הצגה במחיר מוזל לחרשים מטעם בקול

ntuvc1

New member
הצגה במחיר מוזל לחרשים מטעם בקול

שלום לכם, קיבלתי היום את העלון של בקול וכתוב שם שאפשר ללכת במחיר מוזל להצגה של "קופסה שחורה" בתאטרון ירושלים . מבירור שביררתי אין בהצגה זו כתוביות אלא רק מכשירי אפ אמ שמחלקים בכניסה. השאלה שלי למה בקול עושה מבצעים רק להצגות בלי כתוביות כמו ההצגה האחרונה שהייתה שם "אשה, בעל בית"? ואיך הם חושבים שיעזור לנו מכשירי אפ אם אין כתוביות?????

צלף

New member
הם (בקול) צריכים לענות פה

אבל מה שאני יכול לומר מניסיוני בפעולות של בקול, שכתובויות מחייב עבודה ונוכחות של תמלילנית שתקליד את הנאמר על המחשב, ובשונה מה - FM שקונים פעם אחת את הציוד ומציבים אותו וזהו, כתוביות מחיבות התארגנות מראש וכיסוי הוצאות שוטפות. אבל יש מקום למתן אפשרות להתארגנות למתן כתובויות בהצגות מסוימות בהתאם לדרישה מראש

ntuvc1

New member
אבל יש בתי תיאטרון שכל ההצגות שלהם

מלוות בכתוביות כמו תאטרון גשר ביפו, אז למה לא לעשות את זה גם בירושלים .???? אבל זה לא נראה לך תמוה שדווקא להצגות בלי כתוביות הם משיגים לנו כרטיסים מוזלים???

noam_ma

New member
תגובה לצלף ונטובס

א. צלף - בהצגות אין דבר כזה תמלול אונליין. הכתוביות מוכנות מראש. ב. רק תיאטרון גשר מציג כתוביות ורק הצגות שלהם המוצגות בתיאטרון י-ם מלוות בכתוביות. ג. מי שיכול לשמוע, אין סיבה שלא ישמע טוב עם מערכת ה FM. ד. כשאתם מקבלים את ה FM בקופה, תבקשו לשבת קרוב. אם האולם לא מלא בחלק הקדמי, הם ישמחו למצוא לכם מקום בשורות הראשונות.

צלף

New member
ברצוני לציין שבבהצגות צל חולף וקמפס

שאורגנו בעבר ע"י בקול בתיאטרון חאן בירושלים: כן היה תמלול דינמי עם קלדנית לנאמר על הבימה (בנוסף למתרגמת לשפת סימנים). כך שאפשר להפעיל אמצעים דומים בהצגות אחרות אם יש דרישה... ה- FM הוא טוב לכבדי שמיעה, הוא משפר בהרבה את השמיעה, אבל הוא לא מושלם, במיוחד במקריים שהשחקן לא ליד המיקרופון.

hearing

New member
לגבי הצגות בתיאטרון ירושלים

ל"מאוהב1", הנה תגובה: קודם כל צלף צודק, בהצגות קודמות שבקול ארגן במחיר מוזל, בתיאטרון החאן, היו גם כתוביות וגם מערכת אינפרא אדום (בתיאטראות מתקינים מערכת אינפרא אדום ולא FM). בתיאטרון ירושלים אין מערכת קבועה לכתוביות, (מלבד הצגות של תיאטרון גשר). את הטענה הצודקת שלך כדאי להפנות לתיאטרון ירושלים. מומלץ שתכתוב להם משהו כמו: כל הכבוד שהתחלתם בפעילות ההנגשה, אבל אני מעוניין גם במערכת כתוביות מלבד מערכת השמע. מניסיוני אני למד שפניות של הציבור מאד מאד מסייעות. חבל שאתה כועס על בקול, שפועל כל הזמן על מנת שעוד ועוד מוסדות ציבור יהיו נגישים לאנשים כבדי שמיעה. נכון שהיינו רוצים שבכל תאטרון תהיה גם מערכת כתוביות, אבל מדובר בתהליך שלוקח זמן. צריך גם לזכור שהרוב המכריע של כבדי השמיעה נעזרים במערכת שמע ולא בכתוביות. זה לא סותר את העובדה שאתה בהחלט צודק שיש צורך גם בכתוביות. לידיעתך, מערכת כתוביות מותקנת גם בתיאטרון גשר. ומופעלת בכל הצגה! חברי בקול יכולים לקבל 30% הנחה בהצגות של התיאטרון. והנה יש לך עוד הזדמנות להנות מהצגה במחיר מוזל. אשמח לקבל העתק מפנייתך אל תאטרון ירושלים. בברכה, עידו ג

ntuvc1

New member
לעידו ג

עם כל הכבוד שאני רוחש לבקול, אני שואל את עצמי מדוע אני צריך לפנות כאזרח פשוט מן השורה לתאטרון ירושלים לבקש דבר כזה ולא שאתה תבקש בשם בקול. עם כל הכבוד אני מציע שתיישם את חלק מתפקידך ותעשה את זה בעצמך.... ודבר שני אין אני בא בטענות לבקול , זה נראה לי מוזר מאד שאתם דואגים להוזיל את המחירים בתאטרון ירושלים דווקא בהצגות שאין כתוביות, ההיגיון שלי אומר שאם תאטרון ירושלים היה רואה שבאים יותר אנשים להצגות עם כתוביות (ובינינו זה לא משנה להם כל כך שאנחנו באים בעיקר בגלל המחיר המוזל) אז זה היה מדרבן אותם להנגיש את שאר ההצגות ולו בשביל מעט החרשים שיבואו להצגות הנ"ל , כי במצטבר הם ירוויחו את זה.

