הפרק היומי - "יציאת מצרים" חלק א'

גלבטרון

New member
הפרק היומי - "יציאת מצרים" חלק א'

הפרק הזה התחיל במקור כתסריט שכתב ג'ון ריס דייויס (ארטורו) אך עקב יחסים לא ממש טובים של ג'ון עם צוות ההפקה באותו זמן התסריט שלנו שונה כמעט מקצה לקצה. התסריט המקורי של ג'ון עסק בכך שהגולשים שלנו מגיעים לעולם בו כוכב השביט "שומאכר-לוי" פגע בכוכב צדק (כפי שהוא כמעט עשה במציאות שלנו) והעיף את צדק ממסלולו. כתוצאה מכך כדה"א איבד את היציבות של מסלולו סביב השמש והחל לנוע הרחק מימנה, דבר שהוביל לדבר הדומה ל"חורף גרעיני". כאשר הגולשים שלנו מגיעים לעולם הזה הם מגלים כי רק מס' מצומצם של בני אדם עדיין בחיים, כמו כן ארטורו וקוויין מוצאים מפעל מוטורולה (כמו זה שייצר את מכשיר הסלולר שהיה הבסיס לטיימר הראשון שלהם) ובו הם מחפשים שבב בעל אותן תכונות שהיה בטיימר המקורי. ארטורו וקוויין מנסים לתקן את הטיימר בתקווה שבעזרת השבב החדש הם יוכלו לחזור הבייתה. כאשר ארטורו וקוויין מתקנים את הטיימר הם מגלים כי יש לו מספיק כוח או לשלוח אותם הביתה או במידה והם יחברו אותו למגבר הם יוכלו להציל מס' אנשים אך הדבר יפגע בשבב והם ימשיכו לגלוש באופן אקראי. כמובן שהגולשים שלנו מחליטים לעזור לאחרים ולא לעצמם ולכן קוויין יוצא בינתיים לגלוש כדי לחפש כד"א מתאים כדי שלאנשים שהם יצילו יהיה היכן לחיות. בינתיים ווייד ורמי מנסים לעזור לאנשים שהם מצאו חיים כדי שהם יהיו מוכנים לגלישה ברגע שהטיימר יתוקן אך בין הניצולים יש שתי קבוצות, האחת, קבוצה של אנשים טובים והשנייה קבוצה של אנשים יהירים שמעוניינים לקחת איתם יותר ציוד אישי מאשר את חברי הקבוצה הראשונה. אך לצערנו הרב זה לא הפרק(ים) שקיבלנו. במקום זאת קיבלנו פרקים שהם פשוט נטולי כל ביסוס מדעי! ג'ון ריס דייויס, כאשר ראה מה צוות הכותבים עשו לתסריט שלו אמר להם "אתם יודעים בכלל מה זה פולסר?" והם ענו לו "כן זה משהו קטן שמסתובב מהר מאוד". ג'ון השיב להם: "כן זה נכון, אבל זה בעצם כוכב שקרס לתוך עצמו, מעין שמש ננסית בעלת כוח כבידה אדיר. לא ניתן להביא פולסר אל תוך מערכת השמש כי הפולסר פשוט יעיף את כל הפלנטות ממסלולם. כמו כן כל הקישקוש הזה של קרינה הוא פשוט מגוחך. נכון שפולסר מסתובב אבל פולסר מסתובב 32 פעמים בשניה ואתם גרמתם לו להסתובב פעם ב-24 שעות שלא לדבר כלל על כך שהקרינה שהפולסר פולט אמורה לעבור דרך כדה"א ולא לפגוע רק בשטח החיצוני שלו". בנוסף לשינויים הקיצוניים בתסריט, הפרק היה מלא גם בעוד הרבה שטויות וטעויות, כגון: ההתנהגות הילדותית של מגי בקט בזמן שהיא וקוויין גלשו בחיפוש כד"א פנוי - התנהגות שלא הולמת סרן בצבט ועוד טייסת לשעבר. מדוע יש קולונל בריטי בפיקוד של צבא ארה"ב? וכמו כן קוויין ממש מגעיל, הוא יצא לגלוש ביום ההולדת של אמא שלו? מה הוא לא יכול היה לחכות יום 1? הפרק הציג לנו את מגי בקט, ששם המשפחה שלה גרם להרבה תהיות בקרב המעריצים להאם היא קשורה איך שהוא לדמות של סמיואל בקט מהסידרה "זינוק לאתמול". לאחיו של סם קראו טום שזהו גם שמו של אביה של מגי. כמו כן,כאשר התחילה "גולשים בזמן" הרבה השוו אותה ל"זינוק לאתמול" (בארה"ב) ויתכן כי הדבר נעשה פשוט כמחווה. אגב, מי שגילם את קולונל ריקמן הפרק הזה וזה שאחריו הוא לא אחר מאשר רוג'ר דלטרי, כוכב הרוק המפורסם מלהקת ה-WHO. יש עוד הרבה דברים שאני רוצה לומר על הפרק(ים) הללו אבל אני חושב שעדיף לשמור אותם לאחרי שהפרק של מחר ישודר, כדי למנוע ספויילרים.

