הצטרפות למשפחת צליאק

שוש1976

New member
הצטרפות למשפחת צליאק

שבת שלום לכולכם, ךפני יומיים עשו לבתי בדיקת ביופסיה לגילוי צליאק, התשובות עוד חודש ובנתיים אמרו לנו להתחיל בדיאטה. אנו עזרו לי בעצות וטיפים, ביקרתי בחנויות של מוצרים ללא גלוטן וקיבלתי שוק מהמחירים... ממ ל"עשירים" בלבד. אני ממש מיואשת - הילדה בת 7 - וכל דבר אסור ואסור..... לעזרתכם זקוקה. תודה

ADEELI

New member
שלום שוש1976

ברוכים הבאים למשפחת הצליאק ולפורום החם והתומך. התגובה והתחושה שלך, שהכל אסור ואין מה לאכול, מוכרת לרבים מאיתנו. ברגע הראשון זה נראה כאילו באמת אין מה לאכול ומה שיש מאוד יקר. ברגע השני, אחרי שמתחילים לבדוק וללמוד את השטח, מגלים שבהחלט יש מה לאכול: פירות, ירקות, מוצרי חלב, בשרים (אפילו חלק מהמעובדים כמו נקניקיות, קבבים וכד') מותרים. כנ"ל לדבי אורז, תפוחי אדמה ורוב הקטניות. ממליצה להרשם לעמותה ולקבל את מדריך המזון, שיהיה החבר הצמוד לחודשים הקרובים. במדריך תמצאי רשימה של כל המוצרים המותרים. בעמותה יתנו לך רשימה של מוצרים שהם כשרים לפסח וללא גלוטן. האבחון של הבת שלך נעשה בתקופה טובה, לפני פסח. ברשתות השיווק, יש מוצרים שמומלץ לקנות כמו שקדי מרק ואבקות מרק של אוסם, עוגות הבית, חטיפים של עלית (פסק זמן, כיף כיף ומקופלת), פסטות תירס מוזלות ועוד ועוד. מוצרים שאפשר למצוא אותם רק בתקופה זו. ממליצה לקרוא בפורום אחורנית. המון עצות טובות, המון מתכונים, עכשיו לפני החג גם המלצות על מוצרים ומחירים מוזלים. בשלב ראשון הייתי נותנת לבת שלך לאכול דברים מוכרים וידועים, לאו דוקא את האוכל המיוחד. אם תגידי לנו מה היא אוהבת במיוחד ושהוא עם גלוטן, נוכל להמליץ איך להכין אותו בלי גלוטן. אלה ההמלצות הראשונות שעולות לי בראש. אני בטוחה ששאר חברי הפורום יוסיפו עוד הצעות ורעיונות מניסיונם. אנחנו כאן לכל שאלה, בקשה. לא להתבייש (היינו במקום הזה), כל שאלה לגיטימית ומקובלת. שבת שלום.

שרית102030

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מזדהה איתך ומבינה את הרגשתך, בדיוק לפני שנה הייתי באותו המצב. מה שעזר לי מאוד זה לקרוא המון כאן בפורום ובמקומות אחרים ברשת. נכון שלא קל והמחירים יקרים, אבל כל אחד מוצא את הדרך שלו להתמודד עם הקשיים. יש כאלו שמכינים כמעט הכל לבד, מקמח נטול גלוטן מסובסד וחוסכים בעלויות. בתקופה זו של השנה אפשר למצוא מוצרים כשרים לפסח שמותרים לצליאקים, קצת קשה לדעת מה מותר ומה אסור לפי הסימון על האריזות, זו אחת הבעיות שאנחנו מתמודדים איתם. אנ ממליצה לך לרכוש את מדריך המוצרים של עמותת צליאק וכחברה תוכלי לקבל עידכונים, גישה למדריך המקוון והמון מידע חשוב. לי מאוד עזר ללכת בימים הראשונים עם המדריך לסופר. התקופה הראשונה לא קלה, כדאי אחרי החופש לדבר עם המורה, לבקש שתעדכן אתכם לגבי ארועים מיוחדים הכוללים כיבוד, להביא לכיתה קופסה עם צ'ופרים למקרים בהם יהיה כיבוד לא מתוכנן. להעביר מייל בין ההורים ולבקש גם מהם ליידע אתכם לפי ימי הולדת וחגיגות. הבת שלי היום בת 6.5 צליאקית מאושרת ובריאה, זה לא נכון שכל דבר אסור, יש המון דברים מותרים ורק צריך ללמוד מה הם. אתמול הם חגגו סדר פסח בבית הספר, היא אכלה כמו כולם את תפוח האדמה, הביצה והחסה. כולם קיבלו מצות רגילות והיא מצה קצת אחרת. עכשיו היא נמצאת אצל חברה אחרי לילה של מסיבת פיג'מות, כל הבנות הגיעו עם פיג'מות והיא עם תיק קטן של אוכל שכלל בין השאר שקית של קמח ללא גלוטן כדי שהאמא תוכל להכין להן פנקיקים לארוחת בוקר וקורנפלקס מיוחד. את כל החטיפים היא קנתה כך שגם הבת שלי תוכל לאכול. אנחנו יוצאים לטיולים, אוכלים במסעדות ועושים כל מה שעשינו קודם, רק עם אוכל קצת שונה. הכי חשוב לשדר לילדים מסר חיובי, וכמו שאני מכירה את הילדים כאן בפורום, ברוב המקרים הם לוקחים את זה הרבה יותר בקלות מאיתנו ההורים. אני מאחלת לך ולבת שלך התאקלמות קלה...

