הפשרת בשר בקר קפוא

SpicyTuna

New member
הפשרת בשר בקר קפוא

שלום, במידה והני מפשיר בשר בקר קפוא (נקנה טרי והוקפא מייד), ההפשרה הנה ע"י העברה למקרר, כמה זמן הבשר נשאר טרי במקרר? תודה
 

kaya11

New member
לפי הFDA

עד כמה שזכור לי יש 3 ימים גג אחרי שהוצאת מהפריזר או שהשתמשת או שזרקת. הספר של הHACCP לא אצלי ולצערי לא הצלחתי למצוא את התשובה המדוייקת באתר שלהם וגם לא באתר של משרד הבריאות אבל בכל מקרה לא הייתי משאירה בשר טרי/מופשר במקרר יותר מזה! במיוחד אם אתה רוצה לעשות אותו מדיום... אני הייתי מעבירה את הבשר מהפריזר למקרר יום לפני הבישול או בבוקר של אותו יום ומבשלת בערב.
 

capsicum

New member
אכן, לפי משרד החקלאות האמריקאי

מומלץ לצרוך את הבשר תוך 3-5 ימים לאחר הפשרתו. אני אישית מעדיף טרי...
 

terroir

New member
ואני הייתי שואל...

למה להתעלל בבשר טוב? כלומר - זה נכון שבארצנו הקצבים כמעט עברו מהעולם, וגם אלו שיש לא מי יודע מה (והיה פה פעם שרשור על זה), ונכון שהבשר הקפוא נחשב כמעט כסטנדרט אצל הצרכנים (לצערי הרב). אבל... אם כבר השקעת כסף וקנית בשר טרי (שאמור להיות באיכות גבוהה יותר מבשר קפוא), למה להקפיא אותו ולהרוס אותו? נקודה למחשבה לפעם הבאה.
 

kaya11

New member
גם אני...

ואם תשים לב התשובה הייתה לבשר טרי/מופשר... אני אישית קונה דגים/בשר ביום ההכנה ואם ממש אי אפשר אז יום לפני... בשביל מה למלא את הפריזר אם אפשר תמיד לקנות טרי?
 

yngwiem

New member
תרבות הפריזר

היא בעיתית מאד בקשר למאכלי בשר ..בעיקר פה בארץ .. ההקפאה שומרת על הבשר במצב טוב אבל הבעיה היא ההפשרה ולפעמים הזמן שהוא מחכה במקרר היא הבעיתית . הבשר מקבל קור על קור ומתחיל לקבל ריח לא נעים ...גם אחרי הצליה \טיגון הריח נשאר וזה מקלקל את הכל . נאמר יפה מאד לפני .. קנו בשר\דגים טריים ביום ההכנה ותשאירו מטמפרטורת חדר (בצל כמובן
) וכך הטריות נשמרת איכות הבשר לא יורדת בגלל הקפאה בשנית וכו ... והבשר מוכן להכנה .. תהנו ותשבעו
בברכה אביעד
 

bouquet garni

New member
ברוך הבא ../images/Emo39.gif

תיקון קטן, הקפאה נכונה שומרת על הבשר, הקפאה ביתית או הקפאה תעשייתית גורמת לרקמות הבשר להיקרע בגלל האנומאליה של המיים (סיפור ארוך עם סוף לא כל כך טוב שהובא כאן באחד השרשורים) ולכן כל הקפאה של בשר, דגים, פירות ים וכו תפגע באיכות.
 

yngwiem

New member
אם תשים לב ..

אמרתי שההקפאה היא בעייתית ! ולא טובה החלק השני של המשפט אומר הקפאה שומרת על הבשר והכוונה היא להקפאה נכונה של מסעדות או קצבים ... בקשר ללהשאיר בשר או דגים בחוץ ...כמובן שההמתנה רק תהרוס לכן כמה שיותר מהר להכין ממועד הקניה אם אין ברירה להכניס למקרר טוב בעל טמפרטורה קבועה של 3 מעלות ולנסות להוציא את הבשר קצת לפני הצליה \טיגון כדי שירד לו הקור .. בברכה שוב אביעד נב תודה על הברוך הבא
 

kaya11

New member
בטח שדגים וגם בשר

לא הייתי משאירה מחוץ למקרר גם אם זה לשעה... הזמן המקסימלי שבשר דגים ועופות יכולים להשאר בחוץ הוא 4 שעות והוא נמצא מחוץ למקרר די הרבה זמן בזמן ההכנה... אין שום טעם לקחת סיכון של התרבות חיידקים עשאפשר פשוט לשמור את הדברים במקרר עד זמן ההכנה. מקרר שמכוון ל3-4 מעלות לא יפגע בבשר והשמירה בקרור מונעת את התרבות החיידקים. לא להניס לפריזר כי זה מקפיא ומשנה את מבנה הבשר...
 

SpicyTuna

New member
תודה על המענה

למען האמת אני תמיד משתמש בבשר טרי, אבל קרה מקרה וארוחה לא יצאה לפועל (והמקפיא נכנס לתמונה) תודה על המענה המעמיק, Spicy Tuna
 

SpicyTuna

New member
../images/Emo51.gif

אני משתמש שקט עד כה, לומד ומתעניין, הפורום מאד נעים ורציני. אני מקווה להפוך פעיל יותר עם הזמן,
 
למעלה