הפרת זכויות אדם חמורה ביותר

Deathatred

New member
הפרת זכויות אדם חמורה ביותר

אתמול נרצחו באכזריות 3 בני אדם. ארגוני זכויות האדם מילאו את פיהם מים ושתקו. הם לא יעשו כלום בנידון. הם לא יגנו את הרוצחים. הם לא יגנו את מי שנתן לרוצחים את הפצצה ולא יוקיעו את מי ששלח אותם. בדיוק להפך. הם יטייחו את הרצח, יתעלמו מהמשפחות השכולות (למעט זו של הרוצח לה הם יגישו בטח סיוע). מה עושים ארגוני זכויות האדם כנגד האנטישמיות והטרור? שום דבר. פרט מלסייע להם.

iceviper

New member
למה?????

למה אתה זועק שאנחנו ממלאים את פינו מים כאשר יש פיגוע? למה אתם חושבים שלשמאל פחות כואב מאשר לכם על הנרצחים? אתה נהנה מזריעת סכסוכים? למה אתה לא מסוגל לשים נר ולשתוק??

Deathatred

New member
בקר באתר של בצלם ותראה למה

אגב, לא האשמתי כאן את השמאל, אלא את ארגוני "זכויות האדם" למיניהם. רובם פשוט לא בסדר בעניין הזה - בייחוד הארגונים הישראלים. (HRW כתב דו"ח קשה כנגד הפיגועים וגם אמנסטי נאלץ להכריז שמדובר ב"פשעים כנגד האנושות").

טל קר

New member
נראה לי שפספסת קונספט מסוים של

ארגונים. יש הרבה עוולות בעולם. יש סחר בנשים, יש אפלית נשים, יש את היחס לעובדים זרים, יש את היחס לקהילה ההומולסבית, יש את היחס לפלשתינאים בשטחים, יש את המצב הבטחוני בישראל, יש עוד הרבה. בצלם זה ארגון "להפרת זכויות אדם בשטחים". גם התופעה הכי מקוממת של סחר בנשים בתל אביב לא תופיע שם, גם העובד הסיני הכי מנוצל לא יופיע שם, גם האלימות הכי בוטה נגד הומוסקסואלים לא תופיע שם, וגם פעולות טרור בעפולה לא יופיעו שם. כי זה מחוץ לSCOPE של ארגון מסוים. אותו דבר בכל ארגון אחר שיש לו SCOPE מסוים. אז כן, למיטב ידיעתי ארגון זכויות האדם שאני חברה בו, קו לעובד, "שתק" על הפיגוע. כי זה מחוץ לSCOPE שלו. אז למה על בצלם אתה מתרעם? הם עוסקים בנושא ספציפי. אם הם היו עוסקים "סכסוך ישראלי פלשתינאי, ברחבי ארץ ישראל, מכל אספקט" ואספקט אחד היה חסר, אז הייתי מבינה את התרעומת . אבל אם הם עוסקים בזכויות אדם בשטחים (ואלוהים יודע שעל הטרור מדברים בלי סוף, אבל על זכויות האדם בשטחים רוב האנשים COULDNT CARE LESS) אז למה הם צריכים לתת את כבשת הרש הזו, ולתת את הכסף שאין להם והמשאבים שאין להם, כדי לדון בבמה המסכנה הזו, במשהו שבכלל לא בתחום ההתמקדות שלהם?

Deathatred

New member
נניח שבצלם

מכריז במוצהר שהוא מתעלם מכל פגיעה שהיא ביהודים כי זה לא בסקופ שלו - למה הוא מתעלם למשל מגרימת נכות קשה ביותר ל 40 ילדים פלשתינים ברצועה?

orlyt

New member
בוא נניח באמת..

לא כל כך ברור לי על מה אתה מדבר, אבל מאחר ודובר "בצלם" לא נמצא כאן, אתה מוזמן להעלות את תהייתך בפניה לארגון בצלם עצמו,ולבוא ולספר לנו על התשובה.

Deathatred

New member
והתקרית שבה נפגעו 40 ילדים

מחמוד עבאס, אבו מאזן, סגנו של ערפאת באש"ף ומבכירי הרשות הפלסטינית, חשף, בראיון לעיתון הכוויתי "אלזמן", אשר צוטט בעיתון הירדני, "אלראי" (20 ביוני 2002) את שיטת ניצול הילדים ברצועת עזה ע"י גורמי טרור לביצוע פיגועים נגד ישראל. להלן ציטוט דבריו של אבו מאזן: "אני מתנגד גם לכך שילדים קטנים יצאו למות. זהו דבר נורא. לפחות 40 ילדים ברפיח הפכו לגידמים לאחר שידיהם נגדעו בשל מטעני הצינור. הם קיבלו 5 ש"ח כדי להשליך אותם. מי מוכן שדבר כזה יקרה לבנו או למשפחתו? לבסוף הייתה המולה רבה בעניין הילדים בני ה - 13 שנשלחו אל ההתנחלות. מדוע עושים זאת?"

