הפרת זכויות יוצרים

Ranger2

New member
הפרת זכויות יוצרים

אני מנהל אתר אינטרנט בתחום מסוים.

לאחרונה נחשפתי באחד הפורומים לתוכן שהועתק מאתרי (ללא רשות וללא קרדיט), ואליו נוסף קישור לאתר מסחרי (באתר המסחרי עצמו, לא מצאתי תכנים שהועתקו מאתרי).

אינני מכיר את הניק שבשמו פורסם התוכן הגנוב. האם אני יכול לתבוע את בעלי האתר המסחרי על הפרת זכויות יוצרים? האם הם יכולים "לנפנף" אותי בטענה שעליי להוכיח שזה אכן ניק שפועל מטעמם (התוכן הגנוב לא מפורסם באתרם אלא באתר שלישי)? או שהכתובת לתלונות היא הנהלת מערכת הפורומים הרלוונטית?

תודה מראש.

הפרת זכויות יוצרים

1. דיני זכויות היוצרים מתיחסים ליצירה, לאו דווקא לתוכן. לא כל תוכן הוא יצירה. ראשית יש לבחון את השאלה האם התוכן המועתק הוא אכן יצירה כמשמעותו של מונח זה בחוק, והאם הוא עובר את הרף המצדיק הגנה של זכות יוצרים בו.
2. לא הצלחתי להבין מדברייך באיזה אופן הוסף קישור לאתר מסחרי לתוכן שלך ומה הקשר בין הדברים, ככה שבכלל לא בטוח שהמשך התשובה יהיה נכון כי הוא מבוסס כרגע על ניסיון לנחש את כוונתך. זה אגב, אחד החסרונות הגדולים של שאלות בפורום. שכל התשובה יכולה להיות מוטעית עקב אי הבנה. הבנה יכולה להווצר בשיחה בין לקוח לעו"ד, במסגרת יעוץ פרטני, אך בפורום זו רק שיחה בה כל אחד מגיב לפי מה שהוא מבין.
3. האם אתה יכול לתבוע? אנו לא עוסקים ביכולות. אם אתה יודע לנסח תביעה ולהגיש אותה בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי ומשלם את האגרה, אז אתה יכול ואם לא, אז לא. לא כל מי שתוע, זוכה. מה שיותר רלוונטי הן השאלות האם לך יש עילת תביעה נגד בעלי האתר בו מופיע הקובץ המועתק והאם לנתבע הפוטנציאלי יש הגנה. כעיקרון, אם התוכן שלך הוא אכן יצירה, אזי אסור להעתיקו ולהעמידו לרשות הציבור, ללא קבלת רשות מבעלי זכויות היוצרים. גם צריך לשים לב שזה שמשהו התפרסם באתר שלך, לא הופך אותך באופן אוטומטי לבעל זכות היוצרים.
4. בהנחה שאכן מדובר על יצירה ושזכות היוצרים שלך, ולא הרשית את ההעתקה ואת ההעמדה לרשות הציבור בפורום, זה עדיין לא מטיל אחריות באופן אוטומטי על בעלי האתר או הפורום. לכאורה מדובר על "תוכן גולשים" וזו סוגיה לא פשוטה. כעיקרון,ניתן להניח שספק שירות (ולעניין זה בעל אתר שבו מועלה תוכן גולשים הוא סוג של ספק שירות לא ימצא חייב באופן אוטומטי לתוכן הגולשים.צריך לבדוק איך הוא מתנהל, האם פנית אליו בבקשת הסרה ואיך הוא הגיב לכך ותוך כמה זמן. ישנה פסיקה הקובעת שבמקרה של העלאת קבצים מפרים לאינטרנט, כאשר בעל האתר נדרש להסיר והסיר מיידית, הוא לא יחוייב בפיצויים. צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
5. לא הבנתי את כל הקונסטרוקציה של "ניק מטעם האתר המסחרי, ולכן אני לא יכול להגיב על כך. נסה להסביר את דברייך כדי שגם אני אוכל להבין אותך.
6. לפעמים התייעצות פרטנית קצרה אצל עו"ד המתמחה בתחום, יתנו את התשובות שלא תקבל בשעתיים של דיונים בפורומים. קח את זה בחשבון.

למעלה