הצגה של מוצרים באינטרנט

דלילה12

New member
הצגה של מוצרים באינטרנט

אני רוצה לברר סוגיה משפטית. אני מקווה שאני בפורום הנכון.

אני עתידה להקים אתר סחר. פניתי לסוכנים בתחומי. המוצרים הם מוצרים מקצועיים. שנמכרים בשוק "האמיתי" רק אצל בעלי מקצוע. באינטרנט ניתן להשיג את המוצרים די בחופשיות. לאחר ברור עם חלק מהסוכנים - חלקם מתנגדים בתוקף לצורת השיווק הזה. האם מבחינה חוקית במידה ואני משיגה אותם בדרך אחרת ..האם אני מסתכנת משפטית?

האם יש חוק ברור בעניין?

תודה וחג שמח

מה זה "מתנגדים בתוקף"?

הם צועקים עלייך?
הם חוסמים לך את הדרך למשאית עם הסחורה?
לאיזה צורך פנית אליהם? מה ציפית שיענו לך?
אם ברחוב מסויים יש חנות נעליים ואת רוצה לפתוח באותו הרחוב חנות נעליים שלך, את תלכי לשאול את בעל החנות הותיקה מה דעתו?
ואם כן, ונניח הוא יגיד לך שהוא מתנגד בתוקף, מה תעשי?
מבחינה משפטית, קיים חוק יסוד: חופש העיסוק. זו נורמת היסוד.

1. עקרונות יסוד

זכויות היסוד של האדם בישראל מושתתות על ההכרה בערך האדם, בקדושת חייו
ובהיותו בן-חורין, והן יכובדו ברוח העקרונות שבהכרזה על הקמת מדינת
ישראל.

2. מטרה

חוק-יסוד זה מטרתו להגן על חופש העיסוק כדי לעגן בחוק-יסוד את ערכיה של
מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.

3. חופש העיסוק

כל אזרח או תושב של המדינה זכאי לעסוק בכל עיסוק, מקצוע או משלח יד.

4. פגיעה בחופש העיסוק

אין פוגעים בחופש העיסוק אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל,
שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש, או לפי חוק כאמור
מכוח הסמכה מפורשת בו.

ברור שיש חוקים שמגבילים מכירה של מוצרים שונים, למשל תרופות, למשל חלקי חילוף לרכב, אם למישהו מהסוכנים יש טענה המבוססת על חוק או על תקנה או על צו או על נורמה ספציפית אחרת, יתכבד ויצביע עליה ואז אפשר יהיה לבדוק אם הוא צודק או לא.

בהמשך לדברי דורון

סביר מאוד להניח שאותם סוחרים יפעלו כדי למנוע ממך לפעול כפי שאת מציינת באמצעים היותר פרקטיים שהחוק מעמיד לרשותם, ואלו בעיקר דיני סימני מסחר וזכויות יוצרים.
יקצר המקום מלתת הסבר מקיף בנושא אך ככלל סימני מסחר מינים על שמות ולוגואים וזכויות יוצרים על טקסטים וצילומים (שאני מניח שתעשי בהם שימוש).
ישנן אפשרויות להתגבר על הבעיה הזו או לפחות לצמצם אותה, אבל הן תלויות באופן הספציפי בו תפעלי.
ככלל, שיווק ויבוא מקביל אינו אסור אלא מותר, במגבלות.
אנא צרי קשר עם עו"ד מומחה המקובל עליך שיסביר לך יותר לעומק מה שלא ניתן לעשות באינטרנט. חבל שתסתכני בתביעה של מאות אלפי ש"ח וצווי מניעה אחרי שתקימי את העסק.

למעלה