טל קר

New member
עד כמה שידיעתי מגעת, ארגונים

של זכויות אדם פועלים נגד הפרת זכויות על ידי *הרשויות*. כלומר השלטון באותו מקום. למה? כי יש הבדל מבחינת זכויות אזרח אם שוטרים באופן קבוע מכים עצירים, או בעלים מכים באופן קבוע את נשותיהם. המקרה הראשון כן מטופל על ידי ארגוני זכויות אדם, המקרה השני מטופל באופן שונה. כלומר מה שקובע מבחינת הSCOPE של הארגון, זה האם זה מטעם השלטונות, או על ידי גופים של השלטונות, ולא רק עצם המעשה עצמו. לכן הטרדה מינית של מורה את תלמידיו ותלמידותיו לא יכנסו לדו"ח על הפרת זכויות אדם, והטרדה מינית על ידי חיילים של העוברות במחסומים כן. והנה מה שנאמר בבצלם (מתוך האתר) - (בחלק של שאלות נפוצות ותשובות) "מדוע אינכם מבקרים את הרשות הפלסטינית? בצלם איננו מבחין בין הפרות שמבוצעות בידי הרשויות הישראליות לבין אלה המבוצעות בידי הרשות הפלסטינית הארגון עוקב אחרי פעולותיה של הרשות הפלסטינית בתחום זכויות האדם, ובפרסומיו השונים מתיחס להפרות החמורות שמבצעת הרשות. אולם, בהיותו ארגון ישראלי, עיקר פעילותו מכוון להפרות המבוצעות בשמנו בידי ממשלתנו"

Deathatred

New member
זה בסדר

בצלם גם לא מתייחס להפרות שנעשות ע"י הרשות. נתעלם לרגע מכל גילויי הטרור כנגד ישראלים ויהודים מאחר וזה כנראה לא מעניין לא את בצלם ולא אותך. כעת, תסבירי לי למה בצלם מתעלם מרצח של 200 פלשתינים ע"י הרש"פ? מהלינצ'ים האכזריים שהם עושים ברחובות לאנשים שלא שפר עליהם מזלם? (אם תבדקי באתר של בצלם תראי שהפרסום האחרון שלהם בנושא הוא משנת 1999)

Deathatred

New member
אמנסטי באמת קצת יותר מאוזנים

מבצלם וגם ביקורתיים כלפי הרשות.

orlyt

New member
אוקיי

אז יש לך ביקורת על בצלם. כמו שכבר אמרתי לך, אף אחד כאן בפורום אינו הדובר של בצלם (או כל ארגון זכויות אדם אחר). יש לך שאלות ספציפיות לגבי טיב פעולותו של ארגון זה או אחר, אתה יכול לפנות אליו לקבלת הסברים על תחומי העיסוק שלו, על אי העיסוק שלו בתחומים אחרים וכך הלאה. אם המטרה שלך היא להגיד "היי הם לא מושלמים ולכן כל העבודה שלהם לא שווה" אז בוא נסגור את זה עכשיו, כי אני לא רואה לאן זה מוביל.

Deathatred

New member
את יודעת מה?

הפורומים בתפוז יכולים לארח אנשים, זה יהיה נחמד אם תביאי מתישהו בכיר מבצלם.

orlyt

New member
תודה על ההצעה

אני אשקול אותה בחיוב
אבל ברצינות, ובלי קשר לאירוחים, אם משהו מטריד אותך באיזשהו ארגון, יש באתרים כתובת למשלוח אימיילים, מנסיון, הם תמיד עונים. אם אני זוכרת נכון, ניהלנו איזה ויכוח בנוגע ל-ISM בפורום אחר, ומשהו שהם כותבים באתר שלהם הטריד את חברה שלי, אז היא שלחה אימייל בנוגע לכך, וקיבלה תשובה רצינית ועניינית. במקום לשאול אנשים שלא בקיאים בכל ארגון וארגון באשר הוא שאלות שאין עליהן מענה, אתה יכול לברר בעצמך. כי מה שקורה זה שאתה שואל שאלה, נותר ללא מענה וממשיך "לכעוס" על משהו שהתשובה עליו אולי פשוטה ביותר.

האפי לי

New member
רק שתדע לך

שאני אפילו לא יודעת למה אבל הפיגוע שהיה הכי קרוב לבית שלי, ושהכרתי בו כמה הרוגים, ואת מי שלא הכרתי חברים שלי או האחיות שלי הכירו הפך אותי לשמאלנית יותר רוצח הוא רוצח ולא מגיע לו כלום. מחבל הוא רוצח, אבל בשטחים לא חיים רק מחבלים חיים שם אנשים בעוני ברעב באומללות כשלנו יש "הכל" סלח לי שלמען העניים והרעבים אני חולמת על שלום אמיתי

למעלה