הצד הרוחני שבדבר

Lentochka

New member
הצד הרוחני שבדבר

אנשים יקרים, ברצוני להגיד משהו, ומי שמסכים איתי, אשמח לתגובות אני יודעת שחלק מכם יגידו "זה שטויות", ואולי ירעיפו עלי תגובות חריפות וחלק יסכימו אותי. מי שחי את החיים לא רק בצד החומרי, בוודאי יודע שכל מה שקורה בחיים - לא קורה סתם אני לא אגיד ש"הכל קורה לטובה", כי אנשים לא מבינים את ה"סוד" המסתתר מאחורי אימרה זו. הרי רוב האנשים חיים חיי חומר ואינם מבינים את משמעותם הרוחניות של התקריות בחיינו.. גלעד נחטף ונמצא בשבי, זהו התיקון שלו בחיים האלה: בצד החומרי - סבל וצער. בצד הרוחני - טיהור הנשמה. טיהור הנשמה מתבצע רק בדרכי צער חומריים וסבל פיזי. כמעט כל האנשים הטובים וההולכים בדרכי האל זוכים להרבה מאוד צער וסבל בחייהם. אתם בוודאי חושבים: "אבל מדוע האנשים הטובים צריכים לסבול כלכך הרבה, והאנשים הרעים נהנים מהחיים"? הסיבה היא, שהאנשים הטובים חיים את חייהם "לא בהסכמה". הם אינם מרוצים ממה שיש להם, רוצים שיהיה להם יותר ממה שיש להם ומתלוננים על כל מה שמפריע ולא הולך. אלוהים מעמיד אותנו בתנאים מסויימים שאנו מקבלים עם היוולדותינו. הוא נתן לנו את החיים, ואת התנאים בהם אנו נחייה אותם. האחד נולד עני, השני נולד לאב אכזרי שמתעלל בו, השלישי נולד למשפחה שנטשה אותו וכו'... כאשר אנו לא מסכימים עם תנאים אלו שניתנו לנו ע"י אלוהים, ודורשים שינוי, מבלי להבין ששינוי זה לא יינתן מבלי שנטהר את נשמתנו לרמה כזו שכן יגיע לנו שינוי, *אלוהים מעניש אותנו בצרות נוספות*. כאשר נלמד להגיד *תודה* על מה שכבר יש לנו (כי יש אנשים שאין להם את מה שיש לך), ונסכים עם תנאיי החיים שניתנו לנו, כי זה היה רצון האל מלכתחילה, כי רק כך נוכל להגיע לטיהור הנשמה... עלינו קודם להסכים עם מה שיש, לא רק במודע, אלא בתת-המודע, *ורק אחר כך לבקש שינוי*. כל האנשים שאנו פוגשים במהלך חיינו יועדו כדי להעביר אלינו מסר כלשהו, כדי לעזור לנו בטיהור נשמתנו. כך שאם מישהו קילל אותך, פצע אותך, העליב אותך, או גנב ממך כסף, הרי אתה מקבל את זה כמעשה מרושע, במובן החומרי. מהצד הרוחני, אותו אדם שעשה לך מעשה רע בא ללמד אותך כי עדיין לא השלמת את מסע טיהור הנשמה וכי חיי אתה בחוסר הסכמה עם העולם, וכי מידת גאוותך המסקנה היא, ועד כמה שזה נשמע טיפשי: אמור לעצמך תודה בלב, על כל מי שאי פעם צעק עלי, קילל אותי, דחף אותי, היכה אותי.. כי בזכותם ודרכם אני יודע שנישמתי ראויה ל"ביקורות" אלו.. בקשר לגלעד (או כל מי שאי פעם חווה סבל דומה), זהו מסע טיהור הנשמה שלו בחיים הגשמיים האלו. אני יודעת שזה נשמע הכי אכזרי עלי אדמות, אבל גלעד צריך להודות לאל על כך, ששלח לו את האנשים החוטפים האלה, שהופיעו בחייו כדי לעזור לו במסע טיהור את נשמתו. ההחלטה אם גלעד ישאר בחיים או לא - תלויה רק בו, ולא בחוטפים. ככל שימשיך לחיות בחוסר הסכמה עם מה שקרה לו, כך גדלים הסיכויים שלא ישאר בחיים. הוא חייב להבין שמה שקרה לו משקף את מצבו הרוחני. הלוואי ויכולתי למסור לגלעד: "גלעד, הודה לאלוהים על מה שעובר עליך, ואל תכעס, כי זה רצונו, כי זהו המסע לטיהור נשמתך". *********** חברים יקרים, לכל דבר יש סיבה.

