הפרק היומי - "בדינוזאורים נבטח"

גלבטרון

New member
הפרק היומי - "בדינוזאורים נבטח"

עוד פרק מצויין של "גולשים בזמן" ! למי שלא ידע הפרק הזה הציל את הסידרה מביטולה אחרי השנייה והבטיח שתהיה עונה שלישית!!! הפרק שודר בזמן "שבוע רייטינג" (שבוע בו נמדדות התוכניות כדי לקבוע את מידת הרייטינג שלהם וע"י כך לקבוע את העלות לפירסומות). טרייסי טרום תיכנן (ורצה) שהפרק שישודר באותו שבוע יהיה הפרק Post Traumatic Slide Syndrome (סינדרום פוסט-טראומת הגלישה - שישודר מחר) אך פוקס האמינו כי הפרק הזה יביא יותר רייטינג (בגלל הדינוזאור). פוקס קידמה את הפרק כ-"פארק היורה" פוגש את "גולשים בזמן", דבר שהפחיד את טרייסי (יוצר התוכנית) מכיוון שהפרק כלל לא דומה ל"פארק היורה" . פוקס עשתה זאת כדי לנצל את הפופולריות של הסרט לטובתם, דבר שהצליח וגרם לכך שהפרק הזה היה הפרק עם אחוזי הרייטינג הכי גבוהים בסידרה. (אגב, אותה חברה שעבדה על "פארק היורה" עבדה גם בפרק הזה על הדינוזאור). בעקבות ההצלחה של הפרק בשבוע הרייטינג אמר טרייסי כי למרות שהוא לא הסכים עם הרבה החלטות של פוקס הוא לא יכול להכחיש כי (לעיתים) הם יודעים מה הם עושים ובכך הוא מוריד בפניהם את הכוכע. פרק זה הופק 11 עבור העונה, למרות שהוא שודר שמיני. (בתיכנון המקורי הוא היה אמור להיות משודר אחרי הפרק PTSS). במקור הפרק הזה היה אמור להיות "פרק סגור", כלומר פרק דל תקציב (כי באותו זמן המפיקים כבר החלו לחרוג מעט) אך למעשה מה שקרה היה ההפך (עקב האנימציה של הדינוזאור). הסיבה אגב שג'רי אוקונול (קויין) לא נמצא כמעט בפרק היא מכיוון שג'רי היה צריך להופיע ב-"ג'רי מגווייר" (Jerry Maguire) והמפיקים הסכימו לעזור לו. עוד דבר מעניין הוא שבתסריט המקורי היה מתוכנן שהצלם מעולם "קולרי האמת" יבוא עם הגולשים שלנו (בשביל הכתבה שלו) אך כאשר הוא מגיע לעולם הבא הוא מגלה כי הוא לא יכול לחזור, נכנס לפניקה ונטרף ע"י הדינוזאור. טרייסי טרום רצה שהמנחה המפורסם, גראלדו ריברה (Geraldo Rivera) יהיה הבוס של הצלם וינסה לראיין את הגולשים לפני שהם עוזבים, אך הדבר לא יצא לפועל. ישנם שתי שורות דיאלוג שהיו צריכות להאמר בסוף הפרק אך הם נחתכו (אבל הן עדיין מופיעות בכצוביות במאז ה-DVD): הארכאולוג: זה עתה הרסת את העצם השמורה ביותר של אלוזר שנמצאה! רמי: אולי הגיע לה (סוף הפרק). הפרק הזה זכה בפרס "גלגל סרט הזהב" (Golden Reel) ב-4 במרץ 1997 על הסאונד בפרק. אז לאחר כל הרקע לפרק, מה הפרק הזה נתן לנו: ובכן, למדנו כיצד הפרופסור פגש את קויין לראשונה וכי ווייד אוהבת את קויין ללא תנאי והיא אף מוכנה למות עבורו (כמו האחרים). גם למדנו כי הפרופסור לא ממש מתמצא בדינוזאורים (הוא כל הזמן מתייחס לאלוזאור כטי-רקס). בקיצור, פרק מצויין, מלא לא רק במתח ומידע אלא גם בהומור. בדיוק כמו שפרק של "גולשים בזמן" צריך להיות!

העובדה שבני אדם חיים לצד דינוזאורים

הפליאה את פרופ' ארתורו, הדובק בתיאורייה על פיה האדם התפתח כמה מיליוני שנים לאחר הדינוזאורים. עדיין יש מחלוקת על העניין אגב, בריאתנים המתנגדים לאבולוציה טוענים כי חיו דינוזאורים לצד בני אדם, ולוקחים מערות עם ציורים של דינוזאורים כאסמכתא לכך, לא חקרתי את הנושא, זה בכללי. פרק גדול! האולגרמה היה בכלל מגניב וארתורו צודק, אם זה היה קיים, זה היה באמת דבר אדיר, בעוד כמה אלפי שנים, זה יהיה.

the YOOK

New member
זה לא שייך לבריאתנים.

