הצבעוני השחור

Josephin

New member
הצבעוני השחור

ספר שקיבלתי ליומולדת לפני 3 שנים ואני מאוד אוהבת. מאת אלכסנדר דיומא. מאוד מעניין, וקראתי בעקבות 3 המוסקטרים והאיש במסכת הברזל. אני חושבת שאותם פחות אהבתי. דעות?

galahead

New member
מצטער, אבל אני לא מסכים לגבי הדירוג

קראתי גם את כולם (גם את הגירסא לנוער שלהם...משעשע ופשטני :)), אבל אני עדיין מחזיק בדעה הקונבנציונלית ששלושת המוסקטרים הם היצירה הטובה והשלמה יותר של דיומא. אחריהם הצבעוני השחור ןלאחריו רק האיש במסכת הברזל (ולמען האמת לא ממש נהניתי ממנו, התבעוני השחורטוב ממנו בהרבה..) אבל זו רק דעתי הדיומאית... גל

אושר מ

New member
אוף. כתבתי הודעה והיא נמחקה

אני גם הכי אהבתי את שלושת המוסקטרים. הכי טוב. האיש במסכת הברזל הוא הכי פחות של דיומא לדעתי... ואגב, הצבעוני השחור הוא בעצם היחיד שכן מושלם. האחרים זה חתיכות חתיכות שהוצאו מתוך ספר ענק בן 1400 ויותר עמודים. מהם ידועים האיש במסכת הברזל ושלושת המוסקטרים. אין הכוונה כמובן להרוזן ממונטה כריסטו.

zooti

New member
הרוזן ממונטה-כריסטו היה הראשון שקרא

תי ואותו אני הכי אוהבת. קראת את שלושת המוסקטרים וישר אח"כ את האיש במסכת הברזל? כדאי לך לדעת שיש עוד ספר שמבחינה כרונולוגית ממוקם באמצע, וספר שמבחינה כרונולוגית מקביל לאיש במסכת הברזל (גילית את זה כשעשיתי עבודה בבי"ס על האיש במסכת הברזל, ולהפתעתי כבר הכרתי את רוב העלילה). מאוד אהבתי את שלושת המוסקטרים, אבל את ההמשכים פחות (כנראה שלא התאים לי שהגיבורים יתבגרו). את הצבעוני השחור גם אהבתי, אבל הוא ממוקם אצלי אחרי מונטה-כריסטו ושלושת המוסקטרים (ולפני ההמשכים).

byron

New member
בקרוב יצא סרט חדש של הרוזן

שדרך אגב הוא הכי אהוב עלי ואחריו האיש במסיכת הברזל ורק אחריו שלושת המוסקטרים, כזה אני הפוך מכולם. זה ממש מענין שיוצאים עכשיו סרטים לפי ספרים אולי יהיה גם סיכוי לנרניה, לקבל את ההזדמנות על המסך הגדול.

galahead

New member
באמת נראה לי שהגיע הזמן לנרניה, אבל

כדי שיהיה לזה עיבוד טוב ומספק למסך הגדול, צריך הפקה גדולה ומושקעת (נניח כמו זו של שר הטבעות - ההפקה החלה ב- 1998) - אם עוד לא שמענו על משהו אז ייקח עוד קצת זמן, לפחות..:)

noa_f

New member
לנרניה היתה סדרת טלויזיה

או אולי זה היה סרט? בכל מקרה ראיתי באחת החופשות בטלויזיה כשהייתי ילדה.

byron

New member
הסדרה שודרה לפני כמה שבועות בbbc

אבל היא ממש לא משהו היה גם סרט מצויר מזמן שדווקא היה די טוב ובזכותו קראתי את הספרים. מישהו זוכר איך קראו לפאון שסוזן פגשה? ציינתי כבר שק.ס.לואיס היה חבר של ג´.ר.ר. טולקין (בטח היה נחמד להיות בחברתם) בניגוד לסרטים שצוינו כאן לדעתי כמעט כל מחזה או הצגה על פיטר פן יתעלה על המקור הספרותי ולו רק בגלל שהמקור הוא פוריטני שמנסה להראות שילדים הם אגואיסטים (יתכן שזה נכון) ובהמחזה הילדים הם המרכז והם די נראים כמו אנשים אמיתיים עם בעיות שונות ממבוגרים.

zooti

New member
נקווה שלא יהרסו אותו

כמו כמעט כל ספר שעובד לסרט. היתה לפני שנה בערך סדרה חדשה של הרוזן (ז´ראר דפארדיה) שלא אהבתי. טוב, זה כי קראתי את הספר. אם רואים את הסרט "נקי" (בלי שיהיה לך מושג מוקדם איך זה צריך להיות) אז אפשר אולי ... את הסרט של "האיש במסכת הברזל" (עם לאונרדו דה-קפריו, נדמה לי) ראית? הספיקו לי שתיים וחצי שניות (מהסוף) כדי לצרוח (בלב) צרחה אדירה ולברוח כל עוד רוחי בי. והיה גם סרט על שלושת המוסקטרים (טוב, הרבה סרטים. אבל לא את כולם ראיתי) שהיה נחמד כמעט עד הסוף. בסוף הרסו לגמרי את מילידי. טוב. אלה היו שישים שניות על "המעבר למסך הורס את הספר"

byron

New member
בהחלט נקווה

אני דווקא נהנתי מהסדרה שלדעתי הייתה מספיק קרובה למקור. האיש במסיכת הברזל - כל קשר בין הספר לסרט מקרי בהחלט, הרי הסוף הוא העיקר (למרות שהם הרסו גם את הדרך לשם). והסוף בסרט כל כך נוראי וכפוי שזה נורא.

מה שמתאים כרונולוגית

זה כנראה "מקץ 20 שנה" - יש לי אותו בבית וצריך לעיין בו שוב. חסר לי "האיש במסיכת הברזל" וקצת איבדתי את הכרונולוגיה. אז כמה המשכים יש בסך הכל לשלושת המוסקטרים?

אושר מ

New member
אוקיי שוב. זה לא המשכים.

זהו ספר אחד ענק (שאפילו לא מתחיל בשלושת המוסקטרים...) שלמען הציבור כיום, העצלן כנראה, פרקו אותו לחלקים שונים והוציאו ממנו חלק.

למעלה