הפתעה מאוד נעימה בקולנוע

DoronModan

New member
הפתעה מאוד נעימה בקולנוע

הערב צפיתי בסרט המדובר "רומא" (שלמרות שמו מתרחש במקסיקו). מעבר לעובדה שהסרט מצדיק את הביקורות המהללות, שכבר יודעות לנבא שהוא יקבל בטוח אוסקר לסרט הזר (כן - הסרט באמת מהמם, גם אם אין בו עלילה מאוד מושכת, ועל כך תעיד למשל הביקורת הזו), הרי שכבר כותרות הפתיחה זימנו לי את ההפתעה הזו:
הכותרת הגדולה: ESPERANTO וכותרת משנה filmoj
כמה שניות אחר כך מופיעה הכתובית:
Produktita de Esperanto-filmoj
מעבר לכך אין בסרט שום אזכור לאספרנטו, כמובן. אבל זה היה פתיח נפלא לסרט באמת שווה ומעורר מחשבה לזמן רב, אני מניח.

מיכי 10

Member
אכן הפתעה! ואכן, נעימה

ראיתי כמה פעמים איזכורים (ותמונה) של ביקורות על הסרט "רומא" בווינט, אך כיוון שבדרך כלל הטעם שלי שונה מאד מזה של מבקרי הספרות, הקולנוע ואחרים, אפילו לא טרחתי להיכנס ולקרוא.
בעקבות ההמלצה שלך, נכנסתי לקישור ששלחת, קראתי כל מילה, צָפיתי בטריילר ובתמונות המלוות את הכתבה, והחלטתי ללכת מתישהו לראות את הסרט.

כיוון שחשבתי תחילה שצפית בו במחשב, חיפשתי קצת באינטרנט, והתברר שזה עדיין לא שם. סביר.
ובינתיים שמעתי ממך שצפית בו בקולנוע, כפי שכנראה ראוי, במקרה של "רומא".

אשים לב היטב בכתוביות שיפתחו את הסרט, כדי לא לפספס את ההפתעה המיוחדת.

מיכי 10

Member
תודה, דורון!

איזה ראיון מקסים.
לא בא לך ללמֵד את אלפונסו קוארון אספרנטו?
מפליא שהוא לא למד את השפה עדיין, למרות כל הדברים הכל כך יפים שאמר על אספרנטו. אני לא מורה לאספרנטו (ובכלל), אבל אדם כזה, הייתי מוכנה ללמד בשמחה.

הוא בטח היה לומד אותה בקלי קלות. אולי סתם לא היה לו זמן במשך השנים.

Eldad S

New member
תודה רבה, דורון.

איזו הפתעה מקסימה!
הוא קרא לחברה שלו Esperanto Filmoj. מעניין ממש.
קראתי גם חלק מהריאיון אתו, שציטטת כאן. יפה, ממש יפה.

טרם הספקתי לראות טריילר של הסרט עצמו, אבל בקרוב אנסה לצפות. אני סומך על הביקורת שלך, ומן הסתם, איהנה גם אני לראות את הסרט.
תודה!

DoronModan

New member
רוב מוחלט של הביקורות ממליצות לראות אותו בקולנוע

כמו שאני עשיתי, ולא בנטפליקס, שמקרינים אותו גם כן. החוויה בקולנוע מהממת. גם אם צודקים אנשים שלפעמים זה קצת איטי. Kio do? לפעמים צריך את הקצב האיטי כדי שבסוף הכל יתחבר.

למעלה