הצטרפות לנוער מרצ

הצטרפות לנוער מרצ

תמיד רצית לדעת מה זה נוער מרצ ? רצית לשאול איך להצטרף ? המאמר המקוצר הבא עונה על הכל- מה זה נוער מרצ ? נוער מרצ היא תנועת נוער פוליטית - חינוכית המבוססת על מצע מרצ. התנועה הוקמה ב- 92 עם הקמת הרשימה המאוחדת והיוותה חיבור בין נוער מפ"ם ובין נוער רצ - מאז עברה התנועה גלגולים רבים עד ללמתכונתה הנוכחית בנוער מרצ מאמינים כי אזרחי המדינה ובעיקר בני נוער שלהם הלהט והאידואולוגיה צריכים לפעול על מנת להפוך את מדינת שיראל למקום טוב יותר - על בסיס זה מקיימת התנועה פעילויות פוליטיות רבות בתחומים מגוונים כגון: המצב המדיני, זכויות אדם ואזרח, פערים חברתיים ועוד... בנוסף מנסים חניכי התנועה לתרום לשינוי מעשי של המצב במדינה ע"י פעילות ישירה - קייטנות בשכונות מצוקה, התרמות מזון, התרמות כסף ועוד... נוער מרצ היא תנועת נוער, הנוער הוא הפועל ומתוך אמונה ביכולתו וזכותו של הנוער לקבוע את עמדותיו, סדר העדיפויות שלו ומעשיו ניהול התנועה מבוסס על עיקרון "נוער מוביל נוער" וכל ההחלטות לגבי אופי התנועה, פעילויותיה ועוד מתקבלות בגופים של הנוער עצמו. אנו מאמינים כי פעילות פוליטית וכמו כן פעילות חברתית חייבים להיות מבוססים על הבנה של הערכים, המטרות, ההשלכות והרעיונות האידיאולוגיים שמאחורי הפעילות ולכן הוקם בתנועה מערך חינוכי שכולל פעולות שבועיות, העשרות, סמינרים ומנוהל ע"י הצוות החינוכי: בוגרי התנועה בשנת שירות ורכזי ההדרכה של התנועה. איך מצטרפים לנוער מרצ? לנוער מרצ ניתן להצטרף מכתה ז´ ועד כתה י"ב. להצטרפות, אתם מוזמנים להתקשר למרכז נוער מרצ (03-6360187) בשעות היום ולבקש שיודיעו לכם על פעולות פעילויות בסניף הקרוב אליכם. בנוסף, ניתן לכתוב לעמרי [email protected] icq: 5321522 , לפנות במסר למשתמש "נוער מרצ" או לשלוח מסר באתר ´נוער מרצ´ שכתובתו למטה. בפנייתכם אנא ציינו שם, כתה, אזור מגורים ודרך בה נוכל ליצור עמכם קשר. להלן רשימת הסניפים של נוער מרצ: טבריה, כפר-קרע, חיפה, אזור השרון, הרצליה, רמת-גן, תל-אביב, מודיעין, ירושלים, רחובות, באר-שבע. סניפים רבים קמים בימים אילו וכמו כן גרעיני פעילות, אם אתם מעונין להצטרף ולא מצאתם סניף קרוב לביתך, אל פחד יש סיכוי גדול שהוא קיים או בשלבי פתיחה, צור איתנו קשר בעניין. כמובן שכל זה הוא על קצה החוד ובהרחבה יש באתר נוער מרצ.

EverMan

New member
זהו מאמר פרסומי - והסיבה היחידה

שהוא לא נמחק זה משום שהוא איכשהו באופן עקיף ביותר לנושא הפורום.

סליחה...

כבר קיבלתי כמה נזיפות ואני לא אעשה את זה יותר. המדריך שלי ביקש ממני לעשות את זה...

EverMan

New member
אין בעיה ../images/Emo13.gif

דר"א - אתה חושב שזה נכון שבתנועות נוער פולטיות יהיה קומונר ש"יחנך" את הנוער ? ולא הנוער יבוא עם הדעות וישפיע בעצמו ? מה אתה חושב שעדיף ? מפלגה מחנכת ? או מפלגה אוספת תומכים כללים ורק מוסיפה רעיונות ?

