הצגת פריטים באתר

matanzdk

New member
הצגת פריטים באתר

שאלתי היא די טריויאלית אך אינני יודע מה התשובה. האם ניתן להציג באתר שלי פריטים, כולל תמונות, (פריטי אופנה למשל) למכירה ללא יצירת קשר עם היצרן? נניח שאני קונה במחיר מלא בחנות ומוכר באתר במחיר גבוה יותר. מותר? צריך הסכם או אישור כלשהו מהיצרן כדי למכור את הפריטים שלו? רב תודות.
 
הצגת פרטים

באופן כללי, , מותר להציג מידע. מידע הוא נחלת הכלל. ראה הסברים על המונח מידע בשרשור אחר בדף הקדמי של הפורום. צילומים של מוצרים אינם מידע.עניין הצילומים לא כ"כ טריוויאלי, צריך לבדוק גם למי זכויות היוצרים בצילום, האם קיבלת ממנו רשות או אולי אתה צילמת (או אדם מטעמך) ואז זכות היוצרים שלך, אולם צריך לבדוק גם אם אין פגיעה בסימן מסחר או בסימן רשום. למכור יותר ביוקר, אם זה לא מצרך שיש עליו פיקוח ואתה לא עובר על המחיר שבצוו, ולא חתמת על הסכם האוסר, אין בעיה מספרים שזו מהות המסחר, לקנות בזול ולמכור ביוקר.
 

sh a ch a r

New member
האם יש פה בעיה של סימני מסחר?

בוא נניח, לצורך הדיון, שהוא מוכר חולצות שיש עליהן לוגו של החברה שייצרה אותן. בוא נניח עוד שהלוגו הוא סימן מסחר רשום. האם אז יש בעיה? על פניו, כל עוד הוא לא מוכר חולצות מזוייפות, אלא חולצות שאכן יוצרו ע"י מי שזה לא יהיה, זה שהוא צילם חולצה אמיתית שיש לו, וזה שהחולצה מכילה לוגו, לא אמור להיות פרסום מטעה. אני טועה? שחר
 
תלוי מה הוא מוכר

בוודאי שלא כל שימוש בסימן מסחר הוא הפרה. פקודת סימני מסחר [נוסח חדש], התשלב-1972 מגדירה בסעיף 1 את המונח "הפרה" כדלקמן: "הפרה" - שימוש בידי מי שאינו זכאי לכך - (1) בסימן מסחר רשום או בסימן הדומה לו, לענין טובין שלגביהם נרשם הסימן או טובין מאותו הגדר; (2) בסימן מסחר רשום, לשם פרסום טובין מסוג הטובין שלגביהם נרשם הסימן או לשם פרסום טובין מאותו הגדר; (3) בסימן מסחר מוכר היטב אף אם אינו סימן מסחר רשום, או בסימן הדומה לו עד כדי להטעות לענין טובין שלגביהם מוכר הסימן או לענין טובין מאותו הגדר; (4) בסימן מסחר מוכר היטב, שהוא סימן מסחר רשום, או בסימן הדומה לו, לענין טובין שאינם מאותו הגדר, ובלבד שיש בשימוש זה כדי להצביע על קשר בין הטובין האמורים לבין בעל הסימן הרשום ובעל הסימן הרשום, עלול להיפגע כתוצאה משימוש כאמור; הפקודה קובעת את זכויות בעל הסימן בסעיפים 46 ו 46 א. זכות לשימוש ייחודי 46. (א) רישומו התקף של אדם כבעל סימן מסחר יזכה אותו לשימוש ייחודי בסימן המסחר על הטובין שלגביהם נרשם הסימן ובכל הנוגע אליהם, בכפוף לכל תנאי וסייג הרשומים בפנקס. (ב) היו כמה בני-אדם רשומים כבעלים של סימני מסחר זהים, או זהים בעיקרם, לגבי טובין זהים, יהיו זכויותיו של כל אחד מהם כאילו היה הבעל הרשום היחיד של הסימן, אך לא יזכה הרישום איש מהם לעומת רעהו לשימוש ייחודי בסימן המסחר אלא במידה שהרשם או בית המשפט העליון קבעו לכל אחד את זכויותיו. שימוש ייחודי בסימן מסחר מוכר היטב (תיקון התש"ס) 46א. (א) סימן מסחר מוכר היטב אף אם אינו סימן מסחר רשום, יזכה את בעליו בשימוש ייחודי בסימן לענין טובין שלגביהם הוא מוכר היטב בישראל או לענין טובין מאותו הגדר. (ב) סימן מסחר מוכר היטב, שהוא סימן מסחר רשום, יזכה את בעליו בשימוש ייחודי בסימן גם לענין טובין שאינם מאותו הגדר, אם השימוש בסימן על ידי מי שאינו בעליו עשוי להצביע על קשר בין הטובין האמורים לבין בעל הסימן הרשום, ובעל הסימן הרשום עלול להיפגע כתוצאה משימוש כאמור. ואילו בסעיף 50 קיימות הוראות לגבי מתן רשות שימוש. רשות לשימוש בסימן (תיקון התש"ס) 50. (א) רשאי בעל סימן מסחר רשום להרשות לאדם אחר (בפקודה זו - בעל רשות) להשתמש בסימנו לענין הטובין שלגביהם רשום הסימן, כולם או מקצתם. (ב) לא יהיה תוקף לרשות אלא אם נרשמה לפי הוראות סעיף זה, ורשאי הרשם לרשום אותה בכפוף לתנאים ולהגבלות שייראו לו. (ג) כל עוד בעל רשות משתמש בסימן לענין הטובין במהלך עסקו בהתאם לרשות ובכפוף לתנאים או להגבלות שבה, יראו את זכות השימוש בסימן בידי בעל הרשות כשימוש ייחודי בידי בעל הסימן. (ד) הרשם רשאי לרשום רשות, אם הוכח להנחת דעתו שהשימוש בסימן המסחר לענין הטובין שלגביהם מתבקש הרישום אינו נוגד את תקנת הציבור ואין בו כדי להטעות. ואולם לא כל הצגה של הסימן הרשום מהווה שימוש בו.
 
למעלה