הצגות וזכויות יוצרים

N o k i

New member
הצגות וזכויות יוצרים

שלום! אני אשאל שאלה שיש לי תחושה שנשאלה פה כבר אי פעם, אבל כלי החיפוש בפורום לא העלה דבר לצערי. אז אני מתנצלת מראש.
התחלתי לעשות מדי פעם תאטרון בובות בימי הולדת של ילדים :) זה כיף מאוד! ואני מכינה לעצמי את הבובות. מבטיחה להעלות תמונות בקרוב.
אני רוצה להתפתח ולעבוד בזה יותר, אני רק חוששת מבעיה של זכויות יוצרים, מפני שההצגות שלי מבוססות על ספרי ילדים קיימים.
האם אכן יש לדאוג לכך? אני לא מציגה בתאטראות אלא בבתים של אנשים מול קבוצות קטנות של ילדים. האם זה חוקי ותקין?

תודה!:)
נועה

שלום נועה - נוקי

תחושתך היתה מוצדקת!
אכן עסקנו בנושא המוווון פעמים ובהרחבה.
הייתי שמח להפנות אותך לפחות לחלק מההודעות ההן, אלא שמשום מה חיפוש ההודעות בראש הדף אינו עובד משום מה...

אני אנסה לברר את הנושא עם הממונים ומקווה שימצא הפתרון.
עד אז אענה לך בקצרה לפחות על השאלה הספציפית שהעלית.
זכויות יוצרים על סיפורים מתוך ספרי מקור נדרשות בכל מקרה

זה לא משנה אם את מופיעה במתנ"סים, גני ילדים, בתי ספר, ספריות, ימי הולדת או כל מקום הופעה אחר

בכל מקרה נדרש אישור בכתב מהסופר\ת או מיופה כוחם שמטפל בענייניהם.
ישנם יוצרים שישמחו לתת לך אישור כזה, בדר"כ תדרשי לשלם כסף על השימוש, אבל ישנם יוצרים רבים שאולי תופתעי לשמוע שיסכימו מבלי לבקש על כך שום דבר מלבד הזכרת שמם ככותבים.
ישנם כאלה שמתחכמים ע"י שינוי השם, אני ממש לא ממליץ על כך, במיוחד אם אתה מכבד את עצמך!
זה אולי יכול לעבוד לזמן מה, אך ברגע שזה יתגלה (וזה תמיד קורה במוקדם או במאוחר...) התוצאה יכולה להיות מאוד לא נעימה ולעלות ביוקר.

אני מניח שאם כפי שכתבת, רק התחלת אז כנראה שהרפרטואר שלך עדיין לא גדול ואולי זה הזמן לשנות כיוון בהצגות הבאות
כל אגדות הילדים המפורסמות של האחים גרים, הנס כריסטיאן אנדרסן וכדומה - אינן דורשות זכויות יוצרים וכל אחד יכול לעשות אותן,
כך גם עם משלים, סיפורי עם ויש לא מעט ספרים וסיפורים שכבר אין עליהם זכויות.
כמובן שתמיד את יכולה להציג הצגות ע"פ סיפורים ועלילות מקוריות שלך.
מקווה שעזרתי לך להתחיל להבין את התמונה

כולנו נשמח לעמוד לרשותך בשאלות ועצות נוספות ככל שתירצי ותצטרכי.
אני בטוח שכמוני, גם שאר הבובנאים בפורום מזדהים עם הכייף שלך לעסוק בתחום הקסום הזה!!!
מחכים בציפייה לראות תמונות של הבובות, התפאורות וכל מה שאת מכינה.
והכי חשוב:
ברוכה הבאה לפורום שלנו

יהבוליק

New member
ברוכה הבאה!

הגעת מקום הנכון, אנחנו חמודים, ובדרך כלל גם ממש אדיבים

ספרי לנו עלייך

בהצלחה בהצגות

ושוב ברוכה הבאה!
יהב

למעלה