הצד הפחות נעים של הסטטיסטיקה

LaVieBoheme

New member
הצד הפחות נעים של הסטטיסטיקה

היי כולם, אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לשתף קצת במה שעובר עלי בחודש האחרון.
לפני חודש בדיוק וגם חודש בדיוק אחרי הניתוח התחלתי להרגיש לא טוב וקצת עלה לי החום. זה הגיע אחרי תקופה די ארוכה שהיה לי מאוד קשה לאכול ולשתות אבל לא ממש יחסתי לזה חשיבות כי תיארתי לעצמי שככה זה אחרי ניתוח וצריך להתרגל.
בהמשך הופיעו גם כאבים בכתף אבל אני בכלל חשבתי שסתם נתפס לי משכיבה ממושכת מול הטלויזיה.
אחרי כמה ימים שחיכיתי שהחולשה הכאבים והחום יעברו והם לא עברו הרמתי טלפון לדר סובחי שניתח אותי; כשהוא שאל אותי האם יש לי גם כאבים בכתף הופתעתי והבנתי שמשהו יכול להיות לא בסדר. הוא ייעץ לי להגיע למיון למחרת אבל באותו לילה המצב החמיר והתחלתי להקיא אז נסעתי יחד עם אבא שלי למיון.
אחרי לילה במיון שכלל הרבה המתנה וסדרת בדיקות ביניהן CT אשפזו אותי במחלקה כירורגית ומאז אני כאן.

התפתח לי זיהום צמוד לקו הסיכות שהיה צריך לנקז, תוך כדי התפתח קושי גדול עוד יותר באכילה ושתיה והמון בחילות והקאות.
שלושה שבועות של טיפול אנטיביוטי אינטנסיבי, נקזים כואבים, המון המון המון כאבים ואחריהם עדיין לא יכולתי לאכול.
עברתי גם גסטרוסקופיה והרחבה של הכניסה לקיבה, פרוצדורה שאולי אצטרך לחזור עליה עוד פעם או פעמיים.

בגלל שלא אכלתי במשך המון זמן (ומה שאכלתי הקאתי) הגוף שלי ניצל את כל מקורות האנרגיה והגעתי למצב של חולשה נוראית עד שהחליטו לתת לי הזנה תוך ורידית שאני מקבלת כבר כמה ימים וממש אוששה אותי והחזירה לי אנרגיות. מה שכן, זה רק פתרון זמני ומתישהו אצטרך לחזור לאכול לבד ואני מקווה מאוד שזה יקרה בקרוב ועוד יותר מקווה שזה לא ילווה בבחילות והקאות כמו מקודם

ומה הרופאים אומרים? לחכות בסבלנות. מהיום שהגעתי לכאן זו המילה ששמעתי הכי הרבה- סבלנות.
בימים אלה אני קצת יותר מאוששת ואופטימית ולכן גם היו לי הכוחות לפרסם את כל זה, גם כי אני יודעת שאקבל תמיכה וגם כדי לספר קצת על הצד הפחות נעים של הסטטיסטיקה שחייבים להיות מודעים אליו ושאני לא יחסתי אליו יותר מדי חשיבות לפני הניתוח.

זה היה ארוך ותודה למי שקרא, אשתדל להמשיך לעדכן.
שבת שלום

קוביd1

New member
מצער לשמוע על מצבך

מקווה שהכל יהיה בסדר בסופו של דבר.יש מקרים בכל הליך כירורגי שיש סיבוכים ,הסטטיסטיקה לא מעניינת ,הבעיה שלך היא 100 אחוז בשבילך, והסבל רק שלך, מה שנשאר לי לאחל בריאות שלמה

קובי

galגל555

New member
צר לי לקרוא מה עובר עלייך

חשוב מאוד לדעת שבכל הליך ניתוח יש סיכוי / סיכון כלשהו לסיבוכים וכל אחד מאיתנו שעבר את הניתוח מקווה שלו זה לא יקרה
המחשבה שזה קרה לך אכן מהווה עבורך 100 אחוז של המקרים...

קשה לשמוע על הסבל שאת עוברת ומאחלת לך מכל הלב לעבור את הכל במהרה להחלים ולהתחיל להנות מהירידה במשקל
המון בריאות, כמה שיותר מהר!!!

תעדכני אותנו ...

רקפת68

New member
שלום חמודה

הצטערתי מאוד לקרא את מה שעובר עליך.
ולא נותר לי אלא לנסות לחזק אותך ולאחל לך ימים קלים ויפים שיגיעו במהרה.
אני בטוחה שמקרה מצער זה שהלוואי ולא היה קורה אכן ילמד אותך סבלנות מהיא ויהיה עוד כלי בארגז הכלים שלך
לחיים.
ברכות ואיחולים לימים של שקט.

יפית19561

New member
רק בריאות

היי נועה, היכן את מאושפזת?
מי תומך בך?
האם אפשר לעזור לך במשהו, פרט לתמיכה וירטואלית?
מאחלת לך התאוששות מהירה והרבה בריאות.

טלי 1912

New member
מקווה שתחלימי במהירות..

אני מאחלת לך ךשוב במהרה לחיים רגילים.
אנא עדכני אותנו.... בעת הצורף...

ליבי3617

New member
מצטערת לשמוע

כמו שאמר קובי, הסטטיסטיקה של מי שעובר מה שאת עוברת היא מאה אחוז.
אגב שמעתי על עוד מישהי שעברה ניתוח לפני שנתיים ועברה בדיוק את אותו דבר.. היא אמרה שגילו אצלה משהו "חריג" של זיהום בקו הסיכות.
אצלה לא גילו את זה כל כך מהר והיא עברה ניתוח חוקר וכל מיני.

אם זה רק זיהום בקו סיכות למה צריך הרחבה? הקיבה גם צרה יותר?
את אמורה לשתות בנוסף על ההזנה שאת מקבלת?

אשמח לעדכון
ומאחר שאני עובדת לא רחוק מאיכילוב (ואני מנחשת ששם את נמצאת) אוכל לקפוץ אלייך אם תרצי.

חנה101010

New member
החלמה מהירה

מצער מאוד לשמוע. מאחלת לך החלמה מהירה ושלמה.
תשתפי בבקשה אם אנחנו יכולים לסייע או לבקר.

אליה1

New member
מקוה שכל יום שעובר ממשיך להשתפר

כשתעברי למזון אמיתי תבררי אם אומפרדקס ו/או פראמין
יעזרו לך בתהליך.
החלמה מהירה ותרגישי טוב!!!
אליה

LaVieBoheme

New member
תודה רבה לכולם

באמת באמת תודה, אני מרגישה קצת יותר טוב ומקווה שבקרוב אוכל באופן עצמאי לגמרי, כרגע אני מנסה לאט לאט ובמקביל ממשיכה לקבל הזנה לוריד.

מחמם את הלב לראות את התגובות שלכם ואת הנכונות שלכם לעזור, יש לי תמיכה גדולה מאוד מהמשפחה שלי ככה שאני מסודרת.
שוב, תודה.

למעלה