הפרק הראשון של הדוקטור משנת 1963

MonicaF

New member
הפרק הראשון של הדוקטור משנת 1963

ראיתי את הפרק הראשון בשחור לבן עם וויליאם הרטנל, וכתבתי על כך הודעה בפורום מד"ב ופנטזיה.
תודה על העזרה וההמלצות שננתם לי!
בינתיים אני לא מוצאת את עצמי כאן מפני שטרם ראיתי את העונות עם סמית'.
מקווה לחזור בכייף אחרי צפיה בעונות 5 והלאה. בינתיים אני שומעת הרבה חוסר שביעות רצון לגבי הדוקטור ה-11 והכיוון שהסדרה תפסה, אני מקווה שטעמי יגיד אחרת.

symptoms

New member
אני ממליצה לך לא להקשיב למה שאומרים על

עונות 5 והלאה אלא לתת לזה הזדמנות בלי דעה מוקדמת.
כמו בכל העונות, יש פרקים טובים יותר וטובים פחות, אבל בסה"כ שווה לתת להן צ'אנס.

באופן אישי עונה 6 היא האהובה עלי, אבל גם 5 ו-7 טובות.

תחזרי ותספרי חויות צפייה. ותהני, זה הכי חשוב.

רעות

MonicaF

New member
עונה 5 הגיעה

מחר אני אוספת מהדואר, אבל מחר זה יום עמוס, אז בטח ביום שלישי אשב לצפות בה.
תודה רעות

ailag

New member

ואם באים עם דעות קדומות שיהיה רע ברור שיהיה רע, גם אם העונה נהדרת..

MonicaF

New member
להיפך

ציפייה לאכזבה מגבירה את ההנאה, תמיד עבד ככה אצלי.
אני באה עם ציפיות נמוכות, ואז מופתעת מהתוצאות.
אני אצפה בזה עם הבן, אנסה להתייחס לזה לרמה פשוטה יותר.
אגב, לא יכולתי להתאפק וראיתי פרק אחד, דוגמית, של עונה 5: הבחירה של איימי.
היה לא רע. קצת היה לי קשה להתרגל לטארדיס החדשה, אבל זה זניח.

ומכאן ספוילרים לעונה 5 ועונה 4
- יש לי שתי שאלות:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1 - האם הבת של הדוקטור, זו ששוכפלה ממנו, האם יהיה לי העונג לפגוש אותה שוב? היא כל כך מצאה חן בעיני.
2 - גם ריבר מצאה חן בעיני... כבר לא זוכרת מה רציתי לשאול עליה... ראיתי בתמונות שהיא משתתפת בפרקים רבים. איך היא? ואיך מסתדרים עם הפרשי הגיל? הרי הדוקטור נראה צעיר ממנה בהרבה. אם אני זוכרת נכןם, לא ניתן להחזיר אותה מספריה, אז הוא בטח חוזר אחורנית בזמן ופוגש אותה צעירה יותר, לא? טוב, אני מבקשת ספויילרים לעצמי, לא יפה
--- רק תגידי אם היא עדיין שווה.

symptoms

New member
את באמת צריכה להפסיק לבקש ספוילרים

וכדאי לך לראות את העונות לפי הסדר. יש לו משמעות בעונות האלה.

בנוגע לריבר, אני האדם הכי לא אובייקטיבי שיש בנושא הזה, אבל היא מלכה ומבחינתי אחד הדברים היותר שווים שיש בדוקטור.

רעות

MonicaF

New member
איזו באסה שאני לא בבית עכשיו

הייתי עושה מרתון עונה 5.

BloodyRose

New member
אני נשברתי בפרק השני

כן, התחלתי, הסתקרנתי, ונשברתי.

אני מאוד רוצה להמשיך ולראות, אפילו מדגמית, פרקים נוספים של דוקטורים אחרים, אבל זה יקרה בעולם מושלם בו יש לי זמן וסבלנות (או בעולם שיש בו טארדיס, לפחות...)

מאוד מעניין לראות איך הכל התחיל (מצאתי באינטרנט שיש סדרה של תכניות, חצי שעה כל אחת, לקראת חגיגות ה 50, שבכל פרק מסקרים דוקטור אחד ואת המלווים שהיו איתו. צריך לחפש פרטים נוספים...).

בנוגע לעונות 5 ואילך - הדעות אכן חלוקות, אבל אולי אני אוכל לאזן קצת את הרושם השלילי ולהמליץ בחום כן להמשיך. אני התאהבתי בסמית' פחות או יותר ממבט ראשון, וגם אם עונות 5-6 פחות טובות (נתון לויכוח), מבחינתי עונה 7 שווה את המאמץ. באמת.