האבולוציה לא טוענת שחייב להיות מרווח זמן גדול בין הדינוזאורים לאדם. הממצאים מראים שזה כנראה המצב. ויש כמה בעיות עם ההולוגרמה הזאת... אבל בשביל סדרה כזו זה בסדר.

nick at noon

New member
בריאתנים

דיברתי כמה פעמים עם בריאתנים וקראתי קצת בספר שעוסק בתיאוריה אבל אף פעם לא שמעתי על הנושא הזה. אני הבנתי שבריאתנים פשוט שוללים את הקיום של דינוזאורים. כמובן שיש סוגים שונים של תיאוריות בריאה. ובהחלט לא שמעתי אף פעם על ציורי מערות של דינוזאורים.

גלבטרון

New member
לא בדיוק

חלק גדול מהבריאתנים טוענים כי לפני המבול בני האדם חיו לצד הדינוזאורים וכי הדינוזאורים (רובם) מתו במבול. הייתר "נהפכו" (נקראו) לדרקונים שמוזכרים בימי הביניים ובאגדות עמים אחרים. חלק קטן מהבריאתנים טוענים כי כל הדינוזאורים היו למעשה אוכלי עשב (כמו כל שאר החיות - לטענתם, לפני המבול). בקיצור הם מאמינים ש"משפחת קדמוני" זוהי סידרה המבוססת על המציאות (בערך כמובן). אחד מהנואמים הגדולים בעד בריאתנות (שהיום הוא בכלא עקב עברות מיסים) יצר אף "גן שעשועים" בשם דינולאנד, אם אינני טועה בשם, בו מלמדים את הילדים כיצד חיו בני אדם עם הדינוזאורים וכי האבולוציה היא שקר. דעה אישית, אל תתייחס לדבר יותר מידי ברצינות.

CoolBoy16

New member
אוהב תפרק הזה!../images/Emo58.gif

נראה לי שהוא קצת סתר לך את התאוריה על הכפיל של הפרופסור לא? אמרת משהו על זה שבפרק הזה הוא אומר לרמברנט שישאיר אותו מאחור מתוך אשמה כי הוא לא הפרופסור האמיתי אבל הוא דיבר על איך שהוא הכיר את קווין...אז מסתבר שהוא באמת האמיתי מה זה הפרק Post Traumatic Slide Syndrome?? מוכר בטירוף

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifלא אני אמרתי

יש אדם שכתב שזה מרמז כי הפרק היה אמור להיות משודר אחרי PTSS. אך השינוי שעשו פוקס בין הפרקים רק תרם פיתרון לעיניין. הרי הפרקים של העונה השנייה לא רק שלא הוקרנו בסדר הנכון אלא הם גם הופקו שלא בסדר הנכון. כך שפרק "הפלישה", שהופק 9, יועד להיות הפרק האחרון של העונה (13) אך הוא שודר 12. קרא שוב את דבריי ואת דבריו של זה שציטטתי. בתום העונה אני אפרסם את הרשימה שלי לאיך אני ממליץ לראות את הפרקים, אם אתה מעוניין.

nick at noon

New member
לא סותר

הוא מדבר על הפעם הראשונה שהפרופסור פגש את קווין. הגיוני שזה נכון גם בעולם האחר. בכל מקרה, קווין לא היה שם בשביל לאשר את הסיפור.

GrandPrix2006

New member
In Dino Veritas

"האמת בדינוזאורים" - שם גאוני. מלבד משחק המילים על הביטוי הלטיני In Vino Veritas (ביין יש מידה של אמת) ארבעת הגולשים לובשים קולרי-שקר על הצאוור וככה הכל מתחבר. לדעתי מדובר בפרק מעולה שנכנס מעט לקרביים של הדמויות. הפעם היה להם קצת זמן להתעמק בשיחות מלב אל לב. אהבתי שארטורו אמר שדווקא שהם הכי צריכים אמירות שטחיות ושקריות שישפרו את מצב רוחם, הם לא יכולים להשתמש בהם בגלל הקולרים. הקטע עם ההולוגרמה היה קצת הזוי והיה עוד דבר לא ברור. שההולוגרמה אמרה שנשארה להם שעה וחצי לגלוש היא בטח ראתה על הטיימר 01:30 וכנראה היא לא שמה לב או לא קראה נכון שזה דקה וחצי ולא שעה וחצי. וחבל שבסוף הצג על הטיימר הראה 2 דקות ולא 40 שניות או משהו כזה בשביל ההגיון. הרי זה לא הגיוני שהיא עבדה עליהם סתם ככה אם בסוף היא נחלצה לעזרתם... אני לא בטוח שהראו את זה בפרק עצמו אבל בתסריט בעולם קולרי השקר (מלבד הצטרפותו של מגיש החדשות לגלישה) כתוב שהפרופסור אמר שזה היה הדבר הכי חכם שהם עשו בזמן האחרון וזה להפרד לשבוע שלם. אהבתי שהדבר הזה הוזכר, הרי אנשים לא יכולים להיות ביחד כל הזמן מבלי להקיא אחד מהשני (ובפרק הקודם וויד אכן ציינה ב-Voice Over שכבר נמאס להם אחד מהשני והם מתנפלים אחד על השני כל הזמן).
בעונה השלישית יהיה עוד פרק על דינוזארים (Dino Slide) וחבל שעוד פרק מהעונה השנייה 'חוזר' בעונות הבאות. אנחנו עתידים לראות עוד פרק על המערב הפרוע ואפילו עוד פרק על עולם מיסטי עם דרקונים ובלאגנים. מה קרה למקוריות ולחדשנות? מבחינתי העונה השניה היא העונה האחרונה של גולשים בזמן. כל מה שמעבר לזה מיותר וברוב הגדול של המקרים - גרוע!