milford

New member
עוד נקודה

בקול פועל הרבה וזה לא פשוט אבל יש עוד נקודה - כאדם חרש שלא יכול להעזר במערכת שמיועדת לכבדי שמיעה הכתוביות בהחלט תורמות אבל יחד עם זאת כשהלכתי להצגות בגשר לא הצלחתי להנות ממש מההצגות כי כדי לקרוא את הכתוביות עלי לשבת למעלה ואני גם לא רואה טוב ממש וגם הצורך לקרוא את הכתוביות שנמצאות בצד גורם למצב שבו אני עסוקה בלקרוא את הכתוביות ולא רואה כמעט את ההצגה...די מצחיק כי ההצגה היא הסיבה שבגללה הלכתי. בסוף החלטתי שחבל על הזמן והפסקתי ללכת להצגות עד שימציאו איזה פתרון לאדם חרש ושוב, מי שהוא כבד שמיעה - יכול להנות מההצגות ולחרשים - מה לעשות, אין אפשרות ממש להנות מדברים אלו עד שהטכנולוגיה תגיע לרמה כזו שתאפשר לנו גם כן להנות. ובינתיים, אני נהנית מדברים אחרים שכן יש לי אפשרות להנות מהם.

K u d z u

New member
לNTUVC1', סליחה אבל ---

התגובה שלך לא לגמרי ממוקדת במקום. מה זאת אומרת "שבקול ימלאו את התפקיד שלהם"?! הם עושים זאת, אבל היכולת שלהם מצטמצמת ככל שאני, אתה וכולנו נמנעים מלהביע את רצונותינו. הגופים שבקול פונה אליהם - כמו תאטרון ירושלים (ואל תחשוב שלא פנו אליהם. בהחלט פנו) לא יעשו דבר אם הם יחשבו שרק הנהלת הארגון של בקול רוצה שיהיו שם כתוביות. הם צריכים לראות שיש ביקוש מצד הקהל, וזה אומר פשוטי עם כמוני וכמוך. מכאן מתבקש - שתכתוב את המכתב שהציעו לך לכתוב. מה יש, זה עולה לך בכל כך הרבה זמן, מאמץ או כסף לכתוב ולשלוח אותו, עם עותק ל"בקול" כדי שידעו שמישהו עשה משהו וישתמשו בזה בפניות בעתיד?

ntuvc1

New member
ההערה שלך מקובלת עליי.

עדיין אני לא מבין למה בקול מסבסבד את ההצגות בלי הכתוביות זה כמו לתת הנחה של 50 אחוזים ממחיר כרטיס לעיוורים בשביל לראות סרט קולנוע....

0ne Man

New member
אני לא בטוח שבקול מסבסד את ההצגה

אני סבור שהם פשוט הגיעו לסיכום עם הנהלת התיאטרון, שלקויי שמיעה יוכלו לצפות בהצגה במחיר מוזל, ומי שמסבסד את ההנחה זה הנהלת התיאטרון עצמו. כפי שכבר נאמר, המאבק של בקול הוא בעיקר לעזור בהנגשה ללקויי שמיעה, על ידי פניות להנהלות התיאטרונות וכו'- וכדי שהמאבק שלהם יהיה אפקטיבי, הם צריכים להוכיח לתיאטרונות שמאחוריהם ניצבים לקויי שמיעה שמעוניינים לצפות בהצגות, ולכן הם זקוקים לכך שאתה ואחרים ישלחו מכתבים לתיאטרונות בבקשה להנגיש את ההצגות גם בתימלולים. אם אנו לקויי השמיעה לא נדע לבקש, אנחנו גם לא נקבל, ולא יעזרו כל הפניות של ארגון בקול!

hearing

New member
למה עיוורים לא יכולים לראות קולנוע?

דווקא יכולים. ותדע שיש עיוורים שבאים לסרטים עם מלווה שמספר להם מה מתרחש בסרט. והנה דוגמא מצוינת: בטקס ביום הנכה הבינלאומי, שארגנה נציבות שוויון זכויות, חילקו אוזניות FM לעיוורים בזמן הופעה של להקת המחול והעיוורים יכלו לשמוע את תיאור המופע באוזניות... צא ולמד עידו ג

sari66

New member
עיוורים שבאים לסרט עם מלווה ?

לא נראה לי שמלווה יוכל לתת "תרגום סימולטני" לעיוור בעת הקרנת סרט באולם - אלא אם כן לא יהיו עוד צופים שם... זה קצת מפריע, לא? האמת במציאות של היום כשהאולמות כמעט ריקיים אז אין בעיה גדולה למצוא מקום שאתה יכול לתרגם או לפטפט בלי שזה יהיה באזן של השכן שלך. אותי מעצבנים דווקא הפופקורנים שאוכלים לידי.

צלף

New member
הנקודה הזאת הפריעה לי בזמן ההצגות

בתיאטרון חאן ירושליים, כלומר אי יכולת להסתכל בבת אחת לשני כיוונים... אין לי פיתרון קסם למצב הזה, יש לי כמה רעיונות טכניים שביצועם יקר כמו למשל: 1) תצוגת המילים תהיה משני צידי הבימה, ככה שלא יהיה צורך להסתכל לכיוון אחד כל הזמן. 2) יותר יעיל אולי כמו בכתובויות בטלויזיה הכתוביות יהיו או מעל ההצגה או על מסכון קטן למטה לרוחב הבימה מתחת להצגה ככה שיהיה אפשר לראות את זה כמו כתוביות בטלויזיה (והבימה צריכה להיות גבוהה מהרגיל). 3) מדע בדיוני - מציאות וירטואלית- קסדה שמציגה לך כתוביות מדומות... 4) לראות את ההצגה לבושים בחלוק בית בוידאו עם כתוביות למטה...

למעלה