זה עניין בין גלעד לבין עצמו

אני מקבל את זה שכל דבר שקורה לנו הוא שיעור ותיקון שיש להודות עליו. אלא שמדובר בעניין אישי, עניין שבין אדם לבין עצמו ועל האופן בו הוא לוקח אחריות על חייו ומה הוא עושה עם באופן פנימי עם הסיטואציה החיצונית. אין להשליך מהשיעור האישי של אדם מסויים על השיעור שלנו כחברה ועל האחריות שלנו לעשות את הדבר הנכון. בצד השיעור הרוחני הפרטי של גלעד יש את השיעור הפרטי של כל אחד מאיתנו ואת השיעור שלנו כחברה, ויש לזכור תמיד שלמרות היותנו ישויות נפרדות אנו גם קשורים זה לזה ומשפיעים זה על זה.

ראשית בל נכניס לפה את נושא האלוהים..

לכל אדם יש את הבחירות שלו בחיים האלו גם לטוב וגם לרע..האם גלעד בחר להחטף ??האם גלעד בן אדם טוב או רע? האם יש בעולם הזה מושג טוב ומושג רע..ומי קבע שמה שטוב לאחד הוא אכן טוב ??המושגים הגשמיים שאליהם הורגלו בני האדם לשפוט דברים הינם בסופו של דבר לא נכונים..אולי עצם העובדה שגלעד שבוי בכלאו חוסך ממנו דברים אחרים במקום אחר..או אפילו גורם לו לחיות חיים יותר ארוכים ..אז נאמר שהכלא הוא דבר טוב עבורו כי הוא הצלה..אך מאידך הוא כלוא מסוגר סגור חסום לא יכול לנוע בחופשיות עבור אחרים זה ניראה רע ואכן מבחינת התפיסה של בני האדם זה רע..לכן לפני שבאים בכלל לדבר על המושגים גמשי רוחני אלוהים צריך בכלל להתחיל להבין את העולם בצורה קצת אחרת... אומנם כתוב בתורה צדיק ורע לו רשע וטוב לו אך בסופו של דבר נאמר צדיק באמונתו יחייה ואנחנו מפרשים אדם באמונתו יחייה הווה אומר שכל אדם ואדם בעולם הוא צדיק גם על הרשע וגם על הטוב...אדם שלא צריך להיות בעולמנו לא יהיה בו ..אדם שסיים את הגלגול והתיקון שלו בעולם הזה ילך מאיתנו על אף גילו הצעיר..וכך הלאה והלאה..בסופו של דבר האלוהים יצר את הרע והטוב והרי נאמר גזע האדם רע עוד מנעוריו הווה אומר אלוהים ידע ויצר את הרע אך אומר שאתה חייב כל הזמן להלחם ביצר הזה כי הוא זה שמוביל בסופו של דבר את מהלך חייך..הרי אלוהים גם צפה את רצח הבל ..הרי הוא זה שנתן בקין וגם בהבל חיים ...הוא גם זה שגרם לשרה לשלח את הגר וישמעאל למדבר אך הוא גם דאג להציל את ישמעאל וסיבותיו לא נדע לעולם...לכן הוא זה שמחליט הוא זה שיקבע הוא זה שיעשה הכל בזמן שלו ובתנאים שלו וברגע שהוא יחליט הוא יגרום לדברים לקרות...השם גלעד שליט הוא שם חזק גל עד הינו בעצם עדות זכרון הרי גל עד אנחנו מניחים למען אדם שליט בא מהמקום של שליטה וגם שליטה על הגורל ..הרי הג' בשמו היא הג' הראשונה שקשורה לגורל...והשליטה שלו בגורלו שלו בסופו של דבר הכל קשור ויהיה קשור רק בו ובו בלבד..הוא יכול לקבוע את גורלו והוא זה שיוכל לנווט את גורלו ...אביו נועם יכול רק דרך שפתו בדברי נועם וכיבושין לשלוט על הדברים מרחוק אך רק גלעד יוכל דרך הצבת מטרה ודרך לקבוע את גורלו שלו ואת הוויתו לטוב ולרע ולכן אין זה קשור בכלל לאלוהים אלא אליו ולכוחותיו שלו..אם הוא יצליח לשרוד ולהמשיך בכוחות המחשבה לנווט לטוב הוא יצליח לצאת מזה מחוזק ואם הוא ינווט בצורה לא נכונה חלילה הוא יגרום גם למותו ...יש לו כוחות אדירים רצונות אדירים מאווים ותשוקות לשרוד אך הוא נחלש וחייבים לחזק אותו מרחוק וחייבים רק בדברי נועם וכיבושין לנסות לשנות את גורלו ...

