הפתעה!

הפתעה!

אז לפני שבוע עשיתי אולטרה סאונד ראשון
ולא רק שרואים דופק, רואים שניים!!! כן כן תאומים...
מאוד מפתיע ולא מתוכנן. מודה שמאוד נבהלתי ונלחצתי, רמת הפאניקה שלי הרקיעה שחקים. אני עוד לא מאוד שמחה מזה אבל מתחילה לעכל.. אם אחד היה נראה לי קשה, שניים נראה לי בלתי אפשרי.
אז אני אשמח לשמוע אם יש פה עוד מישהי, יחידנית הריון ראשון, תאומים. מה עושים? איך מתארגנים? טיפים וכאלה. במיוחד אשמח לקבל המלצות לאוטו שאפשר להכניס בו את כל הציוד הנדרש

אמאנחל

Member
מנהל
ברכות להריון!!

בטח תיכף ייכנסו האמהות לתאומים לעודד אותך.
&nbsp
את יכולה בינתיים לקרוא אחורה בפורום או לעשות חיפוש על המילה תאומים...

רi תם

New member
וואו נפלא

מזל טוב!!!שימשיך עגול וגדול

אני אמא לתאומים.מאתגר בשנים הראשונות ואפשרי.גם אני ממערכת החינוך וצריכה לארגן את כולנו אז אמשיך בסופ"ש.שתהייה לך שנה טובה טובה,היריון מקסים ותעכלי....הכל בסדר.זכית

fialka3

New member
הריון תאומים

קודם כל בשעה טובה על הריון.
אני בהריון תאומים שבוע 29+ ואני יחידנית. כשגיליתי שמדובר בתאומים, הייתי בשוק. את יכולה לקרוא פה הודעה שלי במרץ. מה אני אגיד לך... עוד לא ילדיתי, אז אין לי הרבה טיפים לעתיד בשבילך, יכולה בנתיים לספר על הריון תאומים אם תרצי. לא פשוט, אבל גם לא נורא. לאט לאט מעכלים ומסתדרים. אם יש לך שאלות ספציפיות, אשמח לענות. בהצלחה!
לגבי החלפת אוטו - אני גם חשבתי די הרבה על זה, אבל בסוף נשארתי בנתיים עם אוטושלי - יונדאי אי 20. הוא קטן יחסית, אבל מצאתי עגלה שנכנסת לשם.

תודה! אני אשמח לטיפים

אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל לחשוב על זה..
לגבי האוטו- כרגע אין לי, אז אני מחפשת משהו שיכול להתאים גם לעיר וגם לציוד תאומים

fialka3

New member
תכנסי לפורום תאמים ושלישיות פה

הוא לא כל כך פעיל עכשיו, אבל באריכון הודעות יש הרבה מידע כל משה מעיניין אותך - אוטו, עגלות, ציוד וכו''. אם יש לך שאלות - וגם כשיהיו - את מוזמנת לשאול אותי גם פה וגם בפרטי, מתי שתרצי. אם אוכל, אשמח לענות.

אני אמא לתאומים יחידנית וזה מתנה משמיים

הי תשמעי אני אמא לתאומים וזה מדהים נבהלתי בהתחלה מאד כי איך אני אפרנס ותשמעי זה כיף הם יחד משחקים נחסך לנו הריון זה אושר מתנה מהשם באמת באמת זוכרת איך נלחצתי כל כך תתאהבי כל כך מהם בהתחלה צריך עזרה של הוריך או משהי שתעזור לך זו מתנה אושר הם מהממים כל כך שונים

אגב קיבלתי כמעט הכל מאחות מבוסית של אמא שלי

יש פורום תאומים ותמיד יש למסירה דברים בגדים לא קניתי כי קיבלתי אני ממש תמיד לא התביישתי וקיבלתי כי הם גדלים מהר כל כך שחבל לקנות אפילו עגלה קיבלתי ומסרתי אותה אחר כך ממש תרשמי למי יש למסירה בלי להתבייש אני מכולם ביקשתי מי מה שאפשר שלי בני ארבע כך שאני לא יכולה לעזור לך אגב עד היום אני מקבלת מאחותי היא שומרת לי ומעבירה לי כל הזמן ואני עושה השלמות .אפילו בפורום הזה תמיד תשאלי אם משהי רוצה למסור משהו או לשמור לך נחת

