תודה, אך יש פה הכללה.
אני רוצה לדעת אם למס הכנסה יש קריטריונים של הכללה.
האם מס הכנסה מכליל: בן אדם עם משכורת X - יש לו הוצאות Y, ולכן יש לו נכסים בגין X - Y.
או שמס הכנסה פועל בצורה גם יותר מדוייקת - כל הרישומים של הפעולות והכספים מהבנקים (בקיזוז עמלות, בהוספת רווחיי הון וכד') לעומת הנכסים שיש לו, לעומת הוצאות מחיה משוערות (אוכל זה לא נכס).
אם זה השערה - אין פה נוסחה ואין פה משהו מדוייק, כל אדם זה משהו אינדיוודואלי.
גם אם אנשים הם הכי ישרים, תמיד יכול להתעורר חשד מצד מס הכנסה.
יש אדם יודע לשים כסף בצד במקום מותרות ולקנות נכסים, ואולי עדיף שלא יעשה כן, כי הרשויות ילכו על האדם הממוצע (ואם יש פה חריגה, אז כבר זה חשוד).
ויש אדם שהוא יותר פזרן. ויש אדם שפעם מוציא 40,000 ש"ח למחייה ופעם 10,000 ש"ח למחיה. רוב האנשים פועלים בדרכים שלהם לניהול הכלכלי.
יש אנשים שהם "בונקר" בכסף שלהם וצוברים נכסים וממון, ויש אנשים שהם פזרנים יותר ויש פחות. כל אחד מתנהל אחרת.
תמיד יהיה פה משהו "מלוכלך" מצד הרשויות, ויכולים סתם להפיל אנשים על לא עוול בכפם, ואז זה המון כאב ראש...
למה שלא ייראו תכלס שאדם עוסק בשחור, ואז זה הוכחה מוצדקת, ומבחינתי - שייקרעו לאותו עוסק בשחור את הצורה (אני לא מדבר על הצד האנושי והאמפתיה, כי יש אנשים שלא עוסקים עם קבלות, אך לו היו עוסקים אחרת היו בחרפת רעב).
אך, איך זה נעשה בפועל? מה התעריפים? אם אני אדע, לפחות אני אוכל להתנהל בהתאם למה שרשויות המס מכתיבות (שהם כללים לא יציבים), ואדע במדוייק את התעריפים החשודים והנורמלים, אך אז יהיה לי ראש שקט. הכל כמובן - באופן ישר לחלוטין.
תודה.