לגלבטרון

שקווין הגיעה עם מגי לעולם שבו מגי לא יכלה לנשום הוא בדק את השער שחרק ופגש את אימו והגיעה למסקנה שזה עולם הבית שלו , אבל........... בפרק הראשון של העונה ה2 "הקוסם מארץ עוץ" , הם הגיעו לעולם הבית שלהם ובגלל שהגנן תיקן את השער שחרק , הם חשבו שזה לא עולם הבית שלהם והמשיכו לגלוש , אז איך אתה מסביר את הקונפליקט הזה?

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gifההסבר הוא פשוט

זהו לא עולם הבית האמיתי של קוויין. זה לא העולם שהופיע בפיילוט שמימנו התחילה כל הסידרה אלא עולם שממש דומה לו (כמו העולם שהיה בפרק "תסמונת פוסט-טראומת הגלישה"). אם עוד לא ראית את עונה 4 אני ממליץ לך שלא לקרוא את המשך דבריי. אתה כאן?..... יופי. אז ככה, כבר עניתי על כך בעבר כאן בפורום, באחת מתגובותי הראשונות ולכן אסכם את הנושא בקצרה (אם תרצה שארחיב אין בעיה רק תאמר). בפרק הראשון של עונה 4 קווין מגיע (כביכול) שוב לעולם בו הוא פגש את "אימו" במהלך הפרק "יציאת מצרים - חלק א' ". הרי אנו לא יכולים להיות בטוחים אך בו ונניח כי זהו אכן אותו עולם, עולם זה קרוי ע"י הקרומגס "ארץ 116" ולכן אני אתייחס לעולם הזה ככך. ובכן בארץ-116, קוויין פוגש את אימו בתא מעצר של הקרומגס שם היא אומרת לו כי הוא לא באמת בנה אלא שהוא ניתן לה ולאביו ע"י הוריו האמיתיים שבאו מיקום מקביל וכי לקוויין יש אח וכי עליו למצוא אותו כדי שיחדיו הם יוכלו לחזור לעולמם, שם, הוריו האמיתיים מצאו דרך לעצור את הקרומגס. עכשיו אם תביט טוב בזמן תוכל להבחין כי יש קצין קרומגס אשר מביט על כל השיחה הזו וכי הוא לא עושה דבר + כמו כן בפרק השלישי בעונה 4 אנו מגלים כי קוויין נושא את המשדר שהונח עליו בפרק "פלישה" (מעונה 2) כל אלה (ורמזים נוספים במהלך העונה מלמדים כי הקרומגס עבדו על קוויין וגרמו לו להאמין כאילו הוא מעולם הבית שלהם על מנת שהוא יעזור להם לחזור לקרומגס-פריים). התוכנית המקורית של עונה 4 הייתה שאחיו של קוויין, קולין, הוא למעשה שיבוט גנטי קצת שונה של קוויין שנוצר ע"י הקרומגס או מרגל עבור הקרומגס שנועד לעקוב אחרי קוויין ולוודא שקוויין יצליח למצוא את הדרך אל עולם הבית ה"אמיתי" שלו - קרומגס-פריים. הפרק האחרון בעונה שנקרא "התגלות" (Revelations) היה אמור להסתיים בכך שקוויין אכן מגיע לקרומגס-פריים, שם קולין היה אמור להתחיל להתנהג מוזר והפרק היה צריך להסתיים בעימות של אח מול אח כאשר ברקע המון חורי תועלת נפתחים ומהם יוצא צי הפלישה של הקרומגס. אך עקב סלידתו של המפיק הראשי בזמנו, דייויד פקינפה מהרעיון ועצם העובדה שג'רי אוקונל היה כעת השחקן הכי בכיר ובנוסף היה גם מפיק ובמאי בתוכנית, אחיו צ'ארלי נתפס כיותר מנבל של עונה אחת (על מנת שאם תהיה עונה 5 אז צ'ארלי יוכל לחזור) ולכן החליטו לשנות את הפרק כך שקוויין לא באמת מגיע לקרומגס-פריים אלא לכד"א שמאוד דומה לו (כמעט קרומגס-פריים) וכתוצאה מכך כל סיפור קנוניית הקרומגס נהפך לאמת. כך שיש למעשה את כל העדויות והרמיזות של קנוניה אך אין להם סיכום בסידרה. מקווה שעניתי לך על השאלה באופן ברור כי כתבתי בצורה הכי מתומצת שיכולתי.

