הצבא הרס לי את המוטיבציה ללמוד

arik19851

New member
הצבא הרס לי את המוטיבציה ללמוד

הסיפור שלי הוא כזה: ברוב שנותיי בבית הספר הייתי תלמיד מצטיין בתיכון הייתי בפנימיה צבאית בה למדתי אלקטרוניקה ,לאחר סיום הלימודים המשכתי להנדסאי.התגייסתי לחיל האוויר וכמובן הצבא זרק אותי לשרת בתפקיד הכי מגעיל שיש כאשר רוב השירות עסקתי בשמירות. השתחררתי לפני שנה ומאז אין לי מוטיבציה ללמוד.זה מרגיש כאילו בארץ לאף אחד לא אכפת מהשכלה וכל מה שחשוב זה קומבינות.אני מנסה להחזיק ספר מטמטיקה ביד וזה ממש קשה כי כל מה שיש לי בראש זה מחשבה של" אתה לא צריך את זה זה לא חשוב" מה אני עושה כדי להחזיר לעצמי את הרצון ללמוד?

IceL

New member
מה לעשות?

להבין שאין טעם להרוס לעצמך את החיים אחרי ה-3 שנים שהצבא לקח ממך. אין דרך לברוח מזה- כדי לחיות צריך עבודה ובשביל עבודה צריך תואר. שים את התקופה הזאת מאחוריך ותחשוב על העתיד. תתחיל לחלום.

Tu Lus

New member
אני מרגישה כמוך, גם אני בחיל אוויר

בקרוב משתחררת עם מליון שאלות. אני מחפשת לאן לשרשר אותן גם בפורום הזה. מקווה שגם אתה וגם אני נהיה בסדר.

הכי טוב זה לנסות בהדרגה

אני מבינה את הבעיה שאתה נמצא בא. הרבה פעמים קוראים דברים בחיים (לא דווקא צבא) שמוציאים ממך את החשק ללמוד. אם אתה מרגיש שזה פשוט בלתי אפשרי - אל תכריח את עצמך ישר להכנס למירוץ של פסיכומטרי --> תואר --> התמחות וכד'. אני מציעה לך להתחיל מקורס אחד, משהו שמעניין אותך וייקח אותך לכיוון הנכון. שים לב שהמכללה למנהל מקיימת יום פתוח ממש עוד יומיים (18.9) בנושא קורסים במסלול הלא אקדמאי. תוכל לקחת שם קורס אחד שאחר כך גם ישמש אותך לתואר וחוצמזה שתצליח קצת להתאהב שוב בלימודים, כי סה"כ יש הרבה כיף בלימודים - אם מצליחים, מקבלים פידבק חיובי וזה נותן הרגשה טובה, שרוצים להמשיך. מעבר לזה יש את הקטע החברתי שיכול מאוד למשוך אותך להמשיך ללמוד. אחרי שתכיר קצת את המכללה יהיה לך הרב יותר קל לרצות לעשות תואר. מקווה שהצלחתי קצת לעזור, תבדוק את מה שאמרתי אני מאמינה שזה הפיתרון :) בהצלחה.

amos1i

New member
המלצתי:

לך לטיול בחו"ל ל-X זמן (X גדול מ-60 יום). אתה תחזור בנאדם חדש. אחרי זה תחליט אם אתה רוצה להתחיל ללמוד, אם לא - תן לעצמך זמן ותעבוד בעבודה קבועה.

למעלה