הפשרת חלב אם

BABYBOOM10

New member
הפשרת חלב אם

הי,
האם הפשרה של חלב אם במים רותחים מקלקלת את החלב.. ? כבר פעמיחם הפשרתי ככה וכשאני טועמת את החלב יש לו טעם לוואי מזעזע! אני לא יודעת אם הוא מקולקל או שהוא מגעיל באופן כללי... אנע מנסה להרגיל את הקטנה שלי לבקבוק אז גם היא לא אוכלת את זה ואני לא יודעת אם זה בגלל שזה מקולקל או כי היא לא רגילה.
 

michal@gal

Active member
מנהל
זה שני נושאים שונים

עדיף לא להפשיר חלב אם במים רותחים כי החום הורס את הרכיבים החיים של החלב. עדיף להפשיר במים פושרים, עד 60 מעלות.
&nbsp
הטעם המזעזע הוא בגלל ההקפאה, לא בגלל שיטת ההפשרה. יש אנזימים בחלב שממשיכים לעבוד גם כשהחלב קפוא והם מפרקים את השומן בחלב וגורמים לטעם המזעזע. החלב לא מקולקל, זה לא פוגע בערכים התזונתיים של החלב, ולמרבית התינוקות אין בעיה לשתות את החלב המופשר.
 
למעלה