הפרת חוזה שכירות דירה

הפרת חוזה שכירות דירה

שלום, זה הולך להיות טיפה ארוך... אבל ממש אודה למי שיוכל לעזור

אני שוכר דירה יחד עם שותפה, שלצורך העניין או לא היא חברה כבר שנים של בעלת הבית (שתיהן טוענות שזה לא משפיע על העניין שאפרט כאן). לפני מספר חודשים חידשנו את החוזה לשנה נוספת לאחר שכבר גרנו כאן שנה.

בתור אחד מסעיפי החוזה רשום:
"במידה והשוכר יהיה מעוניין לסיים את תקופת השכירות לפני המועד לסיומה, המשכיר לא יתנגד לכך, אלא מטעמים סבירים, ובלבד שהשוכר הודיע למשכיר 60 יום מראש ובכתב על כוונתו לסיים את תקופת השכירות וכן בלבד שהשוכר המציא שוכר חלופי שיהיה מקובל על המשכיר לפי שיקול דעתו ושיחתום על הסכם שכירות בתנאים הסכם זה. מובהר כי אם לא ייחתם הסכם כאמור, יהיה השוכר חייב לשלם את כל התשלומים החלים עליו עפ"י הסכם זה לכל תקופת השכירות.
במידה והסעיף הנוכחי יהווה עילה לכך שגם (שוכר א) וגם (שוכר ב) יעזבו את הדירה טרם מועד סיום החוזה, מרגע עזיבתם את הדירה באפשרות המשכיר להעלות את שכר הדירה כרצונו, או לחילופין להתיר את החוזה הנוכחי ולערוך חוזה חדש לגמרי מול הדיירים החדשים, מבלי כל קשר לחוזה זה."

כמו כן, ראוי לציין שבתחילת החוזה תחת השמות שלי ושל השותפה מופיע המשפט "שניהם ביחד ו\או כל אחד לחוד (להלן: השוכר)"

עכשיו לפרטי המקרה:
לפני כחודשיים שותפה שלי הודיעה לי שהיא עוזבת ומחפשת דירה אחרת ושאתחיל לחשוב האם אני גם נשאר או יוצא. כעבור שבועיים, באמצע מאי, היא הודיעה לי שהיא תצא מהדירה ב-1 ליולי. אמנם מדובר בחודש וחצי מראש אבל הסכמתי. החלטתי לא הייתה מיידית והודעתיגם על עזיבה לבעלת הדירה לקראת סוף מאי. בעלת הבית פרסמה מודעה לדירה וביקשה ממני שאעזור לפרסם ולהראות את הדירה (בעלת הבית גרה רחוק מהדירה). להפתעתי כעבור כשבוע שבו אני מראה את הדירה גיליתי שבכל הפרסומים היו הטלפונים שלי ושל בעלת הבית ולא של השותפה (בעלת הבית אמרה באלגנטיות שהשותפה הוציאה את עצמה מזה ואם זה מפריע לי שאדבר איתה אני...). הבעיה היא, שבעלת הבית, כפי שמתיר לה החוזה, הקפיצה את שכר הדירה בצורה כזאת שלמרות שעשרות באו לראות אותה אף אחד לא לוקח אותה בסכום כזה.

ועכשיו לחלק הפיקנטי:
במשך כל התקופה השותפה אמרה לי שוב ושוב (בעל פה) שבעיקרון כל אחד מאיתנו מחוייב לחודשיים בלבד מאז שהודיע על עזיבה ללא התנאי של להשיג שוכר חלופי. גם כאשר אמרתי לה לבדוק את זה טוב עם בעלת הבית היא אמרה לי שדברה איתה ואכן סיכמה איתה על זה. על סמך זה סגרתי עם דירה אחרת חוזה החל מאמצע יולי. במשך כל הזמן הזה, אני הייתי בתחושה שאני עוזר לבעלת הבית מתוך רצון טוב למצוא שוכרים בגלל מגוריה הרחוקים. אלא שעכשיו, בעלת הבית אומרת שהיות ואין שוכרים חלופיים אנחנו עדיין מחוייבים על הדירה (מדברת ברבים אבל מהתוכן משתמע שהיא מצפה שאני אהיה מחוייב על כל הדירה, ושוב שולחת אותי לדבר עם השותפה לגבי החלק שלה). כשהתעמתתי עם השותפה היא אמרה שזה באמת ככה והיא התבלבלה וגילתה את זה רק בסוף (כאשר ברור שהיא משקרת לגבי כל העניין, לא אפרט איך ולמה כי זה חפירה מיותרת בפני עצמה) אבל היא לא רואה את עצמה מחוייבת לדירה יותר כי אני הודעתי רק חודש אחריה (לדבריה) לבעלת הבית על העזיבה. כך שעכשיו מצפים ממני להיות מחוייב של דירה שלמה לבדי, וזאת בנוסף לדירה החדשה שאיתה סגרתי כבר על חוזה...

האם באמת אני מחוייב גם על חלקה של השותפה, למרות שלא עשתה מאומה לנסות למצוא לה מחליף לדירה? או שזה בינה לבין בעלת הדירה ואני מחוייב רק על החלק שלי? ואם כך, האם היא מחויבת גם על יולי או רק מאילך (כלומר, החודש שבו אני לבד בדירה או רק אחרי ששנינו יצאנו ממנה)

כמו כן, במידה וייגרם לי נזק היות וחתמתי עם דירה נוספת על סמך מה שהשותפה אמרה, האם יש לי פה עילה לתביעה? יש לציין שהכל נאמר בעל פה ואין לי שום הוכחות...

מצטער שיצא ארוך ושממש חפרתי, אבל אני כבר כמה ימים לא ישן מרוב דאגה....

למעלה