הפרת חוזה שכירות? דחוף

שרית^

New member
הפרת חוזה שכירות? דחוף

חתמתי ביום א´ על חוזה שכירות הכולל בתוכו כערבות ערבות בנקאית שלא היה לא לי ולא למשכיר מושג מה זה בדיוק אומר. או לפחות הוא לא אמר לי מה זה אומר. ביום שני התקשרתי אליו לאמר לי שיש לי בעיה עם הערבות הבנקאית. אמר לי שהוא מצטער והוא לא מוכן בלי זה. ביום שני בצהריים התקשרתי שוב. והוא ישן אישתו אמרה שהוא יחזור אלי. הוא לא חזר עד למחרת בצהריים שהתקשרתי שוב לקביעת פגישה. בינתיים ידיד שלי התקשר והנ"ל אמר לו ש.. הדירה עומדת להשכרה - ונתן לו פרטים. היום בפגישה אמר שהוא יפעיל את החוזה החתום. למרות שאני הבנתי שאין על מה לדבר והתחלתי לפרוק את הכל. האם לדעתכם מי מאיתנו צריך לפצות את השני והאם הפיסקה הבאה מתייחסת להפרת חוזה מסוג זה. כל הדיון החל פחות מ 24 שעות אחרי החתימה. הפיסקה: "מועדי תשלום דמי השכירות כאמור לעיל ותשלום דמי השכירות במלואם הנם תנאים עיקריים ויסודיים בחוזה זה ובמקרה והשוכרת לא ישלמו את דמי השכירות במלואם במועדים ובסכומים הקבועים לעיל, ייחשב הדבר להפרת חוזה זה ע"י השוכרת והשוכרת תיהיה חייבת לפצות את המשככירים בפיצוי קבוע מראש בסך השווה ל $3000 בהתאם לשער היציג.... .... עקב הפרתם את חוזה השכירות וזאת בנוסף לחיובם בתשלום דמי שכירות וריבית כאמור ... " תודה

הפסקה הנ"ל לא מתיחסת להפרה

בענין הערבות הבנקאית, ואולם אי המצאת הערבות היא ללא ספק הפרת ההסכם. חורף טוב.

igalgolan

New member
הפרת חוזה

לא ראיתי את החוזה וכל הנאמר בהמשך כפןף לכך שהחוזה סביר (אם החוזה לא סביר ישנן כמובן תרופות אחרות). ניתן להתנות בחוזה את הכניסה למושכר בהמצאת ערבות בנקאית. לא סביר שההתניה היתה שיש להמציא ערבות בנקאית עד ליום ... לפיכך סביר היה לא לתת להכנס לדירה (ולהמשיך לגבות את שכר הדירה) אך לא סביר היה להגיד שהחוזה הופר. בעל הדירה חייב היה לחכות בסבלנות ולא להציע את הדירה לאחרים. במצב שנוצר סביר יותר שבעל הדירה הוא מפר החוזה. גם כשיש בחוזה הוראה על ערבות בנקאית לא ניתן בתום לב להתנגד לערבות בכסף ממש שהרי לכל הדעות זו ערבות טובה יותר! אני מציע למשכיר/ה לפנות לעורך דין בהקדם. יגאל גולן

שרק

New member
חוזה על תנאי

האם ניתן לראות את זה כחוזה על תנאי מתלה? ואז באי קיום התנאי עקב גורמים חיצוניים - בטל החוזה?

שירי71

New member
דיעה לא מלומדת, רגע !!!

יש כאן משהו לא הגיוני או שמא אני מהתמימים?! בעל הבית (אם אכן הוא בעל הבית) משכיר שוב ושוב את הדירה? חתמת איתו על חוזה והוא עדיין מעמיד את הבית למכירה? נראה לי לא ישר כל כך.... לפני שאת משלמת לו גרוש תבררי מיהו מהו והאם הוא אכן בעל הבית או לא...

