הפרת זכויות יוצרים ע"י

עלמה7

New member
הפרת זכויות יוצרים ע"י ../images/Emo43.gif

מתברר שזכויות היוצרים על כל תמונה שאתן/ם מעלות/ים לפורומים, לקומונות או לבלוגים של תפוז - אינן שלכן/ם, אלא של תפוז. עוד על כך וקישורים - קראו כאן. ותודה ליאמה, שהפנתה את תשומת ליבי.

smady a

New member
הנושא הזה עדיין לא סגור סופית.עדיין

בדיונים על פי מה שהבנתי.

לא בטוח, תלוי עם הדבר חוקי או לא

ולא אתפלא אם החוק מאפשר את זה. העניין מחייב בדיקה משפטית

.......

נגיד שהוחלט בבית משפט שתפוז צודקים- אצלם ציור של קדישמן שיש לי בבית, אטשטש את החתימה ואעלה אותו לפורום בתואנה שהוא שלי. נגיד וכולם יאמינו שזה שלי מאוחר יותר תפוז מחליטים לפרסם אותו בספר שהם מוציאים בהקשר שמתאים אולי לצילום שלי ולפי החלטת בית המשפט - מותר להם...... אבל מה...? מחר יפתח אדון קדישמן את הספר ויראה את התצלום.... את האמ-אמא של תפוז הוא יתבע וינצח! לתפוז בכלל לא כדאי להתחיל עם העניין הזה כי איך הם יתחילו בכלל לבדוק את הסיפור שפורסם בפורום מדע בדיוני הוא מקורי של המפרסם ולא נגנב ממישהו אחר או תורגם? איך הם ידעו שהיצירה שצילמתי והעליתי היא לא בעצם תמונה שהעתקתי מפליקר או תצלום של משהו שצילמתי בחו"ל או בנחלת בנימין? בקיצור- תפוז יקחו על עצמם ריזיקה די כבדה אם ינסו את התעלול הזה כי הם יכולים ליפול לבור מאוד עמוק אפילו אם זה חוקי (כי כפי שאמרתי- במידה והעבודה שהם לקחו מהפורומים/קומונות/בלוגים/ לא באמת של המפרסם אותה הם אכלו אותה ובגדול!) (התמונה מצ"ב צויירה ע"י קדישמן וצולמה כעת על ידי בלי החלק התחתו ן בה מופיעה החתימה)

אותו כנ"ל התמונה הזו-

צויירה בידי אמן מאוד מפורסם בצרפת. אין סיכוי שמישהו לא יאמין שזה אני ציירתי אם אוריד את החתימה והתאריך (הרי זו אמא שלי מצויירת) אין סיכוי שהאמן יגלוש פה בפורום (חוץ מזה שהוא למד עם אמא שלי בכיתה אין לו קשר לארץ) ובכ"ז- אם רק יעיזו להעלות את התמונה לספר (כי יחשבו שהיא שלי) והוא יגלה את זה לאחר המעשה שלהם- זה יעלה להם יקר יותר ממה שיעלה להם אם קדישמן יתבע אותם......

rachel1234

New member
לדעתי. לפני הכל. היו צריכים ליידע א

את הגולשים על התקנון החדש.

לא מדובר בגניבת זכויות יוצרים, אלא

אלא בשיתוף מלא. כלומר, אם פלוני כותב סיפור, תפוז יוכל לעשות בו מה שירצה. בכל שימוש בסיפור זה, יתן תפוז לפלוני קרדיט. אבל הקרדיט אינו נושא הדיון, על פי התקנון החדש, בעצם העלאת הסיפור לשרתי תפוז נתן פלוני רשות מראש לתפוז לעשות בסיפור שימוש בלתי מוגבל. נגיד שצילמתי תמונה אותה העליתי לגלריה שלי/לפורום/לקומונה/לבלוג, ותפוז החליט להעביר אותה לצד ג' לשם פרסומת לסיגריות למשל (תוך מתן קרדיט לקוקיה), אז למרות שאני לא מוכנה שתתנוסס בפרסומת מסוג זה, לא אוכל לפי התקנון החדש להתנגד מאחר ותפוז לקח לעצמו את הזכות לעשות בתמונה כרצונו מבלי הצורך לבקש את אישורי. לא מדובר כאן על גניבת קניין רוחני, לכן אני לא יודעת האם הדבר עומד בסתירה לחוק.

