הפרק מאתמול ב"יס פלוס"- מצויין

אסל

New member
הפרק מאתמול ב"יס פלוס"- מצויין

בחרו להם מועמד מופתי באמת, ויניק, המועמד הרפובליקני כפי שמעולם לא נראה (לפחות לא מאז שאני זוכר). סוגיית ההליכה לכנסייה הייתה מרתקת. אני מכבד את העובדה שלא הראו איך בדיוק ויניק הגיע למצב שבו הוא זכה במועמדות אחרי שלא התפשר על עמדותיו בכזו צורה (עם ההפלות והאת'נול)- מכבד את זה כי אני רואה את התוכנית כיצירה אומנותית ולאו דווקא כניסיון לייצוג ריאליסטי של הדברים. [אגב, אם קונדוליסה רייס תזכה במועמדות הרפובליקנית ב2008 זה יכול להיות מעניין- נדמה לי (לא סגור על זה) שגם היא רחוקה מלהיות אנטי-הפלות. והיא גם אישה ושחורה ודרומית (מאלבמה).]

לגביי קונדי

ההסתברות שתהיה אישה שחורה מועמדת ה-GOP הוא יום אחרי שיהיה מועמד יהודי-חרדי מטעם הדמוקרטיים. מבחינת הרפובליקניים, מועמד "בן-מיעטים" פירושו שמאלי.

אסל

New member
הילארי עושה לך את זה?

נראית לי די משעממת מכל בחינה שהיא- שכלית, גופנית, מינית. הייתי מעדיף לראות קרב בוץ בין שלי יחימוביץ' ליולי תמיר.

אסל

New member
במידה קלה. יש לה פרצוף אמיתי יותר

משל הילארי, שנראית כמו סכרין אחד גדול. (הפרצוף של רייס, לעומת זאת, קצת יותר מדי אמיתי. היא נראית כאילו היא מפריכה תיאוריות על חשיבות היופי בפוליטיקה האמריקנית הנוכחית. מצד שני, אם נאמין לסבא של כולנו מהקומה השביעית, לפחות הרגליים שלה שוות. אולי בעימות בינה לבין הילארי היא תדרוש שהדוכנים יהיו בלי תחתית שמסתירה את הרגליים. יהיה מעניין לראות על מי ביל קלינטון יסתכל יותר במצב כזה)

אסל

New member
שמע, אולי אתה צודק. אבל-

היית מנחש ששר החוץ השחור הראשון ושרת החוץ השחורה הראשונה של ארה"ב יהיו דווקא אצל הרפובליקניים? לך תדע. מכיוון שגזע ומין משחקים היום תפקיד חשוב בשיח האמריקאי (לצערי הרב, וזה גם מתבטא בעצם העובדה שהזכרת את זה), מועמדת שחורה יכולה להיות מושכת קולות גדולה עבור הרפובליקנים, לא?

בדיוק כמו כאן

רק רפובליקנים יכולים להביא לאישור של מועמד שחור לתפקיד קבינט כמו שבארץ רק מפלגת ימין יכולה לבצע נסיגה/התנתקות/התכנסות/התכרבלות.

אסל

New member
"להיות שחור" זאת לא מדיניות. אבל

אני מסכים שלרפובליקנים קל יותר, כי בארה"ב נושא הגזע הוא מהותי. בכל מקרה, אני ממש לא פוסל את האפשרות שאם בוש ימשיך להסתבך, והדמוקרטים יבחרו עוד מועמד אליטיסט נוסח ג'ים קרי (למשל הילארי קלינטון), הרפובליקנים יחשבו שמשתלם להם לשים איזו שחורה שדי נמצאת בקונצנזוס.

הנחת מוצא

אני מניח שהתכוונת לסנטור ג'ון קארי ולא וקומיקאי ג'ים קארי (שהוא קנדי ולכן לא יכול להיות מועמד נשיאות). אני יכול רק לאחל לרפובליקנים שיצליחו לשכנע את רודי ג'וליאני שיהיה המועמד שלהם - כרטיס משותף ג'וליאני-מק'קיין יכולה לשבור שיאים.

נדב פרי גנב לך את 'התכרבלות'

[ערוץ 10, לפני דקה בערך...] אין בושה.

doubloman

New member
גם אצלנו נמוכים מאוד הסיכויים

למועמד חרדי - או דתי לאומי

doubloman

New member
דבר מאוד מוזר שחשבתי עליו

בארה"ב - הימין הוא רפובליקני- חברתי - שיוויוני - סוציאליסטי והשמאל הוא דמוקרטי - חרותי - קפיטליסטי ובישראל המצב הפוך - הימין הוא דמוקרטי חרותי קפיטליסטי והשמאל הוא חברתי שיוויוני סוציאליסטי לא ככה??

למעלה