הפרק היומי 21.10.2004

הפרק היומי 21.10.2004 ../images/Emo42.gif

באיחור של יום, אבל לא נורא
קמילי היתה מאוד מודאגת מזה שנינה יפה - עכשיו יחסים רומנטיים בין קרובי משפחה וגילוי-עריות זה כזה טאבו משמעותי בחברה שמוזר לי לראות אותה מקנאת בבת דודה שלו. אבל הרי פעם פחות הקפידו על עניינים כאלה, אז אני משערת שיש לה סיבה ושטוני כן יכול לקיים יחסים עם נינה בלי שזה יחשב לטאבו ולדבר גועלי בזמנם. ביאטריס סירבה למרצ'לו.
למה? האם היא אף פעם לא אהבה אותו וזה היה רק תשוקה גופנית מצידה? או שהיא מפחדת מתגובת אימה? או אולי היא מתחילה להבין שהם לא מתאימים אחד לשני בגלל הבדלי ההשכלה ביניהם? אני לא בטוחה שאני מבינה בדיוק את המניעים שלה - אבל אני חוששת שביאטריס אף פעם לא אהבה את מרצ'לו. שמתי לב שלמעשה עם כל הצהרות האהבה שלו אליה, אני לא זוכרת פעם אחת שהיא אמרה לו שהיא אוהבת אותו. היא התלהבה מזה שהוא אוהב אותה, נישקה אותו ושכבה איתו - אבל היא לא אמרה לו שגם היא אוהבת אותו. יש לי הרגשה שהיא פשוט נהנית מזה שמאוהבים בה ומהתשוקה הגופנית והאדרנלין שזה גורם לה, אבל היא עצמה לא חשה אהבה כלפי מרצ'לו. לצערי הרב, אני גם חושבת שעדיף לה להיות עם מישהו אחר ולא עם מרצ'לו. מרצ'לו הוא מותק, באמת, חומד של בחור, את רואה אותו בוכה או עושה אחד הפרצופים המצחיקים שלו ובא לך לרוץ אליו ולחבק אותו, אבל זו בדיוק הבעיה - הוא טיפשון וילדותי. הוא לא מתאים לביאטריס, היא לא תהיה מאושרת עם אדם לא משכיל שהיא לא תוכל לדבר איתו, אבל לדבר איתו בא-מ-ת, לא בעניינים דולים וחשובים ועניינים שצורכים מחשבה וידע. אני חושבת שמרצ'לו חמוד וביאטריס מתוקה והם גם חמודים ביחד - אז הלוואי שיכולתי להגיד שלדעתי הם מאוהבים והאהבה שלהם תנצח ושאם הם יתחתנו הם יהיו מאושרים - אבל לצערי, כמה שהם זוג חמוד, הם לא יוכלו באמת להיות מאושרים ביחד לאורך זמן.

למעלה