הצבא צועד על קיבתו ועל הלוף
והסיפור שהיה כך היה.
בפייסבוק נוהל שיחה בנושא הלוף וכתבתי שם תגובה קצרה ואמרתי כי נורא הייתי רוצה לקנות קופסאת לוף על מנת שיהיה לי בהיסטוריה ישראלית על המדף.
בכל אופן הלוף הוא היסטוריה ישראלית בבטן של החיילים שבפעילות מבצעית אכלו ממנות הקרב (ובהחלט זכור לטובה הפלחי אשכוליות ופחות בחדווה הלוף למרות שנחשפתי לכמה שממש ממש אהבו את הלוף).
אני אישית במלחמת לבנון הראשונה כמ"מ במילואים עם המחלקה שלי במשך יותר מ-30 יום אכלנו ממנות הקרב הללו.
בכל אופן מישהו (שאני לא יודע אם רוצה שאציין את שמו) כתב לי בתגובה אני לא מוכר אבל צור עימי קשר.
קצת היה לי מוזר אני מוכן לקנות ואתה לא מוכר אז בשביל מה ליצור קשר. יצרתי.
ענה לי יש לי 2 לוף ואני קורא את המאמרים שלך וחבר שלך בפייסבוק ואני רוצה לתת לך את אחד מה"לופים" שיש לי למרות שהם קצת שונים.
ריגש אותי בטירוף.
לאחר מספר ימים הצלחתי להגיע אליו.
הוא ואישתו אירחו אותי כיד המלך. הסתובבתי בביתו שחציו כמוזיאון מדהים וגם חצר ביתו. היה מדהים ומרגש. כל הכבוד ואלפי תודות.
ועל הלוף בקצרה.
ראשית זו לא המצאה ישראלית ושנית האחים שמיר עיצבו את האריזה של קופסאת הלוף.
ועכשיו קצת בהרחבה על הלוף.
הלוף הוא קציץ בשר משומר שיוצר על ידי "ריכרד לוי" עבור הצבא.
הבשר המשומר הזה הומצא בארה"ב בשנת 1937 כפתרון למלאי גדול של בשר ועל ידי עיבודו והכנסתו לקופסאות שימורים איפשרו לו חיי מדף ארוכים והיה בזמן מלחמת העולם השניה חלק חשוב במזון של כוחות בעלות הברית.
שם הבשר לא היה כשר וכאשר הרעיון עשה עליה לארץ הוא התגייר והפך לכשר ונכנס למנות הקרב.
אפשר היה לאכול אותו ישר מהקופסה בפעילות מבצעית שלא איפשרה לך לחמם / לטגן (וזה היה איכסה אמיתי תאמינו לי מנסיון) או לטגן להוסיף לו קצת תבלינים, בצל ושאר אפשרויות כיד הדימיון הטובה אשר, לטעמי, שיפר רק במעט את האיכסה הזה.
ושוב תודה על הנתינה.
נ"ב: הלוף יצא משירות בצבא בשנת 2009
והסיפור שהיה כך היה.
בפייסבוק נוהל שיחה בנושא הלוף וכתבתי שם תגובה קצרה ואמרתי כי נורא הייתי רוצה לקנות קופסאת לוף על מנת שיהיה לי בהיסטוריה ישראלית על המדף.
בכל אופן הלוף הוא היסטוריה ישראלית בבטן של החיילים שבפעילות מבצעית אכלו ממנות הקרב (ובהחלט זכור לטובה הפלחי אשכוליות ופחות בחדווה הלוף למרות שנחשפתי לכמה שממש ממש אהבו את הלוף).
אני אישית במלחמת לבנון הראשונה כמ"מ במילואים עם המחלקה שלי במשך יותר מ-30 יום אכלנו ממנות הקרב הללו.
בכל אופן מישהו (שאני לא יודע אם רוצה שאציין את שמו) כתב לי בתגובה אני לא מוכר אבל צור עימי קשר.
קצת היה לי מוזר אני מוכן לקנות ואתה לא מוכר אז בשביל מה ליצור קשר. יצרתי.
ענה לי יש לי 2 לוף ואני קורא את המאמרים שלך וחבר שלך בפייסבוק ואני רוצה לתת לך את אחד מה"לופים" שיש לי למרות שהם קצת שונים.
ריגש אותי בטירוף.
לאחר מספר ימים הצלחתי להגיע אליו.
הוא ואישתו אירחו אותי כיד המלך. הסתובבתי בביתו שחציו כמוזיאון מדהים וגם חצר ביתו. היה מדהים ומרגש. כל הכבוד ואלפי תודות.
ועל הלוף בקצרה.
ראשית זו לא המצאה ישראלית ושנית האחים שמיר עיצבו את האריזה של קופסאת הלוף.
ועכשיו קצת בהרחבה על הלוף.
הלוף הוא קציץ בשר משומר שיוצר על ידי "ריכרד לוי" עבור הצבא.
הבשר המשומר הזה הומצא בארה"ב בשנת 1937 כפתרון למלאי גדול של בשר ועל ידי עיבודו והכנסתו לקופסאות שימורים איפשרו לו חיי מדף ארוכים והיה בזמן מלחמת העולם השניה חלק חשוב במזון של כוחות בעלות הברית.
שם הבשר לא היה כשר וכאשר הרעיון עשה עליה לארץ הוא התגייר והפך לכשר ונכנס למנות הקרב.
אפשר היה לאכול אותו ישר מהקופסה בפעילות מבצעית שלא איפשרה לך לחמם / לטגן (וזה היה איכסה אמיתי תאמינו לי מנסיון) או לטגן להוסיף לו קצת תבלינים, בצל ושאר אפשרויות כיד הדימיון הטובה אשר, לטעמי, שיפר רק במעט את האיכסה הזה.
ושוב תודה על הנתינה.
נ"ב: הלוף יצא משירות בצבא בשנת 2009