lordof the

New member
רק כדי להיות בטוח שהבנתי../images/Emo58.gif

כל הסיפור הזה שקווין בעצם שייך לעולם הקרומגס פריים היה אמור להיות סתם פיקציה שהקרומגס המציאו בשביל שהוא יעזור להם למצוא את אותו עולם, אבל (שוב) בגלל דברים שמאחורי הקלעים החליטו שהסיפור הזה יהיה באמת נכון ? כלומר, קווין באמת שייך לעולם קרומגס פריים ?

גלבטרון

New member
../images/Emo58.gif תראה...

כפי שאמרתי קודם, אם תבחן טוב את פרקי עונה 4 תגלה כי יש קנוניה של הקרומגס כנגד קוויין שלנו. אך מכיוון שהפרק האחרון שונה וכעת קולין הוא לא מרגל עבור הקרומגס ישנן שתי אפשרויות: 1) קולין הוא אכן אח של קויין מלורי וכל הסיפור על זה שהוא בעצם מיקום מקביל הוא נכון. הסיבה היחידה שהקרומגס התערבו פה ושם בחייו של קוויין (בצורות כאלו ואחרות) היא רק כדי שהוא יעזור להם להגיעו לביתו (וביתם) קרומגס-פריים. 2) קולין הוא אכן האח של קוויין מלורי אבל לא של הקוויין שלנו. הקרומגס רימו את קווין שלנו לחשוב שהוא בעצם קוויין מלורי אחר (זה שבאמת שייך לקרומגס-פריים) מכיוון שהם לא הצליחו למצוא אותו והם השתמשו בקוויין שלנו כדי לאתר את קרומגס-פריים. כאשר לפי העדויות של הסידרה, התיאוריה השנייה היא יותר סבירה (נכונה) ביותר מבין השתיים. מכיוון שג'רי וצ'ארלי לא המשיכו לככב בעונה 5 (עקב בעיות עם הנהלת ערוץ Sci Fi) אנו לעולם לא נדע את האמת. אבל זה גם מה שעושה את הסידרה לקצת יותר כפית ומעניינת, לפתור את השאלות האלה בעצמנו לפי מה שידוע לנו. מקווה שעזרתי

CoolBoy 17

New member
נראה לי שהיוצרים פשוט שכחו מזה

או שהעולם בעונה 2 לא היה האמיתי או שזה יכול להיות אותו עולם אולי השער חזר לחרוק...מה יש מצב

