הצהרת הון בעלים.

שיווקי

New member
הצהרת הון בעלים.

שלום,

כהבנתי, הצהרת הון מתחייבת אם אני רשום כבעלים בעל זכויות למניות בחברה.

האם זה נכון?

איך אני צריך לבצע הצהרת הון, ואיך רשויות המס מתייחסות להצהרה הזו.
מה הסיכונים כנגד הסיכויים בהצהרת הון.

תודה.

הצהרת הון

מוגשת כאשר מס הכנסה דורש אותה ממך
היא מחייבת כמו כל דו"ח והצהרה לרשויות

Itzik RDVC

New member
מאוד ממליץ לא לעשות לבד

הצהרת הון היא בעצם דרך של מס הכנסה לבדוק שההון שלנו משתנה באופן הגיוני עם ההכנסות.

בדרך כלל מי שנדרש למלא יבקשו ממנו כל כמה שנים.

אם פתאום יראו שיש לך גידול בהון שלא הגיוני יחסית להכנסות המוצהרות.... נהיה כמובן בבעיה.

לכן, מאוד חשוב וקריטי ובוודאי בהצהרה הראשונה, לקחת עזרה מקצועית על ידי רו"ח ו/או יועץ מס.

לא סיפור יקר בדרך כלל ויכול למנוע צרות גדולות בעתיד.

שיווקי

New member
מה זה הגיוני.

אם אני נוהג לחסוך כ-100K בשנה כשכיר עם הכנסה של 20K - 25K בחודש (אני ובת זוג),
תוך 4 שנים זה 400K, ואם אני בעל עסק - הכוונה להכפיל ולשלש את ההכנסות במקביל לאיכות חיים, אז ברור שזה יהיה יותר. הכל חסכון והכל בצורה ישרה לחלוטין.

איך בכלל רשויות המס קובעות כהגיוני? - ייתכן כממוצע האנשים (אז כדאי לי להיות בזבזני). אם יש כללים מוגדרים, אולי כדאי לי להיות פזרן בכספים, כי הולכים לפי ה"משחק" של רשויות המס, גם אם אני ישר כמו פלס מבחינת דיווחים.
אין הריי דבר שאפשר להכליל - ממוצע הוצאות משק וכד'. יש מעקב אחרי הפעולות הבנקאיות שלי?

אם מס הכנסה לא יכולים לעשות דבר, אם נהגתי כשורה, אז הכל בסדר ואין חשש.
אם סתם מתחשק לפגוע כי הם חושבים שההוצאות והכנסות הן לא כממוצע המקובל - זה כבר עניין אחר.

תודה.

Itzik RDVC

New member
הגיוני יחסית להכנסות שלך

נניח אתה מדווח היום שיש לך נכסים של מיליון שקל
אתה מרוויח שכר מינימום במשך 5 שנים.
עכשיו אתה מתבקש להצהרת הון חדשה
ההצהרה היא על נכסים של 2 מיליון ....
לא הגיוני שאדם משכר מינימום יצבור מיליון שקל נכסים בחמש שנים ולכן זה יגרום לרשויות המס לבדוק מאיכן הכסף.... (כמובן אם זה לא מירושה, או מקור אחר).

זו הדרך של מס הכנסה לבדוק אם שאנו לא מרוויחים כספים מבלי לדווח עלהם....

שיווקי

New member
תודה, אך יש פה הכללה.

אני רוצה לדעת אם למס הכנסה יש קריטריונים של הכללה.
האם מס הכנסה מכליל: בן אדם עם משכורת X - יש לו הוצאות Y, ולכן יש לו נכסים בגין X - Y.

או שמס הכנסה פועל בצורה גם יותר מדוייקת - כל הרישומים של הפעולות והכספים מהבנקים (בקיזוז עמלות, בהוספת רווחיי הון וכד') לעומת הנכסים שיש לו, לעומת הוצאות מחיה משוערות (אוכל זה לא נכס).

אם זה השערה - אין פה נוסחה ואין פה משהו מדוייק, כל אדם זה משהו אינדיוודואלי.
גם אם אנשים הם הכי ישרים, תמיד יכול להתעורר חשד מצד מס הכנסה.
יש אדם יודע לשים כסף בצד במקום מותרות ולקנות נכסים, ואולי עדיף שלא יעשה כן, כי הרשויות ילכו על האדם הממוצע (ואם יש פה חריגה, אז כבר זה חשוד).
ויש אדם שהוא יותר פזרן. ויש אדם שפעם מוציא 40,000 ש"ח למחייה ופעם 10,000 ש"ח למחיה. רוב האנשים פועלים בדרכים שלהם לניהול הכלכלי.
יש אנשים שהם "בונקר" בכסף שלהם וצוברים נכסים וממון, ויש אנשים שהם פזרנים יותר ויש פחות. כל אחד מתנהל אחרת.

תמיד יהיה פה משהו "מלוכלך" מצד הרשויות, ויכולים סתם להפיל אנשים על לא עוול בכפם, ואז זה המון כאב ראש...
למה שלא ייראו תכלס שאדם עוסק בשחור, ואז זה הוכחה מוצדקת, ומבחינתי - שייקרעו לאותו עוסק בשחור את הצורה (אני לא מדבר על הצד האנושי והאמפתיה, כי יש אנשים שלא עוסקים עם קבלות, אך לו היו עוסקים אחרת היו בחרפת רעב).

אך, איך זה נעשה בפועל? מה התעריפים? אם אני אדע, לפחות אני אוכל להתנהל בהתאם למה שרשויות המס מכתיבות (שהם כללים לא יציבים), ואדע במדוייק את התעריפים החשודים והנורמלים, אך אז יהיה לי ראש שקט. הכל כמובן - באופן ישר לחלוטין.

תודה.

Itzik RDVC

New member
יש דרך אחת פשוטה לפעול

כך לעצמך יועץ מס או רו"ח שאתה סומך עליהם.
אם פועלים נכון לפי הכללים של המס ברוב המקרים הכל בסדר והכל עובר בשלום.
פה ושם יש לעמצאים וחברות ביקורת של רשויות המס ולפעמים יבקשו עד כמה שקלים של מס... יתנגדו לאיזו הוצאה שרשמנו וכו.

בהצלחה,

למעלה