הפתיח של הסדרה

Ambious

New member
הפתיח של הסדרה ../images/Emo150.gif

שמתי לב ש- "הבית הלבן" היא אחת מסדרות הטלוויזיה היחידות שבהן המוזיקת פתיחה מתחברת לסצנה לפני, מה שעושה את זה ממש מגניב (עושים את זה גם בפארסקייפ), וכל פרק זה טיפה אחרת, כי המוזיקה שלפני ממש מגניבה. אתמול למשל ראיתי פרק מהעונה החמישית שבהתחלה טובי, ג'וש וליאו נמצאים בחדר הסגלגל וליאו מספר להם שהממשלה הפדרלית נסגרה, ועושים זום על הפנים שלהם, כל אחד בתורו, ויש פעימת באס כזאת ואז ישר מתחיל הטייטל פתיחה וזה פשוט היה מעבר ממש מגניב. אתם זוכרים עוד פרקים שבהם ה- transition בפתיחה היה חלק ומגניב כזה? -אלעד

buffgirl

New member
כן, גם אני שמתי לב לזה. חוץ מזה,

שים לב שיש גם voice over במעבר בין הסצינות, זאת אומרת שרואים איזו דמות ואז שומעים את הדמות שתופיע בסצינה הבאה מדבר לאיזה שנייה ועוברים לסצינה הבאה. זה יפה, אני ממש אוהבת את זה. בקשר לפתיח, יש את זה גם בסדרות אחרות, אני פשוט לא מצליחה להיזכר כרגע איזה.

אגב, גם לרוב יש קשר בין מי שאומר

previously on the west wing ובין התכנים של אותו הפרק... אאל"ט, באחד הקומנטריז של העונה הראשונה או השניה, הם מספרים שהם התחילו עם זה ב-In Excelsis Deo או משהו כזה. כלומר, זו הייתה ממש בחירה מודעת להתחיל לעשות שימוש בצלילי מנגינת הפתיחה לפני הכותרות ממש. ועוד משהו-- כדאי לשים לב שהמנגינה השתנתה מהעונות הראשונות למשהו הרבה יותר דרמטי בעונות המתקדמות. וכמובן גם התמונות בשחור לבן שמוקרנות בין ההצגה של הדמויות בכותרות השתנו.

אריאל2005

New member
בפרקים הראשונים זה כ"כ עלוב..

בפרקים הראשונים של העונה הראשונה זה נשמע כמו איזה חליל מסכן, ורק באמצע העונה הראשונה זה עבר למנגינה הדרמטית, אבל למיטב ידיעתי המנגינה נותרה אחידה מאז אמצע העונה הראשונה. והתמונות, כמו שהזכרת - אני אוהב לנחש מאיזה פרק לקוחה כל תמונה בשחור-לבן: זה תמונות מפרקים, לא סתם תמונות. התמונה בשחור-לבן של סי.ג'יי, למשל, כשרואים את הפרצוץ שלה בלבד, לקוחה מהפרק In the Shadow of 2 Gunmen, כשהיא שואלת את סאם אם הוא פחד בזמן הירי. ויש עוד, אני לא זוכר כרגע..

Ambious

New member
בעונה 4-5 (ואולי גם אחרי) יש שם בתמונות

תמונה של דונה כלכך חמודה, שהיא נושכת את הבוהן או משהו כזה.

Ambious

New member
בוהן?! התכוונתי אגודל ../images/Emo122.gif

וואי וואי, פרויד היה עושה ממני ארוחת בוקר.

אריאל2005

New member
"הבית הלבן" מעסיקה מוזיקאי מקצועי

W.G. "Snuffy" Walden הוא מוזיקאי הבית של הסדרה, והוא מחבר את המעברים האלה וגם את הפתיח עצמו. יש את השם שלו בכתוביות בהתחלה בכל הפרקים. זה גם מתקשר לרעשים רגילים: בפרק "20Houres in LA" יש בהתחלה את הרעש של אייר פורס 1 לפני ההמראה, והרעש של המטוס נמשך לתוך הפתיח. וכמובן - בפרק המסיים את העונה הראשונה, "What kind of day it has been", הסוכנת של זואי, ג'ינה טוסקנו שמה לב שעומדת להיות התנקשות, והיא מבולבלת ומחפשת את המתנקש, ויש מנגינה מותחת שנמשכת אל הפתיח.

Ambious

New member
לא ראיתי את עונה 1 - אבל ג'ינה טוסקנו

מגולמת על ידי ג'ורג'ה פוקס(
), נכון?

Popeye78

New member
הפרק עם השידור רדיו

המקליט סופר לברטלט ואז נכנס הפתיח

למעלה