הצהרת הון

Vikalina

New member
הצהרת הון

שלום יש לי מספר שאלות לגבי הכנסת כספים לקנדה עבור מהגרים: 1) כסף ממכירת בית - הבנתי שחייבים להצהיר על סכום זה בעת הלנדינג. האם הצהרה זו משפיעה בעתיד על זכויות שלנו, גובה התשלומים למיניהם וכ"ו? האם קיימות השפעות אחרות/נוספות? 2) כסף עבור שכירות של דירה בארץ - האם חייבים להצהיר גם על הכנסה חודשית קבועה שכזו? האם גם הכנסה כזאת משפיעה על הבטים כלכליים בחיי יום יום ואיך? אשמח לקבל כל מידע בתודה מראש ויקי

יש צורך להצהיר בדו"ח המס השני שלכם בקנדה

על כל רכושכם, מעין הצהרת הון, אין צורך לעשות זאת בלנדינג אלא כשנה עד שנתיים אחר כך מה שמקל בהתחלה על קבלת סיוע ממחלקת הרווחה של JIAS. כדאי להצהיר על הכל כדי שלא יהיה רווח הון בלתי מוסבר אחר כך. לגבי הכנסות משכר דירה בארץ, תיאורטית יש לדווח עליהן ולשלם עליהם מס הכנסה בקנדה. אבל יש כל כך הרבה פטורים (פחת, ריבית משכנתא..) שכניראה אפשר לא לדווח ולא לבקש את הפטורים וגמרנו. במידה ואתם לא מוכרים את הדירה עד מועד הצהרת ההון, תצטרכו לשלם מס רווח הון על הרווח התיאורטי (השבח) שנצר לכם מיום הלנדינג ועד יום המכירה בפועל. עניין מסובך. אני צריך להתמודד עם זה עכשיו, כי יש לי דירה בישראל ואני בדיוק ממלא את דו"ח המס השני שלי כאן.

Vikalina

New member
מצטערת, לא הבנתי

מושבניק תודה על תשובתך המהירה והמקצועית, אך לא ברור לי - אם אני לא מצהירה על כסף שאני מכניסה בעת הלנדינג, לאחר מכן צריך להוכיח שהכסף הנ"ל לא הרווחתי בהיותי בקנדה (לשלם מיסים וכ"ו)? אם לא כך העניין, אזי ברור. אם לא נספיק למכור, אז פשוט צריך לדווח שנשארה לנו בארץ דירה בשווי מסויים? האם סכום כסף בחשבון שלי בקנדה (לאחר הלנדינג) פוסל מאיתנו לקבל כל מיני הנחות וסיוע או שהקריטריון הוא האם אנו עובדים או שעדיין לא מצאנו עבודה? סליחה על שאלות מרובות ותודה מראש ויקי

המועד להגשת הצהרת ההון הראשונה שלך בקנדה

היא בדוח המס השנתי שאת מגישה שנה או שנתיים אחרי שהגעת. אם צלא תספיקו למכור, תדווחו בהצהרת ההון (שלא מתבצעת בלנדינג) על כך שיש לכם נכס בישראל ששוויו כזה וכזה. וכך לא תשלמו מס על השווי המוצהר אלא רק על רווחי הון שייווצרו אחר כך. אני לא מבין על איזה הנחות או סיוע את מדברת. אין ממש סיוע מטעם ממשלת קנדה, למעט קורסים של אנגלית וסדנאות חיפוש עבודה, ואת אלה מקבלים חינם בלי קשר למצב כספי. סיוע של הקהילה היהודית כמו ריהוט משומש מקבלים בלי מבחן הכנסה, ,הדבר היחיד הוא קייטנות מסובסדות, או מילגות לבית ספר יהודי דתי. אם את שולחת את הילדים לחינוך ציבורי ממילא הכל חינם. אני לא רואה סיבה לא להביא כסף איתך, להיפך, כמה שיש בבנק הקנדי יותר כסף, כך יותר קל לשכור דירה.

shron30

New member
המועד להגשת הצהרת ההון הראשונה - לא בלנדינג?

חשבתי שרק על מה שמצהירים בלנדינג אין מס, וכל מה שבא אחר כך (לא מוצהר) יש מס. אם דוח מס השנתי הוא זה שקובע, אז מה משמעות של הצהרה בזמן הלנדינג? נ.ב. האם עכשיו הזמן לקנות $CAD?

ההצהרה בלנדינג, היא רק לצרכי הגירה

ונועדה לענות על שאלה אחת: האם יש למהגר 10-20 אלף דולר לקיים את משפחתו בחצי השנה הראשונה על פי כמות הנפשות. אין קשר בין ההגירה לשלטונות המס. יש להצהיר הצהרת הון ראשונית בדוח המס השנתי השני כדי ליצור קו בסיס לדיווחי המס. נ.ב. מי נביא וידע? היחס דולר שקל מאד נמוך וכדאי להמיר עכשיו, אבל אולי הדולר ימשיך לרדת?

shron30

New member
איפה אפשר לבדוק את זה בוודאות?

אני מתכוונת להעביר כסף רק חודשיים אחרי הלנדינג ולא רוצה שפתאום יגידו לי לשלם מס. תודה רבה נ.ב.
תודה . נקח סיכון עכשיו

למעלה