הפרת סעיף בחוזה שכירות על ידי המשכיר

הפרת סעיף בחוזה שכירות על ידי המשכיר

שלום, אם משכיר חתום על סעיף בחוזה שלא קיים, ושוכר כותב לו מכתב התראה רשמי עם אישור מסירה שבו הוא מבקש לתקן את המצב תוך 7 ימים, אחרי 7 ימים שהליקוי לא תוקן , השוכר מודיע למשכיר שהיות שהוא הפר חוזה סעיף _____, השוכר מבטל את החוזה ומפנה את הדירה בתאריך _____. השוכר מבטל את הצקים שנתן לתאריכים עתידיים (תשלומים עבור תאריכים אחרי הפינוי) ואת צ'ק ביטחון. מה הסיכוי שמשכיר יזכה במשפט אם יתבע את השוכר?

elvinnox

New member
חבל על הזמן, הבירוקרטיה והאנרגיות

עדיף שוכר מרוצה שיתן שקט למשכיר.
&nbsp
אני במקומך הייתי מחפש שוכר חדש ומשחרר את השוכר הנוכחי לחופשי.
אם יש ליקוי בנכס, הרי זה לטובתך לתקן אותו כי הוא גם צפוי להפריע לשוכרים עתידיים.
&nbsp
בלי קשר, בית המשפט נוטה היום לשוכרים שהם הצד החלש כיום בשל מצוקת הדיור, ולא סביר שתוכלי להוכיח נזק משמעותי.

אני השוכרת

האמת שאני גם משכירה דירה ומשתדלת לתת מענה כמעט מידי לכל בעיה. אם הייתי בנעליים של משכירים, הייתי משחררת את השוכרים מהחוזה בלי ויכוח. אבל אני בנעליים של שוכר, ובעלי דירה פשוט מפרים חוזה, יכולה לפרט. לא אוהבת בכלל להיות במצב הזה אבל ככה יצא.

h a j b i

New member
לא כל הפרת חוזה מאפשרת לבטל את החוזה באופן אוטונומי

רק הפרה יסודית.
סביר להניח שהסעיף הנוגע לתיקונים הוא לא הפרה יסודית.
&nbsp
בתור משכירה את בטח אמורה לדעת שהמשמעות של ביטול צ'קים היא שהמשכיר לא חייב לתבוע אותך אלא שוט יכול לגשת עם הצ'קים שלא כובדו להוצאה לפועל ולפתוח בהליכי גביה כנגדך ואז ככל הנראה את זו שתצטרכי לרוץ לבית משפט כדי לעצור את אותם הליכים.
&nbsp
לא הייתי עושה מהלך כזה בלי להתייעץ עם עו"ד.
למען הסר ספק, אני לא עו"ד.

elvinnox

New member
מה זה בדיוק מפרים חוזה?

עכשיו אני מבין, חשבתי שאת בעלת הנכס.
&nbsp
על פניו נראה שאת לא מרוצה מדירה או ממיקומה ומחפשת סיבות כדי לצאת משם בלי קשר למהות החוזה.
&nbsp
כשוכרת רוב הזמן את לא בקשר עם בעל הנכס, ואם ישנם הפרות הרי שהם קשורים לנכס.
&nbsp
הייתי מציע לך לדבר עם בעל הנכס ולהציע לו למצוא לך שוכר מחליף, אני בעבר שכרתי דירה אך לאחר מספר חודשים לא הייתי מרוצה, מצאתי שוכר ששילם לי, ואף הצעתי לו הנחה של כמה מאות שקלים עד תום החוזה (שאותה אני ספגתי) וכך כולם היו מרוצים.
אני עזבתי את הדירה, השוכר החדש קיבל דירה עם הנחה ולבעל הנכס זה כלל לא הפריע כי הוא המשיך לקבל את השיקים שלי.
&nbsp

מפרטת:

יש המון ליקויים קטנים ומעצבנים שלא מטופלים, ליקויים עיקריים:
1. לפי חוזה משכירים יתקינו 2 מזגנים בחדרי שינה ויתנו אופציה לשוכר להתקין מזגן שלישי בממד בתוספת תשלום. המשכירים התקינו מזגן 1 בחדר שינה ומזגן שני בממד ועדיין לא השיבו האם בכלל ישתתפו בהתקנת מזגן שלישי. לאור ליקויים רבים נוספים שאפרט בהמשך והמתנה ארוכה למענה אני כרגע לא מעוניינת להתקין מזגן שלישי בתוספת תשלום שלי. יוצא שחדר שינה של ילדים בלי מזגן ולילדים חם ואני לא רוצה להפוך את ממד לחדר שינה של ילדים.
2. קיבלתי דירה צבועה לא טוב ( נצבעה שכבה של צבע בהיר על צבע כהה ויש ממש כתמים של צבע כהה). בעלי דירה הציעו שאחזיר את הדירה באותו מצב בדיוק. הבעיה שאני צריכה לגור בדירה וזה לא נעים לחיות ככה. הם לא הסכימו לפתרונות חלופיים שהצעתי - פשוט מתעלמים.
3. במקלחת הורים אחרי מקלחת בכל החדר עומדת שכבה של מים וצריך ממש לגרוב מים מכל החדר כולל סביב אסלה - מבחינתנו לא ניתן להתקלח שם.
4. המזגנים הותקנו כך שקבלים מלוכלכים מאד עוברים בקירות, ומבחינתנו מאד לא נעים לחיות כך.
5. יש עוד ליקויים - אם תרצה אפרט.

