הצבת תמרור לפני/ אחרי הסימון על הכביש

the360

New member
הצבת תמרור לפני/ אחרי הסימון על הכביש

האם יש חוק המתייחס לתמרור "שמור לרכב נכה מס'..." המתייחס למיקום הצבת התמרור? כלומר, האם מקום החניה השמור חייב להיות אחרי התמרור, או שהוא יכול להיות גם לפני? האם זה חוקי שהשטח המסומן (X לבן במלבן) על הכביש נמצא לפני התמרור או שהוא חייב להיות אחרי התמרור? יתכן כי השטח המסומן על הכביש כלל אינו שייך לתמרור זה, אלא לתמרור שהיה קיים שם בעבר, והX לא נמחק מהכביש? תאור המקרה: חניתי מאחורי השלט "שמור לרכב נכה מס'...", כאשר הרכב הנכה חונה מלפני. כמובן שלא יתכן שחניתי מאחוריו ובה בעת גם תפסתי את מקומו, ובכל זאת קיבלתי דו"ח. מסתבר שבמקום שבו חניתי מסומן הX על הכביש, אך שום תמרור לא מוצב לפניו, רק אחריו.

מוזר

צילום של המקום יעזור לנו להבין מה נהיה, כי קצת קשה להבין מדבריך מה בדיוק היה גם סימון איקס כמקום חניה נשמע לי כדבר פסול גם אם זו חניה שמורה, איקס זה אי תנועה ואסור להחנות עליו. האם בדוח כתוב חניה במקום חניה לנכה או חניה במקום אסור?? יכול להיות שהאיקס הזה קשור למשהו אחר בכלל ולא לחניית הנכה, כי כמו שאמרתי לא נהוג לסמן איקס כמקום חניה.

the360

New member
תמונה 1

תמונה 1 הרכב שלי חונה לפני השלט כפי שצולם ע"י פקח החניה.

the360

New member
תמונה 3

תמונה 3 הדו"ח- שימו לב לתיאור דבר העבירה.

the360

New member
תמונה 4

תמונה 4 ה X על הכביש- לא נמצא בכניסה לחניה, לא שמור לאף כלי רכב באמצעות שלט, ומחוק כמעט לגמרי מהכביש (נראה כאילו היה שם משהו בעבר ופשוט לא מחקו אותו).

shlang

New member
יש לך עילה לביטול הדו"ח

גם תמרור של הנכה אינו חוקי משום שלא מופיע התמרור של נכה עם כסא גלגלים (ג-43), הדו"ח נרשם משום שחנית במקום המיועד לנכה בעוד שחנית על האיקס, תאור העבירה אינו נכון, תבקש להשפט על דו"ח זה בטענה שלא חנית חניית נכה כי אין תמרור האוסר זאת וגם סימן האיקס אינו נראה לנוהג ברכב. אגב, רוב התמרורים תקפים ממקום הצבתם והלאה.

be_roo

New member
זה מתחיל להראות כמו חניה לא רשמית

שלט לא סטדנרטי (גודל, כיתוב), העדר התמרור הרשמי של סימון חנית נכה, מיקום ההצבה המוזר. לי יש הרגשה שמישהו סידר לעצמו מקום חניה. בקש לבטל את הדו"ח בגלל מיקום הצבת השלט. אם לא יסכימו, דרוש לקבל לידיך את פרוטוקול ועדת התמרור שאישר את הצבת התמרור הנ"ל, הניחוש שלי שאין לו כל תיעוד.

be_roo

New member
שלטים מן הסתם תקפים ממקום הצבתם והלאה

כמו שאי אפשר להציב תמרור מהירות ולטעון שהוא תקף קילומטר לפני מקום הצבתו, כך גם שלט המגדיר מקום חניה (אלא אם מדובר בחניות שאינן במקביל למדרכה) הבעיה שלך היא שהסימון ה-X על הכביש תקף בלי קשר לתמרור החניה לנכה. זהו למעשה תמרור בפני עצמו האוסר חניה במקום (תמרור ד-16).

למעלה