הפרק Q Who מהדור הבא

Bajoran Priest

New member
הפרק Q Who מהדור הבא

ובכן, אני ודוד ראינו היום (די במקרה) את הפרק Q Who. קודם כל, פרק חביב בהחלט, אהבתי. את קיו תמיד טוב לראות, ובורג זה גם בדרך כלל טוב. כמה דברים ששמנו לב אליהם ורצינו לשאול: 1. כשקיו זורק את האנטרפרייז ל"שטח המרוחק" של החלל- זה רביע דלתא, נכון? הם מזכירים שם שזה מרחק של שבעים אלף שנות אור, לא? 2. ואם כן, אז איך זה שהם אומרים שייקח להם רק שנתיים להגיע לבסיס החלל הקרוב ביותר? זה לא הגיוני... 3. ומה לגבי תינוקות הבורג? ראינו אותם אי פעם שוב? או שהם פשוט זנחו את העניין אחרי שהם החליטו שהבורג יכולים להטמיע אנשים? (עוד עובדה שלא מוזכרת בפרק).

DDN

New member
תינוקות בורג

בוויאג'ר יש איזה כמה פרקים עם בורג, בהם מסבירים על תאי התבגרות לילדים שהקולקטיב שובה ורוצה להטמיע. אם היית תינוק, יטמיעו אותך וישימו אותך בתוך אינקובטור כזה, לזירוז הצמיחה והגדילה.

Bajoran Priest

New member
אה, זאת אומרת...

שהתינוקות שהחבר'ה פגשו ב- Q Who כנראה לא נולדו לבורג, אלא הוטמעו?

DDN

New member
אני לא זוכר את הפרק המדובר

ואני אגיע למרתון "הדור הבא" רק אחרי שאסיים את מרתון "זינוק לאתמול" (כן, הכל אצלי בא במרתונים) אבל. . .. סביר שכן, הם הוטמעו מגזעים אחרים.

itstzar

New member
../images/Emo58.gif לדור הבא מעליי ../images/Emo8.gif

סתם סתם, אז לגבי מה ששאלת, על התינוקות כבר הסבירו לך
לגבי הסעיף הראשון והשני , אני לא בטוח לגבי הרביע דלתא, אבל מה שכן הבנתי שלבורג ייקח רק שנתיים, לא לאנטרפרייז. (מזמן לא ראיתי את הפרק) מה שכן..... וכאן יש ספוילר לאנטרפרייז לאחד הפרקים היותר טובים בסדרה.... יש פרק באנטרפרייז שמקשר בין הסרט "המפגש" לבין הפרק הנ"ל ואם תחפש בהסטוריה של הפורום גם תוכל לראות כמה שהתלהבתי בזמנו מהפרק הנ"ל

Bajoran Priest

New member
(מתישהו בטח יימאס לכם מהבדיחה הזאת)

בכל אופן, זה מוזר מאוד. אני דווקא הבנתי כאילו שהם מסיקים שלהם זה ייקח שנתי להגיע, ועוד בכלל לפני שהם פוגשים את הקוביה. ובכלל, מאיפה להם לדעת כמה זמן ייקח לבורג לחצות את המרחק הזה? ועכשיו בנוגע למה שהזכרת שהוא ספוילר לאנטרפרייז (איזה עונה זה היה?)... אז רגע, איך הפרק הזה קשור לאנטרפרייז? לפי מה שהבנתי באנט' הם פוגשים את החבר'ה שהתרסקו ב"המפגש". זאת אומרת שהקוביה הזאת שהתחילה לרדוף אחריהם ב- "Q Who" היא הקוביה מ"המפגש" ?...

oblique

New member
אלה הילדים מהקוביה

הם התבגרו בינתיים.... ובכן אני לא זוכר את כל הפרטים בקשר לגבי "כמה" זמן יקח לעבור כל מרחק אבל תמיד כשהם אומרים שייקח "זמן" מסוים הם מדברים על מהירות מקסימלית שהחללית יכולה להגיע אליה עד כמה שאני זוכר כאשר Q העיף אותם לקיבינימיני של 70000 שנות אור קדימה מהנקודה שבה הם היו הם פשוט הפסיק למדוד את המהירות ולפיכך גם את הזמן שייקח להם לחזור. כשהם ניסו לשחזר את זה אחורה כנראה שהמסקנה (השגויה) שלהם הייתה שהם בנקודה מסויימת שבאופן יחסי ייקח להם להגיע ממנה לבסיס החלל הכי קרוב שנתיים. אכן מהפרק לא נראה שהכוונה הייתה כמה זמן ייקח לבורג הבלבול כנראה נובע מכך שכשפיקארד מתייעץ עם גיינאן היא אומרת שהמפגש עם הבורג היה מוקדם מידי ולא אמור להתרחש בנקודת זמן זו(מה ששוב "נדפק" מבחינה "קאנונית" בסרט "דורות" כאשר גיינאן מופיעה כניצולת מפגש עם הבורג במאה ה23).

Bajoran Priest

New member
בקשר למפגש עם הבורג

נדמה לי שגיינן התכוונה למפגש של בני-אדם עם הבורג. במאה ה-23 בני אדם לא פגשו בורג, רק כמה ניצולים, וכנראה שבאותה תקופה האל-אוריאנים העדיפו לא לספר בדיוק מה קרה להם (מה גם, שבאותו רגע ספציפי כולם היו עסוקים יותר בחווית הנקסוס).

itstzar

New member
כל עוד זה לא נמאס, נמשיך להציק לך

מה אתה חושב? בקשר לאנטרפרייז, מדובר על עונה שנייה פרק 23 כמדומני, וכן, החברה שהתרסקו במפגש אלה החברה שנפגשים איתם בפרק הזה, ואם ראית אז אתה אמור לזכור שהם הספיקו לשדר נ"צ או משהו דומה לכיוון רביע דלתא, שידור שאמור לקחת כמה שנים טובות עד שיגיע ליעד, ואז בעצם בQ WHO ראית את הקובייה שמגיבה לאותה קריאה 200 שנה קודם פשוט לא?

Bajoran Priest

New member
כן,

מה- Time paradox שמתקיים כאן (לכאורה?), אבל אני מניח שזה כבר דיון אחר : P

itstzar

New member
נדמה לי שכתבתי שם

נו, היה קשה? אבל לך תזכור, זה היה מזמן

למעלה