המשכירים מתעלמים ולא מטפלים. ברור שעם השקעה של זמן ( ששווה כסף) או כסף אפשר לטפל בהכל אבל זה נראה לי לא הוגן - אני משלמת עבור מוצר סוג א' ומקבלת מוצר סוג ג'. מה הייתם ממליצים לי לעשות? אם אזמין בעלי מקצוע - אצטרך אח"כ לרדוף אחרי משכירים שיחזירו לי את הכסף, לא אוהבת את זה. אז מה כן אפשר לעשות?

המשך

אני מבינה שאני יכולה לקבל 3 הצעות מחיר, להודיע במכתב רשום למשכירים שאני עומדת לשלם בעצמי לבעלי מקצוע ואח"כ לתבוע בתביעות קטנות במידה והמשכירים לא טיפלו בליקוי. אבל אז אני רודפת אחרי המשכירים כדי לקבל בחזרה את הכסף שלי. אם נטפל בעצמנו בליקויים - ביזבזנו זמן=כסף ולא נקבל החזר. אז מה כן אשר לעשות? מבחינתי אני סובלת ולא נהנת לחיות ככה.

elvinnox

New member
זה ממש לא בעיה

בעלי נכסים לא אוהבים שמטרידים אותם,
&nbsp
תבדקי עם כמה בעלי מקצוע ותבקשי הצעות לתיקון הליקויים,
אחכ תדברי עם בעל הנכס ותסבירי לו את הבעייתיות, ותגידי לו על ההצעות מחיר שקיבלת
&nbsp
תגידי לו שאת יכולה לתקן את זה בעצמך או שאם הוא רוצה הוא יכול לתקן את זה בעצמו.
&nbsp
אם הוא לא יהיה מעוניין לתקן, תשלחי לו מכתב שאו שאת תמצאי סוחר חלופי ובכך תסתיים העסקה בינכם, או שאת תתקני את הליקויים ותבקשי החזר.
&nbsp
הוא לא יכול להעמיד אותך באוויר.
הם הוא מתעלם, פשוט תתקני ותתבעי בתביעות קטנות, רוב הסיכויים שתזכי אם זה מגובה בחוזה.
&nbsp
כפי שאמרתי, כיום בתי המשפט נוטים לצד החלש שהוא השוכר.
&nbsp

עונה

המשכירים כתבו מכתב שמבחינתם הם לא יטפלו ברוב הליקויים ולא מאשרים לי לטפל בליקויים. מבחינתם המצב תקין כפי שהוא ולא מפריע לחיים בדירה. אז אני מבינה שאם אביא הצעות מחיר ואבצע את התיקונים על חשבוני אצטרך לתבוע בתביעות קטנות. ואז מדובר בהחלטת שופט - אם הדירה צבועה בשני גוונים - אולי שופט יחליט שזה תקין ( במיוחד אם הוא בעצמו משכיר דירה ולא שוכר). וכנ"ל יתר הליקויים. כפי שהם ניסחו - הכל בעיני המתבונן. הבעיה שלי מפריע לחיות ככה. ולגבי שוכר חלופי - היא לא ממהרת לשום מקום, מושכת זמן, העברתי לה נוסח מודעה ליד 2 לדרישתה והיא עדיין לא בדקה אותה.

לדעתי עלייך פשוט לחיות כך שנה ואז ללמוד מהניסיון

בחוזה כתוב בדרך כלל שהמשכיר בדק את הדירה ומצא אותה
מתאימה לצרכיו.
את הבדיקה עשי בפעם הבאה בצורה יסודית יותר.
&nbsp
לביטול שיקים יש השלכות הרבה מעבר לאירוע הנקודתי.
למשל, את עשויה בקלות להיכלל ברשימת מסורבי משכנתא
בעתיד וכו'.
שקלי צעדייך בזהירות.
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611

Fitch

New member
מסכים. את קצת מגזימה לגבי הצביעה הלא יפה והכבלים המלוכלכים.