Neta558

New member
חינוך אינו שחור ולבן

כאשר אתה כותב שהקומונר "מחנך" את הנוער, משתמע מדבריך כאילו המדריך מכתיב ערכים לחניכיו. החינוך בנוער מרצ רחוק מלהיות כזה. הנוער מגיע לתנועה בעקבות דעות מסוימות והפעולות הערכיות שהוא עובר אינן במטרה "לחזקו" בתמיכה במפלגה אלא לעורר מחשבות ולפתוח אופקים.

EverMan

New member
השאלה הייתה , האם

זה נכון שהמפלגה מקציבה מישהו שבקלות מאוד יכול להשפיע על צורת המחשבה שלך בתור חניכה. לא יעזור , גם אני אהיה מושפע אם אדם מבוגר בעל ידע במטוריקה יבוא ויסביר לי דברים... כי קומונר למשל לא יספר "מה טוב בליכוד"... בשיטה הראשונה - של כל אחד בא כמו פעילים מבוגרים - אז זה שווה. שאדם בא מלמעלה ומדבר , זה בעייתי. לדעתי לפחות.

Neta558

New member
היית פעם בפעולה בנוער מרצ?

המדריך אינו בא ומספר סיפורים, פעולות בנוער מרצ אינן הרצאות של המדריך. נכון, המדריך מכין את הפעולה, הוא קובע את הנושאים לדיון, זה חלק מתפקידיו כמדריך! אבל הוא אינו מכתיב מידע מסוים ואינו מרצה בפני החניכים. הוא מעלה את השאלות לדיון, ולא את התשובות שיבנו אותו. מדריך טוב אינו מייצג דוקא את דעת המפלגה, אלא מהווה עמדה כנגד עמדות החניכים, בכדי לעורר אותם לחשוב על הדברים ולהציג טיעונים שונים לשני הכיוונים וכך לגבש דיעה משלהם בנושא. אם בפעולה על עונש מוות חניכים רבים יתנגדו לרעיון של עונש מוות, אני כמדריכה אציג להם טיעונים בעד עונש מוות, גם אם זו אינה דעתי. אם הם יטענו בעד עונש מוות, אציג להם טיעונים כנגדו. המדריך אינו מגיע ומציג את דעותיו בנושא מסוים בפני החניכים, אלא מעודד אותם להביע את דעתיהם, לגבש אותן ולבחון אותן מנקודות מבט שונות.

EverMan

New member
לא הייתי בפעולה של נוער מרצ

משום שאיני מזדהה עימם אידיאולוגית. זה לא העניין. שנינו (כמדריכים אני מניח) יודעים שאדם אשר מעביר תכנים ואף רק מציג שאלות - מעביר את תוכנו פי שמונה יותר טוב מאדם אשר מעביר תכנים. שאלות מגמתיות הן דבר שקורה - לא יעזור - בעיקר שהמדריך בא מפלגה. אין פה תקיפה נגד נוער מרצ. אבל את - כפעילה בנוער מרצ - היית מעדיפה שיטת קומונרים ? או שיטת נוער לנוער ?

