הפרק של הערב הדהים אותי.

salsa17

New member
הפרק של הערב הדהים אותי.

בפרק הזה ממש ריחמתי על ראובן ומה שהוא עובר כשחייו הפרטיים- המפורקים נחשפו בחוסר טאקט ע"י ידין, הוא ממש נראה מסכן באותו זמן, ושלא יובן לא נכון איני מצדיקה את תקיפתו הפיזית את ידין,אך אני פשוט אומרת שאני מבינה מה עבר עליו באותו רגע,עד לנקודה שהוא לא יכל יותר לשלוט בעצמו,אך מזל שברגע האחרון - כשהוא חנק את ידין הוא כאילו "התעורר"-יצא מההלם,ועזב את ידין. תמיד עיניין אותי לדעת למה מטפלים לא מספרים כלום על חייהם ומסתירים הכל,והם יודעים הכל עלינו,אך הפרק הזה הסביר לי(בצורה ישירה) למה הם לא מספרים על חייהם. כמובן שגם את ידין הבנתי,אומנם חלקית,אך הבנתי, כי סה"כ ראובן ענה לו על שאלה בשאלה, ועירער את התדמית המשפחתית שהוא יצר לעצמו כל השנים, אז "הוא החזיר לו באותה מטבע",כלומר: אם לפי נקודת-מבטו -ראובן פגע לו בתדמית המשפחתית המאושרת והשלימה שהוא יצר לעצמו כל השנים,אז גם הוא (ידין) פגע לו חזרה בנקודה זו. הנקודה ש"הקפיצה" את ראובן במיוחד היתה הקללה שידין קלל את נעמה, וזה כמובן לא הותיר שום ספק לידין בקשר ליחסו ולאבתו של ראובן את נעמה.

מיקה גו

New member
מעניין אבל לא אמין (מקצועית)

משחק מרתק וטקסט מאד רגשי,קצת חוזר על עצמו,מנג'ס.. ראובן לא מתנהג בהתאם לשום אתיקה מצפונית..הוא היה צריך להתנתק עוד קודם ולברר לעצמו מה הוא משחזר דרך נעמה וידין..הגבריות האבודה שלו?האימפוטנטיות שלו מול אשתו?.. מה שמעניין וגם מכשיל ריאלית הם המעגלים הטיפולים האישיים שמשתלבים זה בזה..המשחק הוא הדבר החזק,והפרקים של שלושת הימים הראשוניים.. אסי מקסים ואנושי,איילת סקסית וטכנית,ליאור מדהים ומתבגר במשחקו,ומאיה..היא מאיה..כוכבת כנה!! בסך הכל חוויה מענגת ומקצועית אך לא מינה.. נ.ב...נראה לכם שמישהו עושה טיפול עם וילונות פתוחים לגמרי??

תיקתקית

New member
את כמובן צודקת, ועוד אבחנה

אני שמתי לב אחרי שקראתי את התגובה שלך, שאני ממש "בעד" ראובן.. זה סימן טוב שהדרמה עובדת, תארי לך שהייתי שומעת את הסיפור מידין, הייתי חושבת לעצמי שהמטפל הזה פשוט פסיכי אם הוא לא מסוגל לעצור את עצמו. אבל בגלל שהטיפולים (ויפה נאמר ב"רייטינג" שהסדרה בכלל צריכה להקרא "הפסיכולוג" כי היא סביב ראובן) מראים את כל צדדיו של ראובן, אז אני מזדהה איתו. יפה, לא? אם חושבים על זה, למה שנסלח לו
הוא באמת המטפל, ועל המטפל לשלוט בעצמו.

אל דן

New member
לכולם

התנהגותו של ראובן, בעת שהתפרץ, הינה תגובה חריגה שלא ניראתה למיטב ידיעתי בשום חדר טיפול בישראל. חשוב לציין כי בסידרה הטלוויזיונית המעולה "בטיפול", מקצינים סיטואציות!!!!!!! הניסיון ל"פירוק המטפל", נעוץ בתחושה שככה ידין מרחיק אותו מלדבר על הדברים שבאמת כואבים לידין עצמו. זוהי התנגדות לטיפול באופן המובהק ביותר, אך הינה חלק נפרד מהטיפול, ועל ראובן היה להשתמש בחלון הזדמנויות נדיר זה, כדי לעזור לידין. הפראדוקס הבלתי מוסבר- פלוני מגיע לאיש מקצוע, משלם 400 ש"ח לשעה, ובמקום להשקיע את מירב האנרגיה שלך בטיפול, הוא למעשה משלם לאיש המקצוע על מנת שאיש המקצוע יספר למטופל אודות חייו האישיים. האם מישהו שמע על אישה שמפעילה קשרים עם חמישה חברים, על מנת לברר אודות משפחתו של הגניקולוג שלה? בפועל, בארצנו הקטנה, ניתן לברר הכל, ואין שום בעייה עם זה, כי מטפל שמפחד שיידעו עליו, יש לו בעייה.