מים שלא יורדים בביוב המשכיר צריך לסדר ובטח לזה הוא הסכים.

elvinnox

New member
מסכים לחלוטין

שיקים הם כמו מזומן, לא מבטלים אותם אלא אם מדובר בהונאה או סיבה ממשית.
&nbsp
כמו שאמרתי, חבל על האנרגיות, בעסקה כמו שכירות, אינטרס משותף ששני הצדדים יהיו מרוצים.
אני יכול לומר לך שבאופן אישי שכרתי דירות שהיו בהם ליקויים אך תיקנתי אותם על חשבוני. לא באתי בטענות לבעל הבית אך ידעתי אותו והוא בתמורה, השאיר לי את שכר הדירה קבוע למשך כל התקופה.
כך הוא קיבל שקט תעשייתי - נפגשתי איתו לשעה פעם בשנה, וקיבל דייר שמשלם מראש ושומר לו על הנכס.
&nbsp
רוב הדברים ניתן לפתור בעלות זניחה יחסית מההתעסקות. חלק מהדברים אף אפשר לעשות בעצמכם.
&nbsp
אם ממש את סובלת בדירה, זה אחד היתרונות הגדולים של שכירות, בקלות את יכולה לעבור.

d70

Well-known member
אתה לא יכול לדעת מה יקרה בבית המשפט
התובע יכול לטעון שלא מדובר במצב חדש,הרי למעשה ברגע שעשתה סיור בדירה ואח"כ שכרה את הנכס,הרי שיש כאן מעין הסכמה למצבה הנוכחי של הדירה.
השוכרת ידעה שאין מיזוג מלא.
השוכרת ידעה איך הדירה צבועה.
לגבי הסיפור במקלחת,לא ברור אם כך היה המצב טרם הכניסה לדירה,אבל בכל אופן סתימה במקלחת זו לא סיבה לבטל צקים.
לגבי הכבלים-תבדקי אם ניתן לצבוע אותם כמו הקיר או לשם אותם בתוך תעלת פלסטיק כך שפחות יבלטו. עוד אופציה:אם ההתקנה לא תיקנית אן מסוכנת את תוכלי לאלץ את בעל הדירה לסדר את הכבלים,הענין שזה דורש זימון של בע מקצוע.

עונה

כשראיתי את הדירה לפני חתימת חוזה גר בה דייר והיא הייתה צבועה בצבע כהה. הדייר צבע אותה לצבע בהיר היות שהיה צריך להחזיר אותה צבועה בצבע בהיר לפי חוזה. לכן לא יכולתי לדעת שהדירה תהייה צבועה גרוע.
לגבי מזגנים - לא ידעתי שכך יותקנו, עם קבלים מלוכלכים לאורך הקיר.
לגבי מיקום מזגנים - המשכירים שינו על דעת עצמם את מיקום המזגנים אחרי חתימת חוזה.
לגבי צביעה - אם אביא 3 הצעות מחיר של צבעים ואצבע בעצמי - האם בית משפט לתביעות קטנות יחזיר לי את שעות העבודה שלי? או שעדיף להזמין צבעי ולשלם לו כדי לקבל החזר? מדובר בבערך 3 ימי חופש שלי או 4000 שח לצבעי כדי לצבוע כמו שצריך. ברור לי שהשופט יכול להגיד שאין חשיבות לצבע הקירות ולא הייתי צריכה לצבוע שנית וקירות בשני גוונים לא מפריעים לחיים שוטפים, אני לוקחת את זה בחשבון אבל לי זה מאד מפריע ואני חייבת שהקירות ייראו טוב גם אם אצטרך לשלם או לשרוף חופש. הסברתי לבעלי שאם נניח הוא היה קונה סמרטפון טוב במחיר מלא והיו נותנים לו מסך סדוק ואומרים שאפשר להשתמש ככה בסמרטפון גם הוא לא היה יכול ככה להמשיך וזה היה מאד מפריע לו, אז זה בערך ככה אצלי. אני ממש מופתעת שכולכם חושבים שאפשר לחיות בצורה נעימה עם קירות צבועים בשני גוונים.

h a j b i

New member
אתה צודק באופן עקרוני בנוגע לכך שלא כדאי להיכנס למלחמות

אבל במקרה הזה לא צריך להוכיח נזק. צ'ק זה מזומן לכל דבר ולא באמת ניתן לבטל אותו, רק לבקש לא לכבד אותו מה שהופך אותך בפועל לחייב את הכסף למי שמחזיק כשורה בצ'ק (אם הוא לא למוטב בלבד זה יכול להיות כל אחד).
&nbsp
סביר להניח שדווקא אתה זה שיוטל עליו נטל ההוכחה שלא קבלת את התמורה ושביטול הצ'ק מוצדק.

למעלה