הפרת החלטה

דנה_כהן

New member
הפרת החלטה

עורך דין המשמש ככונס נכסים הפר את החלטת בית המשפט המחוזי (תוך 45 יום היה צריך לבצע העברת דירה בטאבו). מה המשך ההליכים המשפטיים? תודה ושנה טובה

igalgolan

New member
הפרת החלטה

במקרה זה קרוב לוודאי שיקבל הארכה (אפילו בדיעבד). גם השופטים אמורים לתת פסק דין תוך 30 יום, ובמקרה זה כונס הנכסים הוא ( dfficer of the court ) , כל זה אלא אם תוכיח כוונה רעה זדון וכדומה. יגאל גולן

דנה_כהן

New member
תודה לך אבל...

לא ברור מה כוונתך אודה לך אם אפשר להסביר ביותר פשטות ובהרחבה

igalgolan

New member
הפרת החלטה

משמעות הדברים היא שפניה לשופט לפני שעברה חצי שנה לא תהיה אפקטיבית. אלא אם כן ניתן להראות שאי מילוי ההוראה גורם לנזק ממשי (אך אז כמובן ניתן לתבוע את הכונס בנזיקין). בלי לדעת יותר עובדות קשה להתייחס ביתר פירוט. יגאל גולן

דנה_כהן

New member
ושוב הרבה תודות אבל ......

תודה רבה על תשובתך, נתנה לי תמונה ברורה יותר. נקודה חשובה שאני מצידי מילאתי את כל התחיבויות כלפיו כולל תשלום שכ"ט לפי פסיקה של ביהמ"ש. הנזק הממשי שאני תקועה עם הדירה וכל מה שמשתמע מזה. אם זה לא נזק ממשי אז מה נחשב לנזק. תודה תודה על המשך תשובך.

פני לבית המשפט

1. שאלי אם אותם 45 ימים שהשופט קבע בהחלטתו, מהווים זמן מחייב שיש לכבד ותני לשופט להתלבט כיצד להגיב. 2. דירשי לקבוע מועד חדש, כולל סנקציות לגבי כל יום של פיגורים. 3. אם לדעתך נגרמו לך נזקים, עליך לפרט אותם במלואם ורצוי גם הערכה מקצועית - שמאי וכיוצ"ב. לא חייבים תמיד להיות נזקים ממשיים ואפשר לטעון גם לנזקים אפשריים, או ל"שווה-ערך" כלשהו פנייה כזו תאלץ את עורך-הדין לנמק לבית המשפט מדוע לא עמד במועדים שנקבעו ותגרום לו להיזהר בהמשך. גם אם בית המשפט יאשר לו דחייה, זה לא ישחק לטובתו בהמשך. מצד שני, אם לא תפני לבית המשפט, הוא יבין שאפשר לשחק איתך ללא כל בעיות וגם השופט עוד עלול לשאול אותך בעוד כמה חודשים, מדוע לא פנית מייד כאשר הופרה החלטתו. לדעתי, תוכלי רק לצבור נקודות ובכל מקרה, אין לך מה להפסיד.

למעלה