nick at noon

New member
לגבי עניין הזמן על הטיימר

לא הגיוני בכל מקרה שההולוגרמה ראתה על על הטיימר שיש רק דקה וחצי כי בטח לקח להם יותר מקה וחצי לתכנן את התוכנית ולבצע אותה. לי נראות שתי אופציות: או שבהיו 9 דקות והיא משום מה חשבה שזה 90 דקות. או וזה יותר נראה לי היו 30 דקות והיא בטעות ראתה לא נכון וחשבה שזה שעה ו30 דקות. לא ידעתי על מאיזה ביטוי זה בלטינית - תודה על המידע. זו באמת כותרת חכמה. ובאמת פרק מעולה.

CoolBoy16

New member
וואי איזה היסחפות../images/Emo58.gif

כל אחד ודעתו שלו אבל נראה לי מוגזם שאתם אומרים שמהעונה השלישית הסדרה היתה גרועה...זהו אהבתם רק את 2 העונות הראשונות שביחד יותר קצרות מהעונה השלישית?

GrandPrix2006

New member
אני לא חושב שזו הסחפות../images/Emo58.gif

העונה השלישית גרועה כולה. בעונה של 25 פרקים אני יכול לחשוב רק על שניים שאני באמת אוהב ופה הסדרה רק גוססת. ברגע שהפרופסור מת הסדרה כבר מתה. וכשהסדרה עברה לערוץ המדע הבדיוני בכבלים האמריקאיים... זה כבר התעללות בגופה. לדעתי הסדרה הייתה צריכה להסתיים בתום העונה השנייה.

rocket

New member
פרק נפלא !

ראיתי אותו הבוקר ונהנתי מכל רגע. הרעיון של "קולר האמת" גאוני לטעמי. נראה גם די אפשרי לביצוע והיה יכול להיות מועיל בחקירות משטרתיות (אם יש גלאי שקר שמזהה אם אתה משקר, אז ברגע שיש זיהוי נשלח אות חשמלי ואתה מתחשמל, ככל שהשקר יותר גדול ההתחשמלות חזקה וקטלנית יותר. פושעים מהר מאוד יודו והאמת תצא מהר מאוד לאור...
) היה מאוד נחמד לראות את ארטורו מתנהג באופן טבעי ולא באופן הציני והמעט מנוכר שלו כמו בדרך כלל. כמו כן אני חייבת לציין שבפרקים האלה שיש עכשיו וייד פשוט יפיפיה !! כל כך יפה לה עם התסרוקת הזאת (גם לקווין נורא יפה איך שהוא עכשיו, חבל שהוא התחיל לקצץ את השער בעונות המאוחרות ..). וייד הזכירה את העולם ללא הבגדים. חבל שלא הקדישו לעולם הזה פרק, היה מעניין לראות איך הם הסתדדרו שם
אם הפרק הזה היה אמור להיות אחרי PTSS אז
יש שתי אפשרויות : או שארטורו וקווין של העולם ההוא נפגשו בדיוק באותה הצורה כמו ארטורו וקווין המקוריים או שזהו ארטורו האמיתי או שפספסתי משהו.

Fairywitch

New member
אני לא חושבת שהפרק הזה בא אחרי

הפרק עם הכפיל של ארתורו. זה פשוט לא הגיוני, ואני באמת לא מבינה מה מקור התיאוריה הזאת. הרי הוא לא היה שורד את קולרי האמת.

nick at noon

New member
ברור שהוא לא מבין בדינוזאורים

אין סיבה לחשוב שהוא יבין. גם לאחרים לא היה מושג. זה שהוא פרופסור לא אומר שהוא יודע יותר מאחרים בשום דבר חוץ מפיזיקה. אני די מופתע שיוצרי הדינוזאורים הם אותם אנשים שעשו את פארק היורה. בטח שילמו להם הרבה פחות כי הדינוזאור הזה נראה מאוד לא אמיתי. לא אכפת לי מה תאמר - פוקס הם זונות. (ואם הזונות סליחה שאני משווה אותם עם המניאקים האלו) מעניין איך זה לחיות בעולם שבו אי אפשר לומר שקרים לבנים. מעניין מאיזה גיל הילדים שם נאלצים ללבוש קולר כזה. והכי מעניין איך בדיוק פוליטיקאים מסתדרים שם. אף פעם לא שמעתי על פוליטיקאי שלא משקר.

Fairywitch

New member
סתם פרק../images/Emo4.gif בכלל לא אהבתי.

השתעממתי למוות, השומרת הזאת עלתה לי על העצבים. לא זכרתי את הפרק הזה, ואני לא מתפלאת. לטעמי בלבד- מיותר לגמרי.

למעלה