הצטרפות לפורום ושאלה

חתולה6

New member
הצטרפות לפורום ושאלה

הי, שמחתי לגלות שיש עוד הרבה בנות שנמצאות במצב הדומה לשלי, ולא חלילה כיוון ש"צרת רבים..." וכו', אלא בגלל שככה אפשר לשאוב מהניסיון של אחרות בלי לעבור את מסע התלאות שבהשגת תשובות עומק מהרופא... אז ככה, אני בהריון שני (הראשון נגמר בהפלה בשבוע ה-6), מטופלת בקלקסן 40 (אחרי בירור המטולוגי שהראה בעיית קרישה משולבת של כמה פקטורים, שקיבלתי בירושה מאבא שלי) ובנוסף בנרות אנדומטרין (בעקבות הפרשה חומה בתחילת השבוע ה-5). כרגע נמצאת בתחילת השבוע ה-8 וליתר דיוק 7+3. שלשום סיימתי חבילה של נרות אנדומטרין, והגעתי לרופא כדי לשאול האם יש צורך להמשיך. בתגובה קיבלתי תשובה מבולבלת שהתחילה בכך שאין צורך להמשיך, והסתיימה - ללא כל שאלה נוספת מצידי - בכך ש"בעצם תמשיכי עד סוף השבוע ה-8". האם מישהי יודעת אם זה הגיוני? ומה קורה אחרי שמפסיקים עם הנרות? מהיכן "מגיע" הפרוגסטרון? המון תודה.

ברוכה הבאה אלינו חתולה ../images/Emo140.gif

ואני מסכימה איתך, טוב שיש לנו את הפורום הזה, לא רק כדי לשאוב ממנו מידע אלא גם כדי שנוכל להרגיש שזה לא רק אנחנו מול כל העולם, ושיש מסביבנו נשים אחרות שיודעות ושאכפת להן. לגבי הפרוגסטרון, אני אתחיל את ההסבר מההתחלה, למרות שאני מניחה שחלק מהדברים ידועים לך, אז תרגישי חופשי לדלג על המיותר. בכל אופן, בכל פעם שמתרחש ביוץ, השאריות של הזקיק שבייץ (שנקראות "הגופיף הצהוב") מתחילות להפריש פרוגסטרון, ששומר על רירית הרחם במצב מתאים לקליטת הריון. ברגע שיש השתרשות והורמון ההריון (ה-HCG) מתחיל להיות מופרש למחזור הדם שלך, זה מהווה איתות לגוף למנוע מהגופיף הצהוב להתפרק, כמו שקורה לו כשאין הריון, אלא להמשיך לתפקד ולייצר פרוגסטרון. זה נשאר המקור לפרוגסטרון עד שבוע 8 בערך, שבו השלייה מתחילה לייצר פרוגסטרון בעצמה ואז כבר אין צורך בגופיף הצהוב. לכן שבוע 8 מלא נחשב לשלב שבו אפשר להפסיק את התמיכה, במיוחד כשמדובר בהריון ספונטני. יש גם לא מעט רופאים שלוקחים איזשהו טווח בטחון, כך שלא מדובר בקונצנזוס. מה שכן, לכאורה קיים איזשהו קשר בין המשך התמיכה מעבר לשבוע 10 ובין נזק פוטנציאלי לעוברים ממין נקבה. אני יודעת שזה לא רלבנטי לכל סוגי הפרוגסטרון, אבל לא זוכרת מה הסטטוס של האנדומטרין בעניין הזה. אני אנסה לברר (אבל אין לי ספק שאש"פ יודעת...) שיהיה הריון ארווווווווווך ומוצלח, עם בשורות טובות בלבד ולידה טובה בסופו.
עתליה

חתולה6

New member
תודה על התשובה

ועל קבלת הפנים. אני בטוחה שאעזר בכן עוד הרבה.

בנוגע לקלסן

בנוגע לקלקסן אני מציעה לך לברר עם עוד רופא איזה מנון לקחת. המינון שלך 40 מ"ג זה מינימום ונחשב לטיפול מונע ולא מטפל. אני חלילה לא רוצה להלחיץ אותך אבל אני אחרי הפלה אפילו כשלקחתי קלקסן 40 מ"ג. המסקנה שלי היא שאני צריכה יותר לפעם הבאה. כי בחשבון את משקל הגוף שלך וצריך בערך מ"ג/ק"ג. ויש כאלו שאפילו מחלקים את הטיפול ל-2 פעמיים ביום. בבקשה תבדקי את זה שחלילה לא יהי מאוחר כמו שהיה אצלי. אני לא היחידה ש40 מ"ג לא הספיקו לה... אני התעקשתי עם הרופאים בתחילת ההריון שלי ש40 זה לא יספיק לי אבל הם נשארו בשלהם, והיום אומרים לי טוב, פעם הבאה צריך יותר. שיהיה לך בהצלחה ובאמת רק בשורות טובות.

חתולה6

New member
קודם כל תודה

על התשובה. באמת תהיתי לפי מה הם מחשבים את המינון, ואני יודעת שאת המינון שלי קבע ההמטולוג. בכל מקרה - הרופא המטפל שלי אמר שזה באמת מה שצריך, וגם רופא נשים אחר שהייתי אצלו לפני כמה ימים (הרופא שלי היה בחופש) אמר שזה בסדר. אז אני באמת מקווה שזה בסדר. האם נראה לך שצריך לשאול מישהו אחר בנוסף?

למעלה