הצדעה ליגאל טריקי

אליק 31

New member
הצדעה ליגאל טריקי

יגאל טריקי הופיע כמרקיד מחליף באחת ההרקדות הנחשבות של אזור המרכז.
הרוקדים כבר רגילים לכך, שהמרקיד הקבוע שלהם הולך לנפוש ( לנפוש? זה לא כ"כ מדוייק...) מדי שנה בשנה, באתרי סקי בחו"ל

המרקיד הקבוע נותן יד חפשית למרקידים המחליפים, לבצע את הרפרטואר של המרקיד המחליף,
או עכ"פ, כך זה נראה
ואכן, יגאל עצר את ההרקדה, כדי ללמד את ריקוד הזוגות החדש של שלמה ממן: "לא ממהר".
כבר למדנו את הריקוד הזה. אצל מרקיד אחר.
אבל אני חייב שוב לציין לשבח מרקיד כמו יגאל טריקי
וגם מרקידים אחרים כמוהו
שכאשר הם מלמדים ריקוד, הם עושים זאת בשופי, בנחת, בלי להילחץ,
מוצאים לנכון להדגיש את הקטעים הקשים בריקוד.

צר לי על מרקידים אחרים
שנכנסים ללחץ בכל פעם שהם מלמדים ריקוד, ועושים זאת בחפזה, ונראה כי הם נכנסים למצב של stress
בכל פעם שהם מלמדים ריקוד.
מה קרה???

יגאל מלמד מצוין

הוא גם יודע להגיד את הצעד הבא ברצף לאורך ריקודים רבים
לא נתקלתי בעוד מרקידים שיודעים לעשות את זה

משהא11

New member
איני נוהג לכתוב בפומבי ולקבוע מי המרקיד המלמד הטוב.על יגאל-

לידיעתכם - יגאל טריקי עוסק שנים רבות בתפקידי ניהול ולימוד בקורס למרקידים באוניברסיטת תל אביב, רוב הזמן עם ספי אביב מבכיר המדריכים בארץ אם לא הטוב שבהם, אשר נמצא בתחום העיסוק של גדי ביטון. שם לומדים את כל המונחים
שבריקוד ועם השנים זה חודר לדם.
עד כמה השניים האילו חיוניים ומוצלחים אולי תמצאו בסיפור זה.
אני רוצה לציין שאת הדברים שאני כותב כאן שמעתי חלק מהמעורבים עצמם וחלק מאחרים ותיתכן טעות קלה במינוח או אי דיוק.
ודאי ראיתם בשנתיים האחרונות את יגאל טריקי בא הרבה להרקדות בכל חלקי הארץ אחרי שנים שכמעט לא נראה בהרבה
מקומות עקב עיסוקיו ב"ארגונו של גדי ביטון" ובהכשרת מרקידים באוניברסיטה.
לפני כשלוש שנים לאחר ששספי אביב כבר בחר ובחן מועמדים חדשים וערך תכנית עבודה שנתית !! "באה התערבות מלמעלה", ורצתה לשנות דברים. ספי אביב הוא איש הגון, ישר ובעל עקרונות שלא מתעסק אלא בשטח המקצועי ושונא קומבינות. הוא כמובן לא הסכים וויתר על תפקידו יחד עם יגאל טריקי ועזבו את המערכת אחרי שנים רבות.
שנתיים אחרי, כשראו "בעלי המאה" כמה התדרדר המצב בקורסים מיהרו והחזירו את ספי אביב ויגאל טריקי לתפקידם הישן חדש ומשנה זו הם שוב מעבירים את הקורס למדריכים חדשים באוניברסיטה.
נאחל להם הצלחה
ריקודים שמחים ובריאים
אורי גבעוני

rak dan

New member
אליק לא ממהר י. טריקי י. שיקר, והצעד החסר

אליק ידידי רק 0 0 0 6 ! ! אכן ששת אלפים ריקודי עם, ועדיין לא רואים את הקצה של המכה הזאת שלנו. אז ביננו מה זה משנה עוד צעד אחד קטן לכאן או לכאן.
מאחר וכנראה שלא למדת את הריקוד "לא ממהר" אצל "המאסטרו" ש. מרדכי. ואולי גם לא צפית במצגת הדגמה של אלעד שטמר ברעננה. סביר שהחסרת צעד ביחד עם רוקדים אחרים, וכלל אינך מודע לכך.
הצעד החסר ! כשהבן מוליך את בת הזוג בשמאלו אל מאחריו הוא אמור להושיט את ידו הימנית מאחורי גבו ולאחוז בידה הימנית של בת הזוג, ולסכל את רגלו השמאלית לימין מאחוריו. הסיבה לצורך באחיזת הידיים, שבסיכול לאחור העמידה של הבן היא על רגל אחת איננה יציבה. למעשה מכל 3 בנות הזוג שלי לריקודים, נאלצתי לבקש שוב ושוב שיושיטו לי את ידן לסייע לבצע את הסיכול לאחור בריקוד הזה. שמתי לב שרוקדים רבים וטובים כלל אינם נותנים ידיים, וכמובן מחסירים את הצעד שהוא מיוחד ומשנה את כל התנועה הזוגית בריקוד.

מציע לך להבא, לא להתלהב מכל חיפוף מצוי של ריקוד.

אליק 31

New member
רק דן ידידי, תודה על ההערה. לא ידעתי שאתה מבית שמאי

אבל הערה לי אליך:
למה להקפיד בזוטות?
עד שאנחנו מתווכחים מה נכון, הריקוד כבר יחלוף מהעולם, ולנצח נצחים
ואפילו אם מדובר בריקוד זוגות של שלמה ממן הכשרוני.

משהא11

New member
נכון סיון יקרה חכמה וידענית, תודה ! בשביל מה יש חברים טובים?

EC467

New member
המרקידים הוותיקים רגילים עוד מהעבר להרקיד בנחת ,בסבלנות

ובדיוק
ולא אצה להם הדרך כמו המרקידים הצעירים
שרוצים להספיק כמה שיותר.

למעלה