שרונסקי

New member
אכן חריגה ביותר, אבל מובנת

וזה לא הופך זאת לתגובה מוצדקת. לדעתי, ראובן היה צריך לענות שמאחר והוא פסיכולוג שמחויב לחוקים שלו, הוא יכול להבין מה זה אומר מבחינת 'האם קרה משהו עם נעמה' אבל זה המקסימום שהוא יכול להגיד לו, לא שזה היה עוצר את התקפותיו של ידין, שפשוט שחרר פצצה מעל החדר של ראובן, ואם ראובן היה בשליטה הוא היה מצליח להראות לו איך ידין מנסה לחסל אותו, לא בטוחה שרק בגלל הרחקה. אל תשכח שידין נפגע, כי הוא קלט נכון, שהיה סיפור אהבה מאחורי גבו, גם אם הוא בפנטזיה. ואכן, כמה אנרגיה הוא הוציא כדי לברר על ראובן. אבל ראובן אמר - אתה מצפה ממני לתגובה לא אנמית, רגשית יותר, ואכן ראובן הצליח לתת תגובה לא אנמית, רק מה - לאלימות לא היה מקום. הייתי מקבלת אפילו קצת בוטות, חשיפת פגיעה, בכל זאת - הבן אדם חודר עם סכין ביד לבטן שלו, אפילו להגיד לו: כרגע מאד קשה לי עם מה שאתה אומר, ואני רוצה שנפסיק את המפגש כדי שאצליח להתארגן מחדש. הייתי מקבלת את זה לגמרי, אבל לא אלימות

ANGIE STARDUST

New member
מיי גוד

איזה חלק לא הבנתם, שלמרות שזו סדרת איכות שמתיימרת להיות כזו שמחקה סיטואציות של טיפול פסיכולוגי אמיתי, למרות הכל (מחסור בלוקיישנים רבים וכו') זה ע-ד-י-י-ן סדרת טלוויזיה, עם כל המשתמע מכך!!!חלאס כבר עם כל התגובות האלה...מה פתאום נעמה ומה פתאום אלימות פיזית...זו סדרה למרות הכל ולכן יש את הדברים הללו, בדיוק כמו שרשימת שינדלר זה סרט שואה, ועדיין הוכנסו בו כל האלמנטים ההוליוודיים למיניהם, העאלק רגשנות אמריקאית הזו וכד'.... אז דיייי

שרונסקי

New member
אנחנו בכוונה מתייחסים לפסיכולוגיה

ועדיין, כמה שהדברים הוקצנו, אפשר לנתח ולהבין אותם פסיכולוגי. איזה חלק לא הבנת כאן?

giladon2

New member
לא לריב ! מי שלא מעניין אותו מה

שקורה בפורום (התפלספויות פסיכולוגיות בד"כ) שלא יבוא

חסות

New member
קצת חצוף ידין....!../images/Emo46.gif

מה יהיה ? איפה גבול החוצפה..? יאלה.. אלוהים היה יודע מה הייתי עושה לו הייתי במקום ראובן... בהחלט היה מתיע ההתפרצות שלו אבל כמו שנאמר קודם נחמה ונקודת אור מצד אישתו... אולי באים ימים טובים יותר..

אל דן

New member
לו ראובן היה מאופס על עצמו......

הפירוש הנאות ביותר לאחר "דבריו" של ידין על חייו האישיים של ראובן, הירוש היה אמור להיות.......... "ניראה לי שאתה מנסה לחזור ולהפציץ ולפגוע באמת במטרות ההנכונות, כי ככה לימדו אותך כטייס קרב מבצעי. כאן אתה יכול לראות את התוצאות של ההפצצה שלך, כי אתה מנסה לראות תגובה אנושית, כמו הנסיעה לראמאללה, שהיתה נסיון התיקון הראשון שלך כדי להתמודד עם רגשות האשם שעלו אצלך". או- "אתה מפציץ אותי כדי לראות אם אני לא מברזל כמו אביך......."

mkarin

New member
../images/Emo45.gif

לדעתי היה פרק מעולה, מדויק. אם אני הייתי במקום ראובן, הייתי מתעצבנת הרבה לפני [אבל יש סיבה שאני לא פסיכולוגית. עוד לא לפחות]. קצת הרגיז אותי שהראו את הרגשות של ראובן לנעמה בצורה כל כך מוגזמת. כשידין דיבר על אבא של ראובן, כלום. על אשתו והמאהב שלה, כלום. כשהוזכרה נעמה- קפצו הפיוזים. חוץ מזה, פשוט תענוג.

לפי דעתי

זה ממש לא כייף לשבת אחרי פרק בפורום של הסדרה ולהתחיל לחפש עליה כל מני דברים כמו פיברוק והקצנה ודברים בדיונים...כשבעצם אתם יודעים מצויין שהטקסטים שלה והסקריפים שלה הם מושלמים..פשוט אתם מחפשים אותה בקטנות ולפי דעתי זה דיי מעורר רחמים

mkarin

New member
לא מחפשת בקטנות, לדבריך.

אלו דברים ששמתי לב אליהם בזמן שצפיתי בסדרה. לא ישבתי לאחר מכן וניסיתי לחפש מה הלך לא טוב, מה הקצינו, מה שכחו, מה פברקו. זו בכלל לא הכוונה שלי. שום דבר לא מושלם, לא אדם ולא סדרת טלוויזיה ולכן זה טבעי שתהיה ביקורת מסוימת. מעבר לכל ציינתי, "פשוט תענוג".

j e t l a g

New member
ידין ההומו ! (-;

ועכשיו, לאחר צפייה בפרק סוף סוף, כמה תובנות: 1.ידין הומו 2.ידין טייס... 3.ראובן פורק כל עול 4.ראובן חייב לצאת להפסקה (לחגים) ולתת לנו להתבשל ולהירגע מכל הדרמה הזו. מי היה מאמין שבחדר אחד עם שני (מקסימום שלושה) אנשים תהיה כזו דרמה וריגוש...? 5. גילה בפרק הבא הולכת לארח זוג ! ראובן ויעל... 6.סחתיין, היה עוד פרק גדול (תיקתקית-לא תצליחי להוציא ממני מילה רעה) לילה טוב לכולם.

למעלה