עלמה7

New member
לא רק האי מתן הקרדיט בעייתי, אלא

גם, ובעיקר, סוגיית התשלום. תפוז לא מתחייבים, שאם הם ירוויחו מהתכנים שהועלו על ידי הגולשים, הם יעבירו משהו מהרווחים האלה אל הגולשים שיצרו את התכנים. למה שתפוז ירוויחו מסדנא מצולמת להכנת פיות שמישהי כאן טרחה והכינה, בלי לקבל על זה גרוש? ואגב, זה שהעניין בבדיקה, לא אומר, שאנחנו לא צריכות לדבר על זה.

Sימה

New member
יופי--מחר יוציאו ספר או קובץ

ויעשו פרסום כסף , "הבת של "....תוציא את הספר מתנה מאבא

אני אמרתי שלא צריך לדבר על זה?../images/Emo12.gif

זה מה שאני עושה מהרגע שהנושא הובא לידיעתי. צודקת בהחלט בנושא התשלום, אך זה הרבה יותר מזה, אני לא מוכנה שיצירה שלי, או סדנא וירטואלית שהכנתי יתנוססו במקומות בהם אני לא מעוניינת שיפורסמו, עם או בלי תשלום. וזאת, גם אם קיבלתי קרדיט על היצירה. השאלה היא מידת החוקיות של הנושא אם התקנון אינו סותר את החוק, כל אחד יצטרך להחליט אם להמשיך ולפרסם ע"ג הפורטל את יצירותיו (אגב, שמתי לב, כי מאז התחילו הדיונים בנושא, פורומים המתבססים על סיפורים/תמונות הפכו לריקים מתוכן) ואם התקנון מנוגד לחוק, תפוז חשוף לתביעות משפטיות. בכל מקרה,
הפסיד במהלך הזה. וזו רק דעתי כמובן.

עלמה7

New member
מסכימה איתך לחלוטין.

בהחלט הפסידו במהלך תאב הבצע הזה. והמשפט האחרון בתגובה שלי התכוון לתגובה של סמדי בתחילת השרשור, אם כי כנראה שלא הבנתי נכון את התגובה שלה.

smady a

New member
עלמה??אני לא אמרתי לא לדבר על זה.

אני לא אמרתי שום מילה כזו. אני רק כתבתי מה שמסרו לנו שזה בבדיקה בסדר וצריך לדבר על זה בהחלט.

smady a

New member
עלמה ואכן לא הבנת את התגובה שלי.אני

בעד לדבר על זה והרבה.

ניצנץ1

New member
לי דווקא לא ממש איכפת. מעדיפה פרסום

מסיבי עם קרדיט על תשלום.. אף אחד עוד לא משלם לי התמונות שלי, אז לפחות שיכתבו את השם נכון.. מכירות את הבדיחה?

Sימה

New member
פרסום כשלא מזכירים את שמך ?

לא ראית את אתר ה"חמסות הגנובות" ??? אין שמות האמנים .... איפוא את חיה???

ניצנץ1

New member
את השמות הם חייבים לפרסם.. זה בטוח

כלומר- לתת קרדיט חובה, גם אם מפרסמים בלי רשות כי מותר להם בינתיים. לא ריאתי איזה צו שאוסר.. אבל קרדיט חובה. על זה אפשר לתבוע את מי שפרסם, אם זה " תפוז" או בן אדם אחר..

למעלה