שירי71

New member
הצעתי אליך + סיפור

ההצעה שלי קשורה בפתרון נושא הערבות. אני מניחה שהבעיה שלך עם הערבות קשורה בעמלה הגבוהה של הבנק. אם כן תציעי לו דרך לפתרון, אל תסתפקי בלהציג בעיה ותו לא. הציעי לדוגמא להחתים ערבים או לתת צ´ק בטחון. אבל על הסיפור הבא אל תוותרי. מדובר בבחור מתוק שהיה שותף שלי בדירה הקודמת. הוא רצה לעבור לגור עם חבר שלו והם מצאו במציאה גמורה דירה בדיזינגוף פינת ארלוזורוב. בעל הבית, בחור נחמד ופולני הסביר להם שהדירה היא של אביו שזה עתה נפטר והוריש לו אותה ושהוא בא לארץ במיוחד כדי לטפל בנושא השכרתה. הוא אפילו היה לארג´ איתם והשאיר להם את הטלוויזיה ומערכת סטריאו. השניים היו המומים מנדיבותו וממיקום הדירה, שניהם היו צעירים, אחד חייל השני סטודנט ושניהם לא היו חשדנים (כמוני,,,). בכל מקרה הסברתי לו שהכל נשמע טוב יותר מידי ושיבקש לראות תעודת זהות או דרכון או לפחות נייר שמראה משהו רשמי על הקשר של אותו פולני לבית. אבל השותף שלי (שהיום הוא כבר עורך דין, מעניין למה... ושאז היה חייל בסדיר) חייך אלי במבט של: את זקנה וחשדנית, אני צעיר בריא טרי ורענן ואני מוצא עסקה אחלה. הלך וחתם על חוזה. למחרת התקשר לדירה שלנו אותו פולני ודיבר איתי והסביר לי שהוא חייב לאתר את השותף שלי כי בגלל שהוא הפולני נוסע חזרה לפולין הוא חייב את הכסף חצי שנה מראש. וזה מאד דחוף אחרת יבטל את החוזה. מייד הודעתי זאת לשותפי שדיבר עם הוריו (שעלי לציין שחיו אז בחו"ל) ומייד סידרו לו העברה בנקאית של כמה אלפי דולרים, ולא הם לא קטפו את זה מהעצים). אחרי שלושה ימים, אחרי שהכסף הועבר לפולני, שני הבחורים היו אמורים לפגשו בדירה לקבל מפתח. ההמשך הברור ומתבקש - הוא אכן שקרה: וזה סיפור ממקור ראשון ולא שמועה אני חותמת על כל מה שאני כותבת כאן: הם הגיעו דפקו ודפקו באינטרקום (צלצלו כלומר) ואיש לא פתח עד שהשכנה יצאה אליהם ואמרה למה אתם מחכים? יש שם אנשים למעלה וכשהם עלו הם פגשו עוד זוג ואחכ עוד זוג שאותו פולני השכיר להם את הבית. כולם נדהמו, כולם באו לקבל מפתח, כולם שילמו מראש וכולם לא מצאו את הפולני. הסבתר מהר מאד דרך השכנים שהוא בכלל תייר ששכר את הבית לאיזה כמה שבועות. הבית לא היה שלו בכלל! הם טסו למשטרה והסתבר שהמשטרה לא יכולה לעשות כלום !!! זהו ככה הלכו להם אלפי דולרים לכל אחד מהזוגות ששכרו, ופולין התעשרה בעוד כמה אלפים תוצרת ישראל. ומי אמר שרק הראש היהודי ממציא לנו פטנטים? מוסר השכל: ברור, לא?

חוזה שכירות

לא קראתי ההסכם אבל נראה לי אינטואיטיבית שהמשכיר נוהג בחוסר תום לב. אם פחות מ-24 שעות לאחר החתימה ראה ההסכם כמבוטל והיה מוכן להשכיר הדירה לאחרים, הוא לא יכול לדרוש פיצויים בגין הפרת ההסכם.

למעלה