הפשוש הפסיק לאכול

אור לנו

New member
הפשוש הפסיק לאכול ../images/Emo7.gif

הפשוש לא אוכל כבר כמה ימים. מילד שהיה אוכל הכל, הוא התחיל להיות בררן היסטרי באוכל. בביצה הוא לא מוכן לגעת כבר חודש ובימים האחרונים הוא לא מוכן לאכול גם ירקות טריים. ביומיים האחרונים הוא כמעט ולא אכל כלום - ירק את ארוחת הצהריים (דברים שהוא אהב לאכול) ובכלל לא מראה סימנים של רעב. גם את הפורמולה בערב הוא כמעט ולא שותה אבל בגלל שהוא רעב הוא מתעורר בלילה ואז שותה עוד קצת ממנה. הדברים היחידים שהוא מוכן לאכול הם מעדן סויה, במבה וגרבר פירות וזה מה שהוא אכל כל היום. בגן הוא אוכל קצת יותר טוב אבל גם שם הוריד כמויות ומגוון מאכלים. יש למישהו רעיון מה לעשות ? יש במקרה איזשהו תוסף תזונה שיכול לעזור ? אני מיואשת.

nissan41

New member
לנו עזר קינדרוויטל - העלה את רמת

התאבון, וגם החשק לאכול דברים מגוונים, הפסקנו כי התחיל לפתח כרס. מי יודע אולי יעזור גם לכם, לדעתי צריך לברר את הסיבה לירידה בתאבון ובמגוון - חבל שאינני יודע מי המומחה לכך. בהצלחה

rot301

New member
איך נותנים תוסף במקרה של סירוב?

בתי מסרבת לקחת ויטמינים מסוג קינדרויטל .בהתחלה מהלנו עם מיץ כיום מבחינה ומסרבת.

razgalili

New member
יש כמה דרכים להתגבר על סירוב

1) לבקש עזרה מהתפריסטים של הילד שילמדו אותו לקחת גלולות לפי דרישה - לא תמיד הילד יכול מבחינת המוטוריקה של הפה לכן כדאי לעשות קודם אבחון לנושא אצל קלינאית תקשורת טובה. 2) למצוא אוכל שאפשר לערבב בו תרופות 3) לתת תוספים דרך העור באמצעות קרמים, או דרך הנשימה באמצעות נבוליזר 4) לתת תוספים בכפיה תלוי בתוסף, במחיר, ברופא ובהורה

laura ashley

New member
You crave what you'r allergic for

זה מה שרז ( אני חושבת ) אמר לי כשסיפרתי על התזונה המאודד מוגבלת של הבן שלי וההעדפה שלו ללחם עם נוטלה , קוסקוס ואקטימל ( גלוטן וקזאין בקיצור
) אולי הוא אלרגי לסויה ( ייתכן מאוד ), במבה ידועה כאלרגנית די עצבנית, וגרבר פירות- יש בו מן הסתם הרבה סוכר ( מהפרי עצמו או מוסף ) ויכול להיות שיש לו קנדידה שדורשת סוכרים? סתם רעיון קינדרויטל הוא תוסף נפלא שאני נותנת לגדול שלי מאז היה בן שנה אבל לקטן אני נמנעת לתת אותו מכיון שהוא רווי סוכר וממש לא מסתדר עם הקנדידה שלו. אני הייתי מנסה אנזימים, אולי זה ישפר לו את התיאבון? בהצלחה. ( ואל תתייאשי, אתם בדרך הנכונה )

razgalili

New member
מינרלים

ביחוד אבץ לעשות בדיקות למינרלים בדם, ביחוד לברזל. (ברזל אין לתסף אלא אם חסר כיוון שלהרבה ילדים יש עודף ברזל שגורם לבעיות דומות לכספית.

אור לנו

New member
תודה לכולכם

לצערי כרגע אין לי את האפשרות לעשות לו שוב בדיקות דם - גם הפשוש וגם אנחנו עדיין בטראומה מהפעם הקודמת ולכן אני מעדיפה לחכות. בינתיים אני זורמת עם הפשוש - נותנת לו לאכול מה שהוא רוצה, בגן הוא אוכל טוב יותר, אמנם לא כמו פעם אבל נחכה עוד קצת ונראה מה יהיה.

תוספי מזון

רז שלום, מהמעט שהספקתי לקרוא אני מבינה שאתה מאוד בקי בתוספי מזון. ביצי רננה בת 4 סובלת ממחלה גנטית SCAD ומקבלת את התוספים הבאים: POLIVIT L-CARNITINE CQ10 B2-ריפובליבן ובנוסף דיאטה של 0-2% שומן כי אצלה נפגעו גן A625 בפירוק השומנים הקצר ולכן עליה לאכול דל שומן. בנוסף לוקה באפילפסיה די מורכבת שקשה לאיזון חשבנו על דיאטה גלוטן(אם אני לא טועה בכתיבה ) אך אסור לה בגלל שזו דיאטה עתירת שומנים. אני פונה אליך בעצם כי אני קוראת שהמון הורים נותנים תוסםי מזון בתקווה לשיפור אציין גם שאני מןסיפה אומגה 3 שמן שאני קונה מגיא בן צבי. לאחרונה ישנה בעיה מכיוון שאת השמן היינו מוסיפים בדייסה של הבוקר והלילה(כי אסור במחלה צום של 8 שעות אז אנו נותנים בלילה דייסה) אך מכיוון שלאחרונה מאסה בדייסה אני לא יודעת כיצד אפשר לתת לה את השמן. האם תוכל לייעץ לי באיזה תוספים כדי להוסיף לילדה שאולי יעזרו שכמובן לא יהוו בעיה עם המחלה כי גם אני קראתי הרבה לאחרונה שישנם תוספי מזון שיכולים לעזור לילדנו. אטדה באם תתקשר אלי שבת שלום קרן 0506948933

למעלה