הפשלה הגדולה בהסכם אוסלו

הפשלה הגדולה בהסכם אוסלו

בכיר אמריקאי מגלה: הישראלים תבעו מהפלסטינים הכרה במדינת ישראל באוסלו, הפלסטיניעם הסכימו. לאמריקאים היה ברור שהכוונה היא להכרה בישראל כמדינה היהודית . בשלב מאוחר ביותר נזכרו הישראלים וביקשו להוסיף את המשפט "הכרה בישראל כמדינה היהודית". הפלסטינים סרבו בתוקף והישראלים התקפלו. שאלות נוקבות: 1. איך ייתכן שנושאי המו"מ מטעם ישראל שכחו לדרוש הכרה במדינה יהודית? 2. איך לא הפסיקו את המו"מ כשראו שהפלסטינים מנצלים את הפשלה על מנת להכיר במדינת ישראל מבלי להכיר בזכותם של היהודים לשבת ולשלוט בה? 3. איך הפשלה הזאת הוסתרה על ידי הנוגעים בדבר עד ימים אלו? 4. האם צריך להתפלא עכשיו שהפלסטינים חושבים שאנחנו מטומטמים?

גם אני לא בטוח, אבל

העובדה היא שהנושאים ונותנים באוסלו לא תבעו הכרה בישראל כבית הלאומי ליהודים אלא במדינת ישראל ועובדה היא כי היום הפלסטינים מתנגדים להכיר בישראל כמדינה יהודית ותובעים את זכות השיבה, מה שיהפוך את ישראל (במקרה הטוב) למדינה דו-לאומית. בדיעבד, ברור היום שהיה צריך לעמוד אז על הסכמה עקרונית בנושא זכות השיבה ויהדותה של המדינה העברית ולא לחמש את הפלסטינים בנשק חם לפני שהנקודה הזו, העקרונית מאד במחלוקת, מתבררת. היום שרון תובע ויתור על זכות השיבה כתנאי למדינה פלסטינית זמנית. תנאי שנראה לי הגיוני ונכון מאד. ללא ויתור על זכות השיבה מצד הפלסטינים וויתור על ארץ ישראל השלמה מצד ישראל לא ייכון שלום!

EverMan

New member
אני לא בטוח שאתה צודק.

אני דיי בטוח שהפלשתינאים היו צריכים להכיר במדינת ישראל כמדינה ריבונית בגבולותיה ובשלטונה הקיים - משמע יהודי. ועובדה היא שלא הפלשתינאים הם אלו המתנגדים אם כי עראפת. ערפאת יעשה הכל לסכל הסכמי שלום כי יש לו אינטרס. אז כן. שלב א' באוסלו דרש ! הכרה במדינת ישראל כמדינה ריבונית. ואתה לא ייכלת לדרוש מלחמה בטרור וע"י הכרה בזכויותיה של ישראל בלי לתת להם נשק. שרון יתבע כל דבר בשביל לצאת מהשלום! הוא לא רוצה שלום ! הוא לא ירצה שלום ! אם אתה עוקב אחרי החדשות - הוא סיקל מגעים עם סוריה שהציעה מגעים ללא תנאים מוקדים עם ישראל ! זה ראש ממשלה מכובד ?! זה ?!

למעלה