jiminit2

New member
הפתעה משמחת

זוכרת את התקף החרדה שחטפתי כשראיתי את הבטא שלי אחרי 14 יום
ממרומי גיל שבע המופלא יכולה להבטיח לך בלב שלם שתאומים זה קסם. השנתיים הראשונות קשות (החודשים הראשונים קשים ביותר) אבל התמורה בהמשך מפצה על הכל. קצת מוקדם מידי בעיני לדון בציוד . אבל כן תחשבי על הלוגיסטיקה שלך, מה נגיש לך , מה את צריכה לשנות. רכב טוב זה חשוב (אבל אפשר לחיות גם בלי כשאין ברירה) . מה התכנון שלך מבחינת חופשת הלידה ואחריה, כמה את מתכוונת לנסוע באוטו וכו. לדוגמא, גרתי אז בדירת 2.5 חדרים קומה שלישית בלי חניה, בלי מעלית. השכרתי אותה ושכרתי דירה עם מעלית קרובה להורים. אבל... המעלית היתה קטנה מידי והעגלה לא עברה בה אז היא היתה קשורה למטה.. ואז כבר לא היה רלוונטי לי סלקלים (לא יכולתי לסחוב אותם) אז מלכתחילה קניתי כסאות בטיחות קבועים לרכב. דברים מסוג זה. ושוב - זה קצת מוקדם מידי ואין עדיין טעם להלחץ מזה ולחשוב כל כך רחוק.
אם יש לך פייסבוק יש קבוצת הורים לתאומים ושלישיות - הקבוצה הרישמית , שיש בה המון מידע ועיצות טובות. ויש קבוצת אמהות יחידניות לתאומים של תרי סשקיס. בהצלחה רבה רבה!!!

fialka3

New member
תגידי, איך סחבת שני ילדים בלי עגלה מכניסה לדירה?

דבר ראשון שבדקתי לפני שהזמנתי עגלה, זה האם היא תכנס לי למעלית. וויתרתי על דברים אחרים, נגיד, על סלקלים, אבל אני לא מתכוונת לנסוע איתם הרבה כשאהיה בחופשת לידה.
לגבי ציוד, זה באמת מוקדם עכשיו, אבל לא הייתי דוחה את זה מעבר לשבוע 20. אני עשיתי הזמנה ללידה בשבוע 26 והיה לי כבר ממש קשה ללכת. עבר מאז כמעט חודש ואני לא יכולה לתאר לעצמי איך הייתי מטפלת בזה עכשיו.

jiminit2

New member
עגלת יחיד ומנשא

הבעיה לא היתה בעגלה (בייבי ג'וגר סיטי מיני המהממת!) , אלא במעלית משנות החמישים קופסא של מטר על מטר עם ציר כניסה של 50 ס"מ. גם רוב עגלות היחיד המשוכללות לא עברו בה. ידעתי את זה מראש כששכרתי אבל זו היתה האופציה היחידה שהיתה גם בהישג ידי הכלכלי וגם קרובה להורים.. עגלת התאומים היתה קשורה ומכוסה בחדר המדרגות (סגור עם אינטרקום) . הקפדתי שתהיה קשורה תמיד עם הפנים קדימה. ירדתי עם אחד ביד ואחד במנשא ובהמשך עם אחד ביד ואחד בעגלת יחיד . העברתי אחד לעגלת התאומים, שיחררתי אותה, העברתי את השני, נעלתי את עגלת היחיד ויצאנו לדרך.. ככה שנה וחצי. מסורבל וגוזל זמן אבל מתרגלים וממרומי גיל שבע? מי זוכר את זה בכלל..

מה שכן - דורש להיות סופר מאורגנים עם התיק והציוד ולא לשכוח כלום כי זה לא סתם "לקפוץ רגע הביתה להביא משהו".
לגבי ציוד - בוודאי לא ברגע האחרון. אני התחלתי בקניות סביב שבוע 30 אבל האמת שקניתי מעט מאוד. הרוב קיבלתי מחברים (מיטות, בגדים, מצעים, סטריליזטור. כמעט הכל ממש). אז זו ההמלצה הראשית שלי - לדבר עם חברים ומשפחה להגיד שאת מחפשת ציוד. מלא אנשים מוסרים באהבה ציוד שכבר ישן ולא מתאים. זה מעולה!

אמאנחל

Member
מנהל

תחפשי בפורום הודעות של "שמש שלנו" היא כתבה הודעה עם טיפים מצוינים להתנהלות ההתחלתית עם תאומים.

אלמה40

New member
בהצלחה!

אני זוכרת שבזמנו הלכתי רק על סבבים טבעיים בהזרעת כי רציתי להימנע ממרובי עוברים אז לא לקחתי הורמונים אבל עם כל סיפורי התאומים פה אני מתחילה להצטער
במעון של הבת שלי יש 3 זוגות תאומים כולם מ-IVF. לך נחסך הריון אלא אם כן תרצי שלושה ילדים או יותר
לי יהיו צמודות בהפרש של 1.1 כבר לא בטוחה מה קשה יותר אבל אני אהיה באותו מצב שלך מבחינת הציוד
מאמינה שמסתדרים עם הכל רק בקשר לעגלה אמלינו למשל גנבו עגלה כפולה מהמחסן אז לא יודע בעצמי אם כדאי להסתובב לפחות בהתחלה עם מנשא ועגלת יחיד. זה גם תלוי במעלית שלך

למעלה