הצטרפות ושאלות

ס ו ל ה

New member
הצטרפות ושאלות

הי אני בשבוע 19,הריון שלישי. חושבים ברצינות ללדת בבית. עדיין לאחר קריאת כל מה שכתוב באינטרנט ושני ספרים, (ניתן לומר באובססיביות משהו!) יש לי פחד פחד גדול מכאב קראתי גם על כך אז מה?.... זה לא משחרר אותי בשום דרך. מתי שהוא זה עובר הפחד? חייבת לציין שממש נעים לקרא פה את ההודעות שמחה להביע קצת משלי.. ביי

סטיוויה

New member
אני מבינה אותך

אני שונאת לגמרי את הכאבים של צירי הפתיחה(נניח בין השלב של 5-9 ס'מ) וזה קצת הדאיג אותי.... אני חושבת שקבלה של הפחד זו התחלה טובה. כי את אומרת "נכון זה כואב וזה מפחיד.אבל מה אני יכולה לעשות עם זה..." מנסיוני מה שעזר לי מאד היתה תמיכה מוצלחת(מגע ועיסוי) ויכולת להתשחרר ולהרפות. גם זה שצעקתי בזמן שיא הציר עזר לי. מה שעוד יכול לעזור זה להתחיל כבר עכשיו לחשוב על הכאב הזה ועל הצירים כמשהו חיובי שמקדם את התינוק החוצה. הספר של אינה מיי גסקין מומלץ בחום! וברוכה הבאה

כרמית מ.

New member
יש כל מיני שיטות להתמודדות עם הכאב

למשל - היפנוזה בלידה. יש כאלו שזה מתאים להן. גם אם לא - תנועה, מים, תמיכה, נשימה, מקלים מאד, אם יודעים להשתמש בהם. עוד - לנסות לעבוד על הפחד. פחד מכווץ, וגורם לכאב, מה שמגביר את הפחד-מכאב וחוזר חלילה. לנסות לשבור את המעגל. אולי ע"י קריאת סיפורי לידה ללא כאב (יש בבאופן דף בנושא, נדמה לי ששמו לידה_ללא_כאב), שכנוע עצמי עמוק, שזה לא צריך לכאוב- אבל זה בתנאי שאת מסוגלת א. לשכנע את עצמך לעומק ו-ב. לא להתאכזב נורא אם בכל זאת יכאב, כי לדעתי, ויכול להיות שזה בגלל שגם אני קצת דג שלא רואה את המים, יש לכאב תפקיד, ולכן, במרבית המקרים, הוא לא יעלם לגמרי.

ברוכה הבאה

אני מסכימה עם כל מה שכתבו ואין לי הרבה מה להוסיף... רק אציין שככל שמעבדים את האינפורמציה יותר, היא יותר חודרת למודעות ואולי זה עניין של עוד קצת זמן עד שתרגישי שהתהליך שאת עוברת עושה משהו בקשר לפחד מכאב. זה נראה לי מאוד טבעי לפחד מהכאב, ולדעתי את לא צריכה להלחם בזה אלא לקבל את זה שכאב זה חלק מתהליך הלידה ולנסות לחשוב על מה המשמעות שלו- הוא מקדם את התינוק אליך- בלי הכאב הזה, לא תיפגשי עם תינוקך, הכאב הזה פותח את צוואר הרחם שלך ומאפשר לתינוק יציאה. זה כאב "טוב" ולא "רע" כמו למשל שבר או נקע או כוויה שכביכול לא מקדמים אותך לשום מקום (לפחות לא במודע) ורק כואבים. כאבי הלידה מקדמים אותך למקום שאת מאוד רוצה להיות בו. תנסי לקרוא כמה שיותר על דרכי התמודדות עם הצירים- למרות שאני חיבת לציין,אצלי לפחות, הגוף שלי כיוון את עצמו למה שיעזור בהתמודדות עם הכאב. זה שבעלי ידע לעשות עיסוי טוב עזר מאוד- כדאי אולי שמי שילווה אותך יתאמן במסאז'ים...

אין להתמודד עם כאב בלידה?

אפשרי ע"י נשימות, אפשרי ע"י הצהרות חיוביות, אפשרי ע"י מדע לסוגיו כלומר עיסויי, שיאצו, דיקור=נקודות לחיצה ועוד.. אפשרי ע"י מים. ואין ספור לדרכים. כדי לעבור את הכאב אני עבדתי על מה יושב שם מתחת ממה אני מפחדת , פירקתי את זה ומכאן הכל לי היה הרבה יותר פשוט.שבכל לידה עזרה לי דרך אחרת להתמודד עם הכאב: ראשונה קולות, שניה מים וקולות, שלישית מדיטיציה הצהרות חיוביות והתחברות לכאב. תבדקי מה הדרך שמתאימה לך. וברגע שהכאב לא מפחיד ומתחברים אליו קורים הרבה ניסים והרבה מאוד דברים נפתחים. בהצלחה שושה בלה

למעלה