הפרשות מן הצלקת...

פיקוס123

New member
הפרשות מן הצלקת...

שלום בנות,

שהיתי עוד מאופשזת בבית חולים אני לא יודעת עם זזתי בתנועה לא טובה או בגלל הלחץ דם והבצקות שלי אבל באחד הערבים התחיל לי הפרשות מן הצלקת שהתגבר בלילה וקראתי לאחות שקראה לרופא שבדק אותי והיה אדום שהתפשט וממש דימום שהיתי צריכה לשטוף טוב במקלחת ולשים גזות לספיגה ובבוקר באו לפתוח לי סיכה אחת לניקוז של הפרשות... ושוב פתחו לו וריד לאנטיביטיקה דרך הוריד... ומאז אני צריכה לעשות כמה פעמים ביום שטיפה לצלקת ולשים גזות ביום רביעי חזרתי למחלקה שרופא יוריד לי את הסיכות, אבל הפרשות עדין ממשיכות. וכמה כבר אפשר לעשות שטיפות? אני תלויה שמשהו יהיה בבית שאני שוטפת את הצלקת כדי שהמשהו יהיה עם צצוקי בזמן שאני במקלחת.... אני יודעת שזה חשוב לשטוף ולספוג את הפרשה אבל מתי זה יגמר??

תודה על החפירה ושבוע טוב ומבורך לכל הבנות!

לא עברתי קיסרי

לא עברתי ואין לי נסיון בהחלמת הצלקות, אבל מקוה שאת במעקב אצל הרופא, שחלילה לא יתפתח זיהום.
ובכלל - איך אתם מסתדרים? את ובן הזוג? והבכור? ואיך התחושות שלך אחרי כל העומס הרגשי והפיזי שחווית בחודשים האחרונים?

פיקוס123

New member
קשה לגדול

אני מסדרת בבית לאט לאט עושה הכל באיזי, שוטפת הרבה את הצלקת כדי למנוע זהום ומקפידה לשים גזות לספיגה, רק רציתי לדעת עד מתי יהיה את הפרשות,
אני ממש שמחה להיות אחרי הלידה והעיקר להיות בבית. בעלי כהרגלו ממשיך בסדר יום שלו ולא אכפת לו עם ישנה בכרוסא בסלון או איתו בחדר...
ולגדול די קשה ויש לו משברים בעיקר עם בעלי שלא מבין שקשה לו שפתאום יש תינוק בבית ואמא עסוקה איתו ולא עם הגדול, ולא רוצה להקשיב לבעלי רק לי. הכנו את הבכור מראש שיהיה לאמא תינוק ותהיה עסוקה איתו מצד אחד אוהב אותו מצד אחד קשה לו....

אי אפשר להכין באמת

גם אנחנו כמבוגרים לא באמת מבינים את המשמעות של להפוך להורים - בודאי בילד הראשון, אז מובן שילד קטן (ושלכם באמת צעיר, לא?) יבין בתיאוריה מה עומד לנחות עליו... מקוה שאתם מקבלים עזרה מהמשפחה המורחבת ומחברים גם באחזקת הבית, וגם בתשומת לב לילד ה'גדול'.
מקוה שאחרי שתחלימי מהלידה הכל יהיה יותר פשוט.

פיקוס123

New member
תשובה

הילד הגדול כבר בן 5.7.... די עצמאי ועם דעות ורצנות משלו. והיה לו מספיק קשה שהיתי מאושפזת כמה פעמים.... במיוחד בשבתות וכל סדר היום בשבת די השתנה כי היתי בשמרית הריון ולא יכלתי לעשות איתו דברים שעשיתי בעבר כמו טיולים ארוכים והוא לא מבין.... וגם עכשיו אני צריכה להסביר לו שאני צריכה לשמור על צוצקי בבית ויש לי פצע בבטן וקשה לי ללכת רחוק לטיולים ושאבא יקח אותו לטיולים. אבא שלי עוזר לי אם הגדול ובגלל השמירת הריון הבאנו עוזרת פעם בשבוע. אבל יש הבדל בין לדבר ולהסביר ושהדבר האמיתי נופל לך משמים. לפחות אני גרה קומת קרקע וקרובה לגן של הגדול אז יותר קל לי מאשר עם הגדול שגרתי קומה שניה עם מדרגות.

משום מה חשבתי שהוא קטנטן

באמת מקוה שבקרוב כשהגוף שלך יחלים ומזג האויר ישתפר, תוכלי לצאת עם השניים החוצה ומצב הרוח של הגדול ישתפר.

שירהד1

Member
מנהל
ממליצה להיות במעקב אחר הצלקת והבראתה-

וסתם עיצה ידידותית- כתבת שאת צריכה שמישהו יהיה בבית כשאת שוטפת את הצלקת כדי שיהיה עם התינוק בזמן שאת במקלחת.
ואני רוצה לומר לך שממש לא. אני רוצה להאמין שהתינוק ישן, או שיש רגעים שהוא ער, אבל שקט בעריסה...אישה לא צריכה להיות תלויה במישהו כדי לעשות דברים בסיסיים, כמו להתקלח, ללכת לשירותים או לאכול ולשתות...גם כאשר יש תינוק בן יומו או תינוק קטנצ'יק בבית.
לא יקרה כלום אם תטפלי בעצמך, בזמן שהוא ישן או שוכב ער במקום בטוח כמו בעריסה.

תרגישי טוב!
שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
ועוד משהו חשוב- לא לפחד מבכי של תינוק:)

ייתכן שאת מרגישה תלויה בנוכחות עוד אדם מבוגר, כדי שאם תהיי במקלחת ופתאום התינוק יתעורר- שיהיה מישהו שיטפל בו.
ואני אומרת- לא להילחץ מבכי. בכי זו בסך כל צורת התקשורת של התינוק. זה טוב שהוא בוכה. זו צורת ההישרדות שלו בעולם, וצורת התקשורת עם המבוגר שמטפל בו.
היית במקלחת? התינוק התחיל לבכות? לא יקרה לו שום דבר. הכל בסדר. תסיימי את העניינים שלך תוך דקות אחדות, ואז תגשי אליו.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

נשמע לא משהו

מציעה לך לגשת שוב להבדק,
את ממשיכה אנטיביוטיקה?
איך נראות ומריחות ההפרשות?
כמה גזות נספגות בהפרשה ביום?
מוזמנת אפילו לצלם את הפצע ולשלוח לי בפרטי, אני אחות ויהיה לי מה להגיד על זה

פיקוס123

New member
אם לא יפסק

אני לא ממשיכה אנטיביוטיקה... הפסיקו לי את העירוי בבית חולים ולא נתנו לי כדורים כי לא היה זהום בצלקת, הפרשות די אדומות והגזות ספוגות. כל פעם שאני מחליפה... ואני משתדלת כמה שיותר. באמצע השבוע זה לא בעיה לשטוף את הצלקת בשבת זה בעיה שאני עם הגדול שצריך להעסיק אותו ואני לבד בבית כי בעלי בבית הכנסת או ישן. תודה על הצעה שלך במקרה הצורך אני ילך למרפאה בישוב שלנו....

למעלה