הצהרת בלפור

adidas^

New member
הצהרת בלפור

מישהו מוכן להסביר לי את זה טוב, כי זה ממש לא נכנס לי למוח!
 

adidas^

New member
זה בסדר ../images/Emo9.gif

מהי מהות ההצהרה, מה היא בעצם אומרת?!
 
../images/Emo13.gif

הקמת בית לאומי לעם היהודי בא"י- זה לפי הנוסח הבריטי לפי הציוני זה- על א"י להיכון מחדש כבית לאומי לעם היהודי... מקווה שעזרתי
 
אמממ

1) מסמך מייאש בערפולו- ההצהרה מנוסחת בצורה מעורפלת ורב משמעית, הכוונה היא להימנע מהתחייבות חד משמעית של האימפריה. בעוד ההצעה הציונית מדברת על קבלת העקרון מדברת ההצהרה הבריטית על ראייה בעין יפה שזה דבר פחות מחייב. 2) בחסד ולא בזכות- ההצעה הציונית מדברת על הקמתו מחדש של הבית הלאומי שכבר היה קיים בעבר, הרי שההצהרה הבריטית מדברת על ייסודו של בית לאומי בא"י מבלי להתייחס לעבר והוא ייוסד בחסדם של הברטיטם ולא בזכו תהמגיעה לעם מן העבר. מה שגם, בריטניה השאירה פתח להקטנת שטחו של הבית הלאומי- כלומר, לא כל א"י תהיה בית לאומי. 3) בית לאומי- החוק הנילאומי לא הכיר את המונח בשם "בית לאומי", והפרשנות לכך יכולה להיות מגוונת. 4) ניגוד בין הרישא וסייפא- ניגוד בין התחייבות בראשיתה אם כי לא ברורה ומוגדת של מדינה יהודית ריבונית, ובין הסתייגות בסיומה- בתנאי שלא ייפגעו זכויותיהם האזרחיות והדתיות של העדות הלא יהודיות. עדיין לא ניתנה הבטחה ברורה וכבר יש לבריטניה דרך להתחמק ממחויבות.
 

al-x

New member
ועוד משהו:

ההצהרה לא היתה מסמך ממשלתי/משפטי והיא לא היתה ברמה של הסכם, לא היתה בה כל התחייבות. ההצהרה בעצם היתה מכתב שנכתב על נייר של משרד החוץ הבריטי, נשלח לברון רוטשילד וממנו הועבר על ההסתדרות הציונית.
 
למעלה