כאדם שומר מיצוות

אני מסכימה עם מה שנכתב למעלה וגם עם זה שהקבה נתן לגלעד כוחות לנווט את חייו בדרך הטוב. זהו ניסיון שגלעד צריך לעמוד בו ואם יחליט לעמוד בו בתוקף הקבה יעזרנו אבל אסור לו לתת ליצר הרע לגרום לחוסר אמונה בעובדה שאוהבים אותו דוקא במצב של סכנה אלא להניח לרגש הזה להנחות אותו בכל פעולותיו.

קמנצינד

New member
זה לא " נסיון שגלעד צריך לעמוד בו" !

זה נסיון שאנחנו צריכים לעמוד בו. זה נסיון לערכים שלנו. אין לי מושג אילו כוחות ניתנו לגלעד על מנת ל'נוות את חייו'. כרגע הוא לא נמצא במצב שהוא יכול לנוות כלום. הוא נתון לחסדי השובים שלו. זו דעתי.

שיבא2

New member
לזה את קוראת תיקון?

תהיי לי בריאה לא חושבת שאתה בכלל מבינה את המונח "תיקון" ביהדות

מי אנחנו שנקבע מה זה תיקון ומה זה סגירת מעגל.

ולכן כשאנחנו רואים מצב שבו אדם סובל בצורה כזאת חלק יטענו שזה התיקון שלו בעולמו של הקדוש ברוך הוא..גם הקבצן ברחוב זה התיקון שלו וגם העשיר זה התיקון שלו ..לכן אני תמיד אומרת כשנעלה לבורא עולם נשאל אותו למה איך כיצד עשית כך לאדם כזה וכך לאדם אחר...

Shira Esther

New member
סליחה, את טועה.

לפי התורה, צריך לפדות שבויים. מההודעה שלך משתמע שלא צריך לפדות אותו, מחשבה לא יהודית בעליל. אין לנו שום דרך לדעת מה התיקון של כל אחד.

קמנצינד

New member
לא נורא שאת לא יכולה למסור את זה לגלעד...

את לא צריכה להצטער שאת לא יכולה למסור לגלעד : "גלעד, הודה לאלוהים על מה שעובר עליך". אני מציע לך לקרוא כמה סיפורים ועדויות מהשבי באתר 'ערים בלילה', של חיילי צה"ל שהיו בשבי האויב. אז אולי תביני שמה שכתבת לא רק 'נשמע אכזרי'. גם אם היתה לך את האפשרות למסור כל זאת לגלעד, אז זה היה נחשב, איך אומרים, חסר טאקט.

איש באמונתו יחיה

על דבר אחד אין ויכוח:כולנו רוצים את גילעד מהר בבית ומוכנים להשקיע ממרצנו לשם כך.

קמנצינד

New member
איש באמונתו יחיה. בהחלט.

אני לא בן אדם דתי, לא שומר מצוות, ולא מאמין באלוהים. על כן, מבחינתי, גלעד שליט נלקח בשבי החמאס אך ורק בגלל המחדלים של צה"ל, והוא נימצא כבר שתניים בשבי, אך ורק בגלל המחדלים של ממשלת ישראל ושל העומד בראשה. למה את רוצה את גלעד מהר בבית ? לא היית רוצה שהוא יחזור הביתה לאחר שיסיים לטהר את נפשו ? או שהתכוונת שאת מקווה שהוא יסיים לטהר את נפשו במהרה, ואז הקבה יחזיר אותו הביתה ? ואני לא מבין מה יש להצטער שאין אפשרות להסביר את זה לגלעד. את לא חושבת שאחרי שנתיים הוא אמור להבין את זה לבד ? די בטוח שהוא עכשיו יושב במרתפי החמאס ולא מפסיק להודות לאלוהים (הקבה), שהוא נימצא כבר שנתיים בשבי, וכך הוא מטהר את נפשו.

למעלה