הפרק היומי - "הטוב, הרע והעשיר"

גלבטרון

New member
הפרק היומי - "הטוב, הרע והעשיר"

נו, מה עוד ניתן לומר, עוד פרק טוב. רק חבל שלארטורו אין כמעט חלק בפרק, אבל עדיין הוא משפיע בחידודי הלשון שלו: ווייד "אנחנו בצרות", ארטורו: "כבר?" - ענק. הפרק לא רק נותן הסבר כיצד סן-פרנסיסקו נראת כמו טקסס אלא גם מדוע האיזור בו נוחתים הגולשים נראה כמו ימי המערב הפרוע והוא גם מצליח לשלב הומור נהדר באמצע. גם הפרק הזה מלא מחות לסרט קולנוע פופולרי, "שיין" ( Shane ) . מי שראה את הסרט יקלוט את כל המחוות בעיקר את מילותיו האחרונות של הילד בסוף הפרק (למרות שמבחינת היגיון הוא בכלל לא היה צריך לשאול לאן נעלם קויין כי הוא ראה את המערבולת וידע כי הם עוזבים). ומה למדנו על הגולשים האהובים שלנו בפרק הזה? ובכן, דבר ראשון למדנו כי רמברנט אטהב סטייק וכי הוא שחק פוקר מעולה ושקויין צלץ גרוע (לפחות בינתיים). גם למדנו שארטורו דיי חזק, הוא יכול לשבור דלת בבעיטה אחת (למה אחרי שהוא וגברת הארדוויי דפקו על הדלת הם לא ניסו קודם לפתוח אותה? - אולי בגלל שקוראים לגברת Hardaway = הדרך הקשה?) אגב, למי שהבחין, השם "בילי הנער" (Billy the Kid) מוזכר דיי הרבה ומהסיבה שבמקור הדמות הייתה צריכה להיות... מוכנים? בילי "הנער" גייטס! כן, כן! הרעיון המקורי של טרייסי טרום, יוצר הסידרה היה, לבקש מביל גייטס בעצמו לבצע הופעת אורח או לפחות להביא כפיל שלו כדי שגלם את התפקיד אך ככל הנראה עקב חחשות מסויימות הוחלט שלא ללכת בכיוון הזה (מי שישים לב, כאשר גברת הארדוויי מראה לקויין את העיתון בו מצויין שבילי "הנער" מגיע הוא מראה את העיתון לווייד ושניהם מביטים דיי בתדהמה - זו הסיבה לכך).

Fairywitch

New member
../images/Emo4.gif

פרק בסססדר. לא התלהבתי, אולי כי אני לא חובת מערבונים, וכל ההגיון בעולם ההוא היה קצת הזוי מדי. מחכה בקוצר רוח לפרק של מחר, לעומת זאת.

rocket

New member
ולא יצא לי לראות את השידור היום ,

לכן אחווה את דעתי מחר אחרי השידור החוזר.

nick at noon

New member
לא משהו

לא אהבתי במיוחד את הפרק. הסיבה העיקרית היא כי העולם לא נראה לי הגיוני בכלל. השתלטויות על עסקים בעזרת קרבות אקדחים, מסחר מניות בעזרת פוקר. נו באמת. הסוף נראה לי קיצ'י בצורה מוגזמת. קווין מוריד את האקדח, בילי הנער לא מסכים לירות על אדם לא חמוש, האנשים עומדים מול קווין, השריף מפתח מוסר ברגע האחרון וכמובן קווין והילד. לפחות שלושת האחרים קפצו הפעם בלי הרבה רעש. אולי באמת זה היה נחמד למי שהכיר את הסרט המדובר, אבל לי זה נראה סתם. כמובן שעדיין יש בפרק חלקים טובים. בינהם ארתורו שובר את הדלת כמו הענק מ"הנסיכה הקסומה". אז הוא עדיין לא הבין שהוא בכלל גמד. והקטע שהכי אהבתי זה אחרי שקווין מאיים על האנשים במשרד של בולוק ושואל אם מישהו מהם רוצה להתמודד איתו, הוא מסתובב ועושה כזה פרצוף של "וואו, אני לא מאמין שזה עבד."

Fairywitch

New member
באיזה סרט מדובר?

מעניין- גם במכושפות היה פעם פרק מערבון (אבל אותו דווקא אהבתי).

Fairywitch

New member
וגם אני אהבתי את הקטע שהזכרת../images/Emo45.gif

מעולה

chief shit

New member
כן אבל ככה זה גולשים בזמן

יותר בידור וקיץ' מללכת עם ההגיון עד הסוף, כי אז הסדרה לא הייתה נראית ככה בכלל. אני לא חושב שהיא מתיימרת להיות נאמנה למציאות יותר מדי, זה היה גורר המון קטילות עקב חוסר אמון.

Wing Chan

New member
דווקא פרק סבבה בטאבה.

אבל אני אוהב מערבונים גם ככה, בניגוד לאחרים פה :) הקטע היחידי הדבילי לפי דעתי, הוא שעורכי דין סוגרים ביניהם את הסכסוכים המשפטיים בדו קרב. אני יודע שעל זה התבסס הפרק, אבל בחייכם, היו יכולים לחשוב על משהו קצת אחר. אפילו באותן שנים ואפילו במערב הפרוע הייתה מערכת משפט ממוסדת.

GrandPrix2006

New member
לא משהו...../images/Emo58.gif

הקטע הזה עם המערב הפרוע זה כל כך נדוש וב-5 הדקות הראשונות שלהם בעולם הזה קווין כבר נקלע לקרב אקדחים? נו באמת... אני חושב שנמאס מכל פרקי ה"קווין מסתבך ושאר החבר'ה עושים הכל כדי לחלץ אותו" - זה היה בפרק של אתמול וזה יהיה גם בפרק של מחר. חבל שדמויות המשנה נדחקות ככה לשוליים. לארטורו היו בפרק הזה אולי 3 משפטים... מה שכן הפרק הזה עוד נחשב ליצירת מופת לעומת הפרק השני על המערב הפרוע מהעונה הרביעית (Way Out West) שלטעמי זה הפרק הגרוע ביותר בתולדות הסדרה.

למעלה