הצגת תעודה למאבטח משרד ראש הממשלה

abuRba

New member
הצגת תעודה למאבטח משרד ראש הממשלה

אתמול טיילתי בגן הורדים בירושלים ושמתי לב כי מאבטחי בניין ראש הממשלה (הנמצא בסמוך) מבקשים תעודות מאנשים שהיו בגן (כולל גננים שעבדו שם באותה עת) אחד מהמאבטחים בא וביקש גם ממני. לטענתו זה שטח בו מותר לו לבקש תעודה (למרות שלא ראיתי שילוט מיוחד והמקום הוא גן ציבורי בקרית הממשלה). היתה לי הרגשה שהם מתרגלים פרוצדורה מסויימת כי הוא גם העביר פרטים בטלפון ובדק את רישומי במחשב. בכל מקרה, מעניין אותי לדעת האם זה היה בסמכותו לבקש ממני תעודה מזוהה ולתחקר אותי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בד"כ זו סמכות שוטר אך יש נוספים בעלי הסמכה לזה

בכל מקרה אתה יכול לברר בשב"כ, אתה רשאי גם להתלונן אצל נציב קבילות הציבור במשרד ראש הממשלה.
אם אינך חושב שלמבקש התעודה יש סמכות אתה רשאי שלא להציג בפניו תעודה ולראות איך זה יתפתח (כמובן תוך לקיחת סיכון שמישהו בעל סמכות עיכוב יעכב אותך לתחנת משטרה.
ולעניין הרגשתך בקשר לתרגול - כשמבקשים ממישהוא תעודה זה לא כדי להציק לו אלא כדי לבדוק אותו והבדיקה נעשית ע"י בדיקת מספר הזהות בעזרת מחשב,

abuRba

New member
המחשבה על תירגול היתה כי בדקו את כל האנשים שם כולל גננים שזה

מקום עבודתם.
תודה על התשובה. מעניין איך איש פשוט יכול לדעת האם הוא צריך להציג תעודה או לא

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
איך איש פשוט יכול לדעת

איש פשוט יחליט אם הוא רוצה לריב או לסיים בשקט.
איש פשוט יחשוב אם להסתכן בהסתבכות .
-
לאנשי בטחון יש סמכויות, לעיתים הם חורגים מהן, לעיתים הם בלחץ (הם ודעים קצת יותר ממך מה המצב אבל לא הרבה יותר) זמן - אז פעל לפי הנחיותיהם, אל תיכנס לעימותים (אלא אם יש לך מה להסתיר - ואז - קח את הרגליים על הכתפיים והסתלק מהמקום)

אחת מהשיטות של גורם עוין להתמזג בשטח

היא להתחזות למי שעובד במקום, או אפילו להיקלט באמת כעובד.
(גם יגאל עמיר היטעה את השומרים לחשוב שהוא נהג שמחכה לבוס ).

למעלה