Neta558

New member
חינוך הוא כלי חזק

ולכן גם מסוכן. אני מסכימה שניתן לעשות שימוש בכלי החינוך על מנת "לשטוף את המוח" לחניכים, ונכון שזה נכנס יותר עמוק כשעושים זאת בצורה מתחכמת. אבל זה שניתן לעשות זאת כך, לא אומר שזה בהכרח נעשה. אתה מדבר על העברת תכנים, ויש להפריד כאן בין שני דברים-העברת תכנים מבחינתי היא העברת מידע, עובדות. נכון שבחירת המידע גם היא לעולם אינה יכולה להיות אוביקטיבית לגמרי, אך בהחלט ישנו ניסיון (ולדעתי זוהי חובת המדריך) להביא כמה שיותר מידע מזויות שונות. נשמע כאילו אתה מדבר על העברת תכנים כעל העברת ערכים מסוימים. אני לא חשובת שיש רק בחינוך לערכים (מאחר שלדעתי חינוך אוביקטיבי מוחלט אינו חינוך), אך בין זה לבין הטפה לאידיאולוגיה ישנו מרחק רב. כאשר אני באה להעביר פעולה, המטרות שלי אינן מוגדרות ביחס לדעות שהחניכים יצאו עימן מהפעולה. לצערי, שמעתי על תנועות מסוימות בהן זה שונה, ולאו דוקא תנועות מפלגתיות. אני רואה הרבה מן הפסול בהצבת מטרה כגון "החניך יחשוב ש..." "החניך יגיע למסקנה ש..." ומטרות דומות מסוג זה. לעומת זאת, כאשר אתה מציב לך כמטרה "החניך יגבש דעתו בענין..." "החניך ילמד על ... מנקודות מבט שונות" אתה אינך מסיט אותו לאף כיוון מסוים, אלא מעודד אותו לגבש דעתו בנושא הפעולה על ידי גירויים אינטלקטואלים שונים. אני מבינה שאין פה תקיפה נגד נוער מרצ, אך הצגת שתי אפשרויות לפעולות של נוער, ולא כך הוא המצב. אני, אגב, כבר לא פעילה בנוער מרצ, סיימתי שם שנת שירות באוגוסט.

EverMan

New member
נטע יקירתי , שמטרת הפעולה

הוא "החניך יעלה רעיונות בנידון..." הרי מן הנמנע שהמטרה של הפעולה שהחניך שלך יגיע למסקנה כלשהי שאת מנסה לדחוף אותו לכיוונה לבד. אני בעצמי מאוד מאמין בחינוך לערכים. אך השאלה עולה : באיזו צורה ?

Neta558

New member
את המטרה הזו לא הבאת מהדברים שלי

אני לא הגדרתי מטרה כ"החניך יעלה רעיונות בנידון...". האמת היא שזה גם לא ממש עונה על ההגדרה של מטרה לדעתי, אבל לא משנה... המטרה שלי בפעולות איננה להביא את החניכים למסקנה מסוימת, לעולם לא. אגב, אני חושבת שפעולה טובה היא פעולה שממנה החניך אינו יוצא עם מסקנות כלל, אלא עם שאלות, עם כיווני מחשבה שונים, עם גירוי אינטלקטואלי בנושא הפעולה ורצון לבדוק עוד ולחקור על מנת לגבש דיעה. דיעה שמתגבשת בפעולה של שעה וחצי-שעתיים היא אינה דיעה מגובשת, לרוב.

Neta558

New member
אכשהו באופן עקיף ביותר?

האם נוער מרצ קשור לדעתך רק "איכשהו באופן עקיף ביותר" לנושא השמאל בישראל?

EverMan

New member
נוער מרצ קשור באופן עקיף לנושא

הפורום. כמו שכבר ציינתי - הפורום לא נועד לעשות פרסום לגופים כלשהם אלא לאידיאולוגיה ודרך. נוער מרצ בתוכו אולי עוסק באידיאולוגיה - אך הפרסום לו לא.

Neta558

New member
אתה מתנסח באופן מאד לא חד משמעי

קודם כל, נוער מרצ אינו קשור באופן עקיף לנושא הפורום אלא באופן ישיר. נוער מרצ הוא תנועת שמאל ולכן קשור קשר ישיר לפורום שכותרתו "השמאל שלנו". נוער מרצ בתוכו אינו "אולי עוסק באידיאולוגיה", הוא עוסק, דן ופועל תחת אידיאולוגיה של שמאל ישראלי. האם פרסום תנועות בפורום הוא לגיטימי? זאת עליך להחליט. אבל להגיד ש"נוער מרצ קשור באופן עקיף לנושא הפורום"? זה פשוט לא נכון.

EverMan

New member
אז ככה , פרסום תנועה

אינו לגיטימי. אך הסכמתי להשאיר זאת משום שזה כן קשור באופן עקיף. פרסום נוער מרצ אינו אידיאולוגיה. נוער מרצ אולי כן. (זה לא נידון הויכוח). לכן ,דיון בתכנים של תנועת השמאל הנ"ל הוא אכן נדון לפורום זה. אך פרסום התנועה ודיסקוס עליה - אין מקומה פה אלא בפורום נוער מרצ.

למעלה