הפרש מחירים בהזמנות דרך סוכן נסיעות

הפרש מחירים בהזמנות דרך סוכן נסיעות

נדהמתי היום לדעת שיש הפרש מחירים משמעותי בין הזמנת חדר או חבילת נופש דרך המלון או רשת בתי מלון, לבין הזמנה של אותו חבילה דרך סוכני נסיעות, כמובן שדרך סוכני נסיעות הרבה יותר זול וגם יש הפרשים בין סוכני הנסיעות על אותה חבילה. איך זה יתכן ואיך זה עובד? למה למלונות עדיף שנזמין דרך סוכני נסיעות הרי הם גם צריכים לשלם להם אחוזים כעמלת תיווך. סתם סקרנות וגם המלצה למזמינים נופש במלונות

שמר2

New member
את לא חייבת להזמין דרך סוכני נסיעות

ואת גם לא חייבת לקנות שום מוצר שלא דרך המפעל/יצרן/יבואן. פערי המחיר והעמלות הם עניינם של המלונות והסוכנויות, וכמו שנאמר, לך יש את החופש לעקוף אותם ואם יהיה לך כח צרכני, אולי תצליחי לשנות משהו. בינתיים נראה שאת עברת אצל סוכנים, השתמשת בידע שלהם ובזמן שלהם וללא תשלום - מי שהפסיד בינתיים זה הסוכן ולא הצרכן! (ולא, אני לא סוכן ולא אישתי סוכנת).

שמר2

New member
וכמובן שהסיבה

לכך שהמלונות מעוניינים בסוכנים יותר מאשר בלקוחות ישירים היא: 1. מודעה במוסף ראשי של עיתון יומי: 20,000 ש"ח בממוצע. מודעה באתר של סוכנות גדולה: רק עמלות על כל מכירה (ובטוח חלק רואים בסוכנות ואז מתקשרים ישר למלון). 2. החזקת כ"א מקצועי של המלון (סוכנים משלו) יקרה וצריך לאורך כל השנה, גם שהמלון מלא לגמרי, או ריק. הסוכנים עובדים כל השנה, ואם אין מה למכור אצלך, הם ימכרו משהו אחר no hard feelings.

אני נתקלת כל יום באנשים שמשווים...

מכיוון שלסוכן יש עמלה יש לו חופש משחק במחיר. בכל סוכנות ישתדלו להוזיל לך את הדיל בהתאם להסכמים ולעמלה באותו המלון. מכיוון שיש תחרות את כלקוחה רק מרוויחה מכך...

קודם כל אני באמת לא חייבת

שום דבר לאף אחד אבל למה נשמע שיש לך צליל של התקפה...? בסך הכול סתם עניין אותי לדעת וחוץ מזה כן הזמנתי אצל הסוכן שלי הקבוע וראיתי פרסומת על אותו חבילה אצל סוכן אחר במחיר יותר גבוה, שהתקשרתי למלון בשביל לברר משהו מסוים הבנתי גם שמחיר הזמנה ישירות מהמלון יותר יקר.אין לי שום דבר נגד הסוכנים ההיפך אני חושבת שהזמנה דרכם עדיפה יותר מבחינת בדיקת אפשרויות והמלצות כי הם לא מחוייבים ו/או עובדים בשביל מלון אחד. אז זהו בסוף סגרתי על מרידאן ים המלח בזכות ההמלצות כאן . תודה ויום טוב לכולם

שמר2

New member
בוא נגיד ש...

באופן כללי המלון יאלץ להוציא את מה שהוא יחסוך על עמלות, על פרסום, שיווק, כ"א, עלויות חיוב כרטיסי אשראי וכו'. נכון שעבור מלונות כמו ישרוטל ודן, לפעמים הסוכנים מיותרים משום שהמלונות "מוכרים את עצמם", ולא ממש צריכים את הסוכן לכל הצרכים האלה. העניין של "אצל הסוכנים תמיד יותר זול באופן משמעותי" ממש לא תמיד נכון. לרוב הסוכנים אין אפשרות לשחק על יותר מאשר 5-8 אחוז מהעסקה, ולמלון כמעט תמיד תהיה האפשרות לתת את אותה ההנחה, וגם להבטיח דברים שסוכן יתקשה להבטיח (כמו קומה מסויימת, או חדר עם נוף מסויים). לרשתות הגדולות, ישרוטל, הולידי אין ופתאל, יש מרכזי הזמנות שמתפקדים כסוכני נסיעות לכל דבר (רק של עצמם בלבד) ויכולים לתת את אותן ההנחות כמו הסוכנים. פעם התארחתי בנירוונה ומילאתי טופס חברות במועדון של המלון (שהיה אז מלון עצמאי) - מאז ועד היום אני מקבל בדואר מבצעים בלעדים של המועדון, שכולל גם עוד מלונות של רשת פתאל. בלי שום התחייבות או תשלום, יש לי אפשרות להזמין מלונות כמו מרידיאן במחירים מעולים וחודש מראש ויותר. בכל הפעמים שבדקתי, שום סוכן לא יכול היה להתחרות עם מחירים כאלה. הבעיה היא שלרוב האנשים אין את הזמן והידע למצוא את כל האפשרויות הנסתרות האלה, והם צריכים את הסוכנים. לא מעט פעמים שומעים במדורי האינטרנט השתלחויות בסוכנים, והאמת שזה כבר די נמאס... למי שלא יודע: זכיינים של "דיזל" לדוגמא, מקבלים זוג ג'ינס מהאופנה האחרונה ב-80 ש"ח! הם מוכרים אותו ב-250 ש"ח לפחות! זו עמלה של יותר מ-200 אחוז, ובסוף החודש רוב הזכיינים עדיין נוסעים במאזדה שלכל שכיר יש, ולא במרצדס. אני אישית לא מחפש שום מלון לעבוד אתו, גם משום שיש לי עוד מקורות פרנסה באותו תחום שיווקי, בכל זאת הם מאוד רוצים אותי, בעיקר משום שיש לי גישה לפלחי שוק שלהם אין את המשאבים, היידע והיכולת, למצוא. ישנם מקרים שבהחלט אפשר "לסחוט" מהם עמלה מאוד, מאוד גבוהה, ובחירה האם לשלם, היא שלהם. בכל מקרה הם מרוויחים, וזה בדוק. מי מהם שמפתח כישורים כאלה לבדו, אף פעם לא מעביר את החיסכון ללקוח, אלא שומר אותו לעצמו, כך שבכל מקרה הלקוח לא מרוויח. רשת ישרוטל, לדוגמא, מוכרת חבילות ישירות לתיירים ומצליחה להוציא מהם מחירים שערוריתיים (וראה ביקורו של רוה"מ בצרפת) ללא הוצאת שקל על סוכנים. את מלון ריווירה הם מוכרים לצרפתים באותו מחיר שהמלך שלמה נמכר לישראלים!

למעלה