הצהרה על הפרעות אכילה -

הצהרה על הפרעות אכילה -

אהלן, מזל טוב על הפורום, מעניין פה מאוד, וגם האווירה מזמינה וחמימה. אני עוד לא קיבלתי צו ראשון (עוד לא 17), אבל התאריך הולך וקרב, ואני מתחילה להתכונן, נפשית ופרקטית. בעברי תקופה מסוימת של הפרעות אכילה, בעקבותן נשלחתי לעו"ס ולמרפאה שמתמחה בעניין, כך שאני מניחה שקיים תיק רפואי שמתעד את העניין. אני לא יודעת את מי לשאול, אבל ברור לי שזה עלול להוות "בעיה" אם אחליט להפוך זאת לבעיה. ראשית, האם לדעתכם זה נחשב בעיה רפואית או נפשית? האם על סעיף נפשי מקבלים פטור מבלי שתינתן האפשרות להתנדב? מטרתי היא כמובן להגיע למצב בו אני מתנדבת לצה"ל, לכן אני בודקת את העניין. אני כמובן יכולה "להסתיר" את זה, זה לא בולט לעין ואני לא במצב של תת משקל, אבל למען האמת - אשמח אם זה יוכל לשמש כאן לטובתי. אודה לכם על כל תשובה שהיא
דניאלה

מעיין©

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

וואו. אני פשוט לא יודעת. אני אגיד לך ככה- עם בעיה בריאותית זו לא בעיה להתנדב, עם בעיה נפשית- זו בעיה די גדולה. שאלת מליון הדולר היא באיזו קטגוריה נכנס הפרעות אכילה
אני מוכנה לנסות לבדוק לך את זה ביום ראשון מול תא מתנדבים , שאני גם ככה צריכה לדבר איתם, הם לא ממש מתעסקים בזה אבל אולי הם ידעו לענות לי
. ככה גם תוכלי לקבל תשובה, בלי לתת את השם שלך

תת משקל והפרעות אכילה.

אם היית מבקשת ממני להדביק תוויות: תת משקל נכנס תחת קטגוריה של בעיות רפואיות. הפרעת אכילה נכנסת תחת קטגוריית בעיות נפשיות. זה בגדול - אע"פ שזה לא מדוייק. עם זאת, אני אתייחס למשהו אחר. אני לא מנסה להיות יפה נפש אע"פ שזה מה שעשוי להשתמע ממה שאני אכתוב: לא להתגייס לצבא אע"פ שניתן - ע"מ להתנדב ולקבל הטבות - זוהי השתמטות. זהו ניצול ציני של המערכת. ותחשבו על זה.

אני יודעת שזה עלול להיתפס כחורה

ניצול ציני הוא תמיד חורה, בייחוד כשתופסים טרמפ על חשבון אנשים שבעייתם אמיתית וממשית. אבל - לא הייתי מעלה את הסוגיה אם היא לא הייתה עדיין מרחפת אצלי. כלומר, היא קיימת. לא כבעבר, אבל זה משהו שכנראה לא עוזב את הראש והנפש מהר כל כך (אם בכלל, מקווה להתבדות). אני נורא מצטערת אם זה הצטייר כך, אבל בכל מקרה משמח מאוד להיכנס הנה ולהיתקל בתגובות האלה. אמשיך לעקוב.

../images/Emo13.gif מתנצל אם השתמע ששפטתי אותך.

בכל מקרה, אף פעם אל תסתירי דברים. תמיד כדאי לדווח. אגב - חוסר דיווח עשוי לגרור במידה וחו"ח יקרה משהו בעתיד תגובה משמעתית נגדך - כך שתמיד עדיף לדווח.

Dizen

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

מנסיון עגום אני יכולה לספר לך, שהפרעות אכילה מהוות "בעיה" (ואני בכלל לא סובלת מהפרעת אכילה
) באופן כללי- לא טוב להסתיר דברים מהצבא... בסופו של דבר (גם אם זה באמצע השירות) הם יגלו, ואז יהיה לא נעים ולא נחמד. אין לי מושג אם הפרעות אכילה נחשבות בעיה נפשית או רפואית, אבל בכל מקרה (וזו רק השערה
) אם זה משהו שהיה ונגמר לא צריכה להיות בעיה עם התנדבות (עוד פעם חוזרת: רק השערה
) בכל מקרה, בהצלחה
אכלתי מרק

Starving Marvin

New member
למה להסתיר?

קודם כל, השאלה היא האם החלמת או לא? אגב, לא הבנתי מהודעתך- את יוצאת מראש מהנחה שיתנו לך 21? אני מבולבל.

Starving Marvin

New member
אחרי שקראתי את תגובתך לדורון...