שלום שוש1976 וברוכה הבאה לפורום צליאק ../images/Emo140.gif

וברוכה הבאה למשפחת הצליאק החמה והתומכת
את לא לבד, אנחנו כאן. התחושות שלך מוכרות מאד כולל תחושת הייאוש. אבל, אני מבטיחה לך שהכל אפשרי (חוץ מלאכול גלוטן
). הבן שלי אובחן לפני כמעט שלוש שנים כאשר היה בן 7 וחצי. היום הוא "בריא צליאק", שומר היטב על דיאטה נטולת גלוטן, פעיל, חברותי ומאושר. אין שום דבר שאינו משתתף בו בגלל הצליאק. אני מצטרפת לעצות שכבר נכתבו. גם אני ממליצה להצטרף לעמותת הצליאק. דרך העמותה תוכלי לקבל מידע נוסף וגם לרכוש מדריך מזון שמאד עוזר בללמוד מה כן ומה לא. בנוסף (לא זוכרת אם כבר כתבו לך או לא....), ממליצה מאד על הספר "העוגה המיוחדת של רוני", ספר מקסים ביותר, שעוזר מאד בהסבר הצליאק לילדים. כמו כן, את מוזמנת להצטרף לקבוצה תמיכה לאמהות שמתי11 ואני הקמנו לפני שנתיים. אנחנו נפגשות לרוב אחת לחודש באיזור המרכז. אם את מעונינת, את מוזמנת לשלוח פרטים (שם מלא, שם הילדה, כתובת, טלפון, מועד האבחון) למייל: [email protected] המון הצלחה ואנחנו כאן לכל שאלה ועצה, אמא של הבנים

גם אצלנו הגילוי היה ימים לפני הפסח

ממליצה לך לעשות קניה נכבדה של עוגות אוסם (הרבה מאוד, לחתוך לפרוסות ולהקפיא עם העטיפה. זה מחזיק שנה ומהווה מנת ברזל), שקדי מרק, אבקות מרק, וחטיפים וופלים (של עלית ושל כרמית), אלו דברים שיכולים להציל אתכם במהלך השנה ותהליך ההתרגלות, כמובן שיש עוד מוצרים שזו הזדמנות לקנות ימליצו לך אחרים. אבל הכי חשוב לדעתי זה לקונת עכשיו מהר מהקפיא, כדי שיהיה לכם איפה לשים הכל. וכמובן אני מחזקת את כל המלצות האחרים. קחי אויר, מתרגלים לאט, אבל עוד חודשיים את מסבירה פה לאחרים.

matar101

New member
שלום!!!

את יכולה להיכנס ל-KLG שם תמצעי מתכוני נהדרים ולא קשים להכנה בנוסף לכך ברשתות השווק של מוצרים מגה ועוד הפשר להשיג וופלות שוקולדים ועד....

טליאמתי

New member
ברוכות הבאות שוש../images/Emo39.gif

הלחץ מוכר וידוע אבל הנחמה היא שיש כאן הרבה הורים לילדים שחלקם בגיל של בתך ויוכלו לעזור בהדרכה כיצד לנהוג בבי"ס, בצהרון, במסיבות וטיולים:) הרבה ניסיון שכדאי לנצל אותו, רץ כאן בפורום
אני מצטרפת להמלצה של שרית למקפיא ולקניה של מצרכים להקפאה למשך השנה. גם אצלנו זה הפסח הראשון. הצטיידתי בדברים מסויימים שהולכים אצלנו בבית ולא נתן למצוא במשך השנה או שהתחליפים להם יקרים ואינם לטעמנו. שיהיה בהצלחה.

היייי שושששששששש

גם אנחנו די חדשים בתי בת שנתיים ולנו ממש קשה להסביר למה לא! תתעודדי ותעודדי את הילדה זה הכי חשוב עכשיו תגרמי לה לחשוב שהיא ילדה מיוחדת במינה, תהפכו את מסע הקניות לחוויה מהנה לסוג של מחקר ולא לאיזה מטרד, יש מלאאאאאאאאאאא דברים אכילים במבה אוסם,במבה אדומה של אוסם,חטיף דובונים של אוסם או ארנבונים או איך שתרצו , רק עכשיו בפסח מוכרים המון מציאות לאכילה שלא מוכרים במשך השנה אז כדאי לקנות | מארז של מיקס חטיפי עלית כשר לפסח ואך ורק בפסח עם: פסק זמן, כיף כיף, מקופלת , וופלים של עלית עוד סוג של וופלים טעימיםםםםם של חברת כרמית " אגו " מצופים סוף הדרך מממש טעים יש בשוקולד חום ושוקולד לבן , מרק עוף בשקית גדולה של חברת קנור שימו לב לתאריך ושכתוב מאחור ללא גלוטן וכשר לפסח. עדיין לא נרשמנו לעמותה אבל נעשה זאת אחרי פסח
ממשיכים
ועוזרים לילדה לכל דבר כמעט יש תחליף יש פירורי לחם ללא גלוטן ואת יכולה לצפות לה שניצלים ניתן להכין עוגות לחמים לחמניות לביתצפר
ושיהיה לכם
שמח

שוש1976

New member
תודה תודה ושוב תודה

אני ממש נרגשת מכמות התמיכה שיש כאן. תודה לכולם על החיזוקים, כי ממש לא קל לנו ..... שבוע טוב , שלכם שושי

למעלה