הצהרת בלפור

הצהרת בלפור

ידוע שאחד מהמניעים למתן ההצהרה היה החשש מהצהרה פרו ציונית גרמנית המורה שלנו אמרה שרצוי שנדע את זה - אבל שלא נרשום את זה בבגרות ! למה לא לרשום ? במידה וארשום את זה כמניע לנתינת ההצהרה יכולים להוריד לי נקודות ??

למה לא?

המורה שלנו אמרה לנו לבחור מה שאנחנו רוצים ואני בחרתי את זה... למה זה לא טוב?

GenghisK

New member
למה לא באמת?

אני לא רואה שום סיבה לא לכתוב את זה. אולי בגלל שזו לא הייתה סיבה ברורה במיוחד. אבל מה זה משנה? היו 8 סיבות ואין סיכוי שיבקשו יותר מ-5 (וגם אז זה יהיה רק לציין). פשוט רושמים כמה דברים אחרים.

תוכל לציין פה בקצרה את ה-8 ?

אני רשמתי במתכונת על החשש מהצהרה גרמנית והמורה שלי הורידה לי ניקוד על זה ... ( לי כי זה היה רשום לא נכון - אלא כי היא אמרה לא לרשום ! )

GenghisK

New member
מהסיכום שלי למתכונת

זה מתוך הסיכום שלי למתכונת. דרך אגב מי שזוכר את כל החומר - יש לכם במח 250 קילובייט של ידע היסטורי... הגורמים לפרסומה של הצהרת בלפור 1. רצון לזכות בתמיכת היהודים בא"י - הבריטים ראו ביהודים יסוד נאמן במזרח התיכון שיכול לשמור על האינטרסים שלהם במזה"ת ולשמור על תעלת סואץ. הצהרת בלפור נועדה להבטיח את נאמנותם. 2. גמול ליהודים על עזרתם של הגדודים העבריים ורשת ניל"י - הצהרת בלפור היא בגדר הכרת טובה לגדודים העבריים ולרשת ניל"י שעזרו לבריטים במאמץ המלחמתי נגד העותומנים ומדינות המרכז. 3. רצון להקדים את גרמניה - הגרמנים ראו בציונות נכס אסטרטגי והיו שמועות שהם מתכוונים לעשות הצהרה פרו ציונית. הבריטים רצו להקדים אותם בפרסום הצהרה כזו. 4. רצון להתחמק מהסכמי סייקס-פיקו - הבריטים רצו לשלוט בצפון הארץ שהובטחה לצרפתים בהסכמי סייקס פיקו. הצהרת בלפור הייתה דרך לברוח מהסכמים אלו. 5. פעילותו הדיפלומטית של חיים וייצמן - וייצמן, שנבחר לנשיא הפדרציה הציונית בבריטניה, יצר קשרים עם עיתונאים, מדינאים ואנשי ממשל בריטיים וקירב אותם לציונות כחלק ממאבקו למען הכרת הבריטים בציונות. 6. עמדותיהם הפרו ציוניות של בלפור (שר החוץ הבריטי) ולויד ג´ורג´ (רה"מ הבריטי) - הם היו שני מדינאים שהאמינו כי מגיע לעם היהודי פיצוי מאומות העולם על הסבל הרב שסבל במהלך ההיסטוריה. הם האמינו שהנצרות עשתה עוול ליהודים ועליה לתקנו. הם היו בעלי זיקה דתית נוצרית חזקה וראו את העם היהודי כעם עתיק השב לארצו. 7. שאיפה לזכות באהדת יהדות ארה"ב - הבריטים רצו לצרף את ארה"ב למלחמה לצדם וההצהרה הייתה אמורה לגרום ליהודי ארה"ב בעלי ההשפעה ללחוץ על הממשל האמריקאי להיכנס למלחמה. 8. שאיפה לזכות באהדת יהדות רוסיה - בעקבות מלחמת האזרחים והמהפכה הקומוניסטית התכוון הממשל הרוסי לפרוש מן המלחמה. ההצהרה הייתה אמורה לגרום ליהודי רוסיה ללחוץ על השלטון שלא לפרוש.

מהסיכום שלי למתכונת

בסיכום שלי גם רשום שניים ששכחת או שאולי לא אמרו לך . אבל סתם אני מציין פה: 1. דרך ישראל עברה דרך להודו . מושבה בריטית גדולה (תעלת סואץ וסוריה-עיראק) 2. בריטניה ראתה את בעיית האנטישמיות וראתה מחוייבות אנושית בלעזור לה.. משהו..

reshef

New member
שאלה קטנה

הצהרת בלפור ניתנה אחרי שבריטניה כבשה את א"י, נכון? ודרך אגב - א"י היא מרכז אסטרטגי חשוב בשביל בריטניה לא רק בשל קרבתה לתעלת סואץ, אלא גם כמקום מפגש בין שלוש היבשות אסיה, אפריקה ואירופה.

GenghisK

New member
לפני

ההצהרה הייתה ב-1917. המלחמה הסתיימה ב-1918. המפגש בין היבשות לא כל כך שינה לה כי מסביב לישראל, ירדן ועיראק אין לה הרבה

אז ככה..

אז ככה: המורה שלך טיפשה כי כל עוד זה נכון תרשומי את זה . בבגרות אף אחד לא יוריד לך נקודות על משהו נכון ודבר שני אם המורה שלך טיפשה לא אומר שאת צריכה לעשות גם דברים טיפשיים (אל תעלבי פשוט תקראי עד הסוף) כי תראי. את יודעת שהיא טיפשה אבל את גם יודעת שהיא כן (בניגוד לבגרות) תוריד לך נקודות על זה. אז למה רשמת? אניווי אל תדאגי יהיה טוב

למעלה