתבו המלצות טובות, כמו כן, ציון סיום תואר בממוצע של מעל 90.

תודה מראש...

התקבלת כבר או לא?

בדר"כ מבקשים אישור רופא לאחר הקבלה.
האמת שאני שכחתי להביא ולא ביקשו ממני שוב. למרות שאני מניחה שלרופאה שלי לא היה מה לכתוב עליי, זה היה נראה לי חדירה מיותרת לפרטיות ולכן לא טרחתי להביא אישור. השאלה אם כבר התקבלת או לא.

תלויה

New member
התקבלתי..

בקרוב מתחילה.
אמרו לי שכל אישור חשוב...
מה דעתך?

זו באמת חדירה לפרטיות...

לדעתי - "תשכחי" את האישור הזה

בינתיים תתחילי לעבוד ותוכיחי את עצמך. אם ינדנדו לך על זה, אז חכי כמה שבועות אפילו חודש או יותר ורק אז תביאי את האישור. אני מאמינה שבשלב כזה כבר לא יתייחסו אליו.

תלויה

New member
אמרו לי שללא כל האישורים לא יהיה ניתן להקלט

בעבודה.
את באמת חושבת שיש סיכוי שדבר שכזה יגרום להם לא לרצות להעסיק אותי?

מעבר למקווה שלא

אני לא יודעת מה להגיד לך. הייתי רוצה להאמין שלא, אבל יש כל מיני מעסיקים ואני לא יודעת מי מחליט אצלך ומה הוא חושב על הפרעת קשב וההתאמה שלה לתפקיד אליו התקבלת.

KFIRB

New member
הכלל הוא שאישור רפואי חייב להיות למטרה לשמו

הוא ניתן!!!

למשל במסגרות של משרד הבריאות , האישור מאוד ספציפי,ומעסיקים שמנצלים את זה ומבקשים אישור רפואי זה מנוגד לחוק, במיוחד שמשרד הבריאות דורש אישור מרופא המשפחה על היעדר מחלות מידבקות.

מכאן הכל תלוי במנהל . יש בישראל, לפחות בגופים הממשלתיים , (או הגדולים כגון קופ"ח כללית למשל), נוהל שסיכום רפואי יימסר ע"י העובד, במעטפה סגורה שחתומה בחותמת רופא המשפחה ותימסר ישירות לרופא תעסוקתי, מההגיון שרק רופא רשאי לעיין במסמך רפואי. החוק בעניין הזה לא לגמרי, ברור למרות שההלכה המשפטית אומרת שלמעביד יש זכות לראות מסמך שקובע רופא תעסוקתי לגבי כשירות או אי כשירות העובד, מעבר לכך, אבחנות, תרופות, וכו' הם מידע רפואי ואסור למעביד לדעת עליו.

למשל שמעתי מעו"ס מתמודדת, שביקשו ממנה אישור רפואי, הרופא הוציא לה סיכום מידע רפואי עם האבחנה הפסיכיאטרית, המנהלת הבחינה בזה, ואמרה לעו"ס שאם היא תרצה לדבר על זה, אז זה בסדר מבחינתה ומאז הנושא לא נפתח מעולם. במקרה אחר שבו המדריכה המקצועית שלא הגיעה מבריאות הנפש, במסגרת שיקומית, פגשה בעו"ס מתמודדת אחרת והיא במשך מספר הדרכות התייחסה לעצם ההתמודדות שלה, העו"ס הרגישה שיותר מדובר במציצנות וניסיון ללמוד על האשפוז מאשר הדרכה, העו"ס תפסה את עצמה כדמות מחנכת (זה קורה הרבה אצל מי שחווה סטיגמה הוא הופך למחנך הציבור), ולכן הרגישה בנוח לספר על כך, לא משנה שהקו שלה הייתה בהלם והחלה לבכות מהעדויות האלו.

אני במקומך, הייתי חוזר למנהלת שלך ושואל אותה, מה היא צריכה מרופא המשפחה ומבקשת מהרופאה לכתוב את זה.

למשל, יש מקומות שפטרו אנשים, או לא קיבלו בשל "אבחנות רגישות" שלא מעניין מקום העבודה - מחלות זיהומיות כרוניות , מחלות עיכול, מחלות והפרעות נפשיות, מחלות והפרעות מיניות (גניקולוגיות, הורמנאליות ואורלוגיות), ועוד. כל אלו לא מעניין מקום העבודה, ויותר מכך, מדובר בפגיעה חריפה בפרטיות.

באיזו מסגרת את עובדת? למי נדרש האישור? אם מדובר לצרכי ביטוח או פנסיה, עלייך לומר למנהלת, שאת תמסרי לה את האישור במעטפה סגורה וחתומה ע"י הרופאה שלך לגורם רפואי אמון בלבד, אין לך מה להסתיר, אבל את לא רוצה שמישהו שאין לו ידע ברפואה ידע את אבחנותייך. (עצוב שבמקצוע שלנו שאנחנו אמורים להגן על הסודיות, אין מי שמגן על הסודיות שלנו).

פוגיץ

New member
בעניין הזה - משהו סיפרו לי -

מסתבר שהיום רוב הרופאיםלא מוציאים אישר כשירות לעבודה, ובמקום זה נותנים גליון רפואי שפוגע בפרטיות - כמו במקרה הזה.
הסיבה היא בעיקר פחד מאחריות, תביעות וכו'.
אבל - ישנם בקופת חולים 'רופאים תעסוקתיים' - אשר מוכשרים ומוכנים להוציא אישור 'כשירות לעבודה' שכזה.
זה חשוב לפעמים - בעיקר במקרים של הפרעות פסיכיאטריות שהמעסיק לא צריך לדעת עליהם (שלא יראו שרשום 'הפרעה דו קטבית' ויפסלו את המועמד). זה שימושי לכל מי שעובד בהשמה.

למעלה