The Quickening

New member
פרק ענק

דבר ראשון בלבלתם אותי, חילקתם את הנושא לשני שרשורים אז אם אפשר לאחד בבקשה
זהו אכן פרק ענק ואין לי מה להגיד בלי לזרוק ספויילרים (אז אני יפתח עוד תגובה)מה שכן (משהו שלא קישרתי בעבר): מופיע לו קולונל ריקמן והפרצוף שלו מאוד מוכר (אני אוהב את The Who אבל שכחתי שרוג'ר שיחק בפרק הזה, כל מקרה לא בהקשר הזה) ופתאום נזכרתי!!!! זהו יו פיצקיין מהסדרה איש הנצח!!!

The Quickening

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

הסיבה למה הפרק הזה הוא כזה חזק: א. זוהי הפעם היחידה שבו אפשר לראות בו זמנית גם את הגולשים המקוריים וגם את מגי ביחד. ב. כבר על ההתחלה וייד לא אוהבת את מגי (מי שתחליף אותה בתפקיד "הבחורה הגולשת"). ג. לראות את הפרופסור ואת מגי מדברים אחד עם השני זה כמו לעשות חפיפה עם המחליף בעבודה. ד. רוג'ר דלטרי. ה. למרות הסוף הרע, העלילה של הפרק הזה סוחפת לחלוטין! גם כשאני רואה אותה פעם נוספת. ו. עוד פעם אלמנט החזרה הביתה. אז............. מחר נפרדים מהגולש הכי אהוב עלי Take it easy.

Fairywitch

New member
היה שם עוד משהו לא הגיוני לדעתי-

חמצן זה חמצן- מה הייתה השטות הזו שמגי לא יכולה לנשום בעולם שלנו? WTF?! אז איך הגולשים שלנו יכולים לנשום אצלם?! זה הרגיז אותי

גלבטרון

New member
זה לא ממש שטות

חמצן בעולם שלנו מורכב ממס' יסודות. יתכן שביקום אחר, בו חוקי הפיסיקה פועלים קצת שונה, החמצן יהיה מורכב מתרכובת קצת שונה. הרי גם החמצן שאנו נושמים מגיע בכל מיני רמות. או לא נושמים 100% חמצן אלא חמצן עם זיהום אוויר (פיח, עשן, אבק וכו').

גלבטרון

New member
תנסי לחשוב על זה ככה

נניח שאחד אוכל אוכל בריאותי כל חייו והשני אוכל קצת רעיל כל חייו (אבל כזה שממש יכול להרוג אותו). ברגע שתתני לשניהם רעל לזה שתמיד אכל אוכל בריא יש סיכוי גבוה יותר להגיב לרעל ולמות מימנו מאשר זה שכבר רגיל לאכול רעלים. אם זה הגיוני בעיניך.

Fairywitch

New member
זה יותר הגיוני, אבל... די בדוחק.

נו, הרי אמרנו שהסדרה מידרדרת מכאן והלאה. ואגב- אף פעם לא סבלתי את מגי, אתמול נזכרתי למה

d a s t

New member
צודקת לגבי מגי

בפרקים האלה.. ממש אפשר להבין למה וויד כל כך שונאת אותה. וגם אני נזכרתי למה היא כל כך מעצבנת... עצוב שהיא נכנסה לחבורה :(

CoolBoy 17

New member
יפה אהבתי את התסריט המקורי

אבל יותר את הפרקים שקיבלנו! בקשר ליומולדת..אף אחד לא אמר שהוא גלש ביומולדת שלה...אולי הוא קנה לה מתנה שבוע לפני?

Wing Chan

New member
אני בצבאאאאאאאאא

אוף נו אני מפסיד את כול הפרקים רואה בית פעם בשבועיים (אבל הולך לצאת 3 פעמים ברצף עכשיו! הא!) ומפסיד הכול :( אני מקנא.

למעלה