הפרת הסכם עבודה

o r o r

New member
הפרת הסכם עבודה

שלום רב,

לאחרונה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש שבשבילו עזבתי מקום עבודה אחר (לא פחות טוב ) .
מדובר בחברה פרטית קטנה ולאחר יומיים המנכ"ל החליט לפטר אותי על המקום בטענה שאנני מתאים לתפקיד וכי הצגתי X ניסיון שאיינו נכון ואין לו זמן ללמד מישהו...זה כמובן על פי טענות שלו.
בחוזה העבודה ישנו סעיף של 3 חודשי ניסיון ללא תנאי לשני הצדדים אם כי בתוכו יש סעיף כי אומר כי במהלך 3 חודשי העבודה המעסיק יחויב להודיעה לעובד 14 ימים מראש על פיטורים.
המעסיק לא רוצה לשלם לי מעבר ל -2 ימים שעבדתי מהסיבה שהצגתי מצג מטעה..מה שכמובן לא נכון ובטח לא יכול להסתמך על יומיים של חפיפה.
האם הנ"ל מספק בשביל לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות? ובמידה וכן על מה עלי לתבוע ומה גובה הפיצוי ההגיוני שאני צריך לדרוש מעבר למגיע לי בחוק ( על פי דעתי) .

תודה מראש

אתה יכול להגיש תביעה, אבל לא בתביעות קטנות.

בבית הדין לעבודה. יש בבית הדין לעבודה הליך של דיון מהיר, ואפשר לתבוע שם שכר עבודה. ממליץ לתבוע גם פיצוי מסוים על פיטורים שלא כדין, ללא עריכת שימוע.

o r o r

New member
תגובה

עו"ד אסף חדי כהן ראשית כל תודה על התגובה
שנית כל אשמח להסבר תהליך מהר ושכר העבודה ? זה מומלץ יותר מתביעות קטנות ?
בכל הנוגע לזה שאתה רושם פיצוי...עד כמה נראה לך סביר ?אני חשבתי שהוא חייב לשלם לי גם ככה 16 ימים אז במקום זה לתבוע על חודש שלם- להלן 21..האם זה קצת או הרבה ?
צריך עורך דין לבית הדין לעבודה או עצמאית ?

האם נכון לערב את איגוד העובדים/ הסתדרות או שפחות רלוונטי ?

תודה רבה

רלוונטי יותר מתמיד

תערב את הוועד שלכם ועוד איך! אם אין לך וועד, תפנה להסתדרות הלאומית הישירה, הם מטפלים במקרים של בודדים. פשוט אין גבול לחוצפה של אנשים. מפתיע אותי איך מנכ"לים או מנהלים בכללי, מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם בלי לחשוב לרגע קטן על העובד שמתחתיו ועל הזכויות שלו. oror - בדיוק בשביל מקרים כאלה יש וועד עובדים. תפנה אליהם והם ילוו אותך ויענו לך על כל השאלות.

o r o r

New member
תודה רבה

כבר התחלתי תהליך מולכם.

תודה על התגובות

למעלה