הצבת שער ונעילתו בשביל גישה לעגלות ונכים
שלום רב!
הבניין נבנה בשנת 2006.
הכניסה ללובי היא עם מדרגות ויש שביל ללא מדרגות לצד הבניין אשר מוביל אל חלקו האחורי ואל הכניסה האחורית ללובי.
הלובי נעול עם קודן בכניסה האחורית והקדמית ועם זה אין לי בעיה כמובן. השביל מוביל מקדמת הבניין לצד הבניין אל הדלת האחורית של הלובי ללא מדרגות היות הכניסה הקדמית ללובי היא עם מדרגות.
שביל זה משמש לעגלות ונכים במידת הצורך.
כשנה לאחר איכלוס הבניין החליטו הדיירים להציב שער הסוגר את השביל ולנעול אותו כיוון שהפריע לדיירים שנערים מהרחוב האחורי היו עוברים דרך הבניין.
לדיירים יש מפתחות לשער וניתן לפתוח ולנעול.
היום אני עברתי לבניין (אני בעל דירה בבניין מיום איכלוסו ורק עכשיו חזרתי להתגורר בדירתי) והשער מפריע לי היות ואני עובר בו מספר פעמים ביום עם עגלת תאומים רחבה והבת שלי עוברת בו עם אופניים.
בכל מעבר אני נדרש לפתוח את השער עם מפתח והדיירים מבקשים ממני לנעול אחרי.
עצם קיומו של השער מפריע לי היות ואני לא מעניין לפתוח ולינעול אותו בכל מעבר, הדבר מאוד מקשה ומתיש (אנו עוברים בשער מספר רב של פעמים ביום).
הוועד מסרב להשאיר את השער פתוח ומסרב להתקין קודן או למצא פתרון אחר.
שאלתי היא: האם בכלל מותר להציב שער וחסמים כל שהם בשביל שכזה אשר מהווה גישה לעגלות ונכים? (אמנם אין נכים בבניין אך ילדים עם עגלות ואופניים יש).
כלומר אם כבר מראש נבנה הבניין עם גישה נוחה לעגלות, אופניים ונכים, האם בכלל מותר להקשות על העוברים בו על ידי הצבת שער?
אמנם יש לכולם מפתח אך אני מעוניין בביטול השער והצורך לפתוח אותו בכל מעבר.
כאמור הוועד לא מוכן להתגמש ואני דורש את הסרת השער או לפחות אי נעילתו.
מי צודק? האם דרישתי לגטימית?
האם הוועד עובר על חוק כלשהו בעצם הצבת השער בשביל זה?
תודה רבה!
שלום רב!
הבניין נבנה בשנת 2006.
הכניסה ללובי היא עם מדרגות ויש שביל ללא מדרגות לצד הבניין אשר מוביל אל חלקו האחורי ואל הכניסה האחורית ללובי.
הלובי נעול עם קודן בכניסה האחורית והקדמית ועם זה אין לי בעיה כמובן. השביל מוביל מקדמת הבניין לצד הבניין אל הדלת האחורית של הלובי ללא מדרגות היות הכניסה הקדמית ללובי היא עם מדרגות.
שביל זה משמש לעגלות ונכים במידת הצורך.
כשנה לאחר איכלוס הבניין החליטו הדיירים להציב שער הסוגר את השביל ולנעול אותו כיוון שהפריע לדיירים שנערים מהרחוב האחורי היו עוברים דרך הבניין.
לדיירים יש מפתחות לשער וניתן לפתוח ולנעול.
היום אני עברתי לבניין (אני בעל דירה בבניין מיום איכלוסו ורק עכשיו חזרתי להתגורר בדירתי) והשער מפריע לי היות ואני עובר בו מספר פעמים ביום עם עגלת תאומים רחבה והבת שלי עוברת בו עם אופניים.
בכל מעבר אני נדרש לפתוח את השער עם מפתח והדיירים מבקשים ממני לנעול אחרי.
עצם קיומו של השער מפריע לי היות ואני לא מעניין לפתוח ולינעול אותו בכל מעבר, הדבר מאוד מקשה ומתיש (אנו עוברים בשער מספר רב של פעמים ביום).
הוועד מסרב להשאיר את השער פתוח ומסרב להתקין קודן או למצא פתרון אחר.
שאלתי היא: האם בכלל מותר להציב שער וחסמים כל שהם בשביל שכזה אשר מהווה גישה לעגלות ונכים? (אמנם אין נכים בבניין אך ילדים עם עגלות ואופניים יש).
כלומר אם כבר מראש נבנה הבניין עם גישה נוחה לעגלות, אופניים ונכים, האם בכלל מותר להקשות על העוברים בו על ידי הצבת שער?
אמנם יש לכולם מפתח אך אני מעוניין בביטול השער והצורך לפתוח אותו בכל מעבר.
כאמור הוועד לא מוכן להתגמש ואני דורש את הסרת השער או לפחות אי נעילתו.
מי צודק? האם דרישתי לגטימית?
האם הוועד עובר על חוק כלשהו בעצם הצבת השער בשביל זה?
תודה רבה!