מחכה לשמוע רשמים

(אגב, אומרים שבהמשך סיפורו של הדוקטור הראשון, הוא דווקא כן הופך לחמלתי והומוריסטי יותר)

MonicaF

New member
כבר אין דרך חזרה!

תראי את האריזה, ועוד בבלו ריי! מחר אני צוללת לתוך זה, או ממריאה, או ... מה שלא יהיה

לגבי הסרטים הישנים, קשה לי להבין למה יש לי את הסקרנות והסבלנות לצפות בהם. מסיבה בלתי ברורה הם מסבים לי הנאה.

ראיתי שאמור לצאת ספר על 50 שנה לדוקטור, ופתאום הפרסום על זה נעלם מאמזון.
מישהו כאן יודע על מה אני מדברת?

timetraveler900

New member
יש לי תיק כמו שלך בצבע אפור

זה באמת כיף לצפות בסדרה הישנה. זו תחושה כזאת שאת לא בדיוק יודעת למה את נהנית כי האיכות לא משהו, השחקנים אובר דרמטים, והעלילות פשוטות למדי... אבל זה הקסם של ההתחלה

BloodyRose

New member
חיפשתי ומצאתי פרטים נוספים

The Doctors Revisited
משודר ב BBC America
כל חודש משודר ספיישל על אחד הדוקטורים (התחיל בינואר עם הדוקטור הראשון, יסתיים בנובמבר עם האחד עשר).
מה בתכנון? קצת על הדוקטור עצמו, קצת על המלווים שהיו איתו, קצת על המפלצות האייקוניות מאותן עונות.
בסוף כל ספיישל - פרק שדיברו עליו בספיישל, כשלפני זה סטיבן מופאט מדבר קצת גם על הפרק וגם על איך הוא השפיע (מבחינה אייקונית או רעיונית) על המשך הסדרה/הצופים.

* מעניין אגב לגלות, שמופאט מדבר על כמה השראה סמית' קיבל מהדוקטור השני. גם במחוות גוף וגם באופי (וגם, משם הגיעה ההשראה לעניבת הפרפר...). עושה חשק לראות את הדבר האמיתי.

פרטים, תאריכים וכו' אפשר למצוא פה:
http://tardis.wikia.com/wiki/The_Doctors_Revisited

MonicaF

New member
אני זוכרת שמחקתי הקלטות אלה...

בזמנו הקלטתי כל מה שקשור בדוקטור מערוץ אקשן וערוץ ה-BBC.
כשהתחלתי לצפות בזה וראיתי שלא מדובר בפרקים, מחקתי.
יכול להיות שהרעב לתכניות אלה מתחיל אחרי שרואים לא מעט פרקים.
יש גם המון חומר ב-confidential של כל הדיסקים המקוריים שקניתי, ועדיין לא הגעתי אליהם.
תודה על המידע, אני אנסה להקליט את מה שנשאר מפרויקט זה.

לגבי הדוקטור השני

אם אני לא טועה כבר כתבתי שזה הדוקטור האהוב עלי בסדרה הקלאסית.

תארו מצב שהדוקטור מצטרף לחבורה של הרפתקנים או מדענים ורואה שיש להם טעות בחישובים , עכשיו רוב הדוקטורים ישתלטו על המצב ויגידו משהו כמו : תראו יש לכם טעות , מה שאתם צריכים לעשות זה .... או זוזו אני ויתקן את זה.....
הדוקטור השני יגיד משהו כמו : תראו עכבר!!!
איפה ?
שם , שמה !!!!
ושהם לא מסתכלים יתקן את הטעות
ואז תגידו זה אמור לעשות את זה??

רק חבל שרוב הפרקים שלו חסרים.

גם אני נשברתי בשני XD

התחלתי בפרק הראשון בחדשה, ואז כשהגעתי סוף סוף לסוף 7.... הבנתי שאני צריכה לראות את העבר. ראיתי את הפרק הראשון והשני מ1963, וזה היה כל כך....
פשוט לא כל כך התחברתי לדוקטור, נראה לי. קשה לי להבין איך ה11 הוא גלגול של 1. לא עזר שזה בשחור לבן וזה דיי מתיש.
אבל ראיתי את הסרט של 8, ומאוד נהנתי ממנו, אז זה גם משהו :)

למעלה