הצהרת הון

Vikalina

New member
הצהרת הון

שלום לכל המשתתפים! יש לי כמה שאלות לגבי הבאת הון עצמי לקנדה בעת הלנדינג: 1)האם כדי / מומלץ להצהיר על כל הכספים שנמצאים ברשותינו ועל אלו שיהיו בבוא העת (קרנות, ביטוחים וכ"ו) אצל עו"ד קנדי עוד בהיותינו בארץ, וזאת על מנת למנוע חיכוכים עתידיים עם רשויות המס הקנדיים? 2) האם קיימת דרך בטוחה אחרת לעשות הצהרת הון - למשל בשנת המס הראשונה בקנדה / בעת הלנדינג / אחר? 3) אם חייבים להצהיר על כל הכספים, איני מצליחה להבין למה הרבה מהגרים חוששים לעשות זאת - האם הדבר משפיע על קבלת סובסידיות, הטבות והנחות למיניהן מהממשל בעתיד? 4) במידה ונצהיר על סכום שונה מן הסכום הסופי שיגיע לחשבוננו (טעות בחישוב) - מה הן ההשלכות? 5) האם ישנם יועצים אמינים כאן בארץ שיכולים לספק מידע מדוייק לגבי נושאים כספיים בפרט ואדמיניסטרטיביים בכלל - אשמח לקבל המלצה. (הדגש אל אמינים!) סליחה על ריבוי שאלות, פשוט החלטתי לרכז הכל על מנת שכל המעוניינים יקבלו תמונה כוללת של נושא זה. בתודה מראש ויקלינה

החששות מפני הצהרת הון מלאה

הם בדרך כלל של מי שרגיל לקבל הטבות ותשלומי רווחה, ורוצה להעלים את העובדה שיש ברשותו כסף. בקנדה המדינה בכלל לא מסייעת למהגרים בסובסידיות לשום מטרה שהיא, ולכן אין סיבה להסתיר,ולדעתי האישית להיפך, יש סיבה בדו"ח המס הראשון, לדווח על כל הרכוש שהשארת בישראל כולל תוכניות חיסכון וקרנות, כדי שכשתביאי את הכסף לקנדה, לא תצטרכי להסביר מאיפוא הכסף הגיע והאם שולם עליו מס. כמובן שעל רווחי הון עתידיים תצטרכי לשלם מס קנדי כמו כל קנדי שומר חוק, אבל על כסף ורכוש שהיה ברשותך לפני הלנדינג לא חל שום מס, וההצהרה עליו לא תגזול ממך שום זכות ממשלתית. לגבי הסיוע של הקהילה היהודית, כאן בהחלט מי שמצבו טוב לא יקבל סובסידיות בחינוך, אם מצבי היה טוב ויש לי חסכונות או הכנסות גם לא הייתי מבקש הטבות, כי זה נראה לי לא מוסרי להעלים מהקהילה את המצב האמיתי כדי לקבל הטבות על חשבון מובטלים, חולים, אלמנות ויתומים אמיתיים שהתקציבים עבורם מוגבלים.

למעלה