למה את חושבת שאת צריכה להתגייס על תקן מתנדבת? איך זה יעזור לך בהתמודדות עם הבעיה?

Starving Marvin

New member
ותוספת:

כל המשחקים הללו, עם שקרים וחצאי אמיתות, לרוב נגמרים ברע. ספרי את האמת לרופא בלשכ"ג. חבל לשחק עם המערכת סתם.

עוד לא חוויתי שום הליך צבאי

אני טרייה לגמרי, שלא לומר בורה גמורה בכל הנוגע לצה"ל על שלל פרטיו וסעיפיו השונים והמשונים מאוד לעין זרה. עניין ההתנדבות לא היה בכלל ידוע לי עד לאיזו הרצאה שנערכה די מזמן בבית ספר. עד אז לא הכרתי את המושג, את האפשרות. התקלת אותי עם שאלתך - למה אני חושבת שאני צריכה להתגייס על תקן מתנדבת. ובכן, זה התחיל בתהייה הראשונית האם להצהיר. כמו שאמרתי קודם, כלפי חוץ זה לא ניכר. ואז, משהבנתי שהצבא עתיד להתייחס לזה כדבר א-נורמלי (בצדק, זה לא עניין שבנורמה), ניסיתי לחשוב מה תהיינה ההשלכות. פטור? מה, השתגעתי? זה לחלוטין לא הכיוון. אני לא נלהבת משירות צבאי, אבל סולדת לגמרי מהשתמטות לשם השתמטות. ואז כאמור נחשפתי לעניין ההתנדבות, ותהיתי יחד אתכם אם כשאצהיר -אם אצהיר- על הפרעות אכילה בעברי, אזכה להיחשב בחורה עם בעיות נפשיות, או אולי -וכך עדיף, גם את זה ציינתי כבר- אזכה להקלות שיתכן ואזדקק להן. מהמאמר היפה שבדף הבית של הקהילה, למדתי שיש המון חבר'ה שלמראית עין פשוט לא רואים את ה"בעיות" שלהם, ולפעמים אפילו מדובר בדברים בריאותיים קטנים כל כך עד שהם כמעט חסרי משמעות. ובכל זאת, אותם אנשים בוחרים לגשת למסלול התנדבותי. אני מניחה שאני איפשהו שם, ואחזור לנקודה בה התחלתי - באמת שאין לי מושג. בכלום. אני אפילו לא ירוקה, אני כמה קילומטרים לפני.

Starving Marvin

New member
קבלי התנצלותי הכנה...

על הנימה הביקורתית מההודעות לפני. היא נבעה מחוסר הבנה. לגבי איזה פרופיל ינתן, ידי (ויד הרוב בפורום) קצרה מלהושיע. הייתי ממליץ לך לפנות עם השאלה הזאת לפורום שעוסק בהפרעות אכילה, לרופא שטיפל בבעיה אצלך, ואם יש אתרים בנושא- יכול להיות שאחד מהם יגע בנושא. אני בספק גדול מאוד אם ינתן פטור... אבל יכול להיות שזה יוריד פרופיל (לא כל בעיה נפשית מורידה אוטומטית ל-21, למיטב ידיעתי- שנובעת בעיקר מפורומי "מתגייסים" ו-"סדירים" בתפוז
). אני לא מבין בזה. אני חוזר על שאלתי- לאילו הקלות את חושבת שאת זקוקה? אילו הקלות יעזרו לך להתמודד עם בעייתך במהלך השירות? לגבי ההצהרה, בלי קשר להתנדבות, אני חושב שכדאי. אבל להצהיר בדיוק על מה שיש. לא להסתיר, ומצד שני לא להגזים בחומרה. אם את חושבת שזה עלול להפריע לך, ספרי זאת לרופא והסבירי לו בדיוק מה הבעיה.

המרחפת

New member
הקלות

מתוך היכרות עקיפה עם הפרעות אכילה, ההקלה העיקרית היא המון התחשבות במצב, וטיפול אצל רופא מוכר. מתנדבים זוכים ליחס יותר טוב כשזה מגיע לבעיות רפואיות, ופחות יעשו לה עיניים על זה. כלומר, יעשו, אבל פחות.

|ש../images/Emo77.gifעצה מכל הלב והנשמה

שלום אני שיר קלברס ואני מכירה את הבעיה של הפרעות אכילה ואני חושבת שקודם כל יהיה לך הרצון להמשיך ולא לטתייאש כי לפעמיים הדברים האלה מנצחים אותנו וזה לא טוב. אני לא יודעת בדיוק עם זה יעשה לך בעיה בצבא אבל עצה: אם כן תלחמי על שלך תוכחי לכולם שאת מסוגלת אני לא מבינה בזה כל כך אבל אל תיפלי לפח הזה כי תתצערי עליו כל